Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Nike+] Nike plus (problem z synchtonizacja wynikow)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 bobey

bobey
  • 37 postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 00:12

Witam. Wszystkich od 5 dni uzywam zestaw ipod nano + nike. Wykonalem juz 4 treningi, niestety na stronie nikeplus.com mam tylko 3 treningi, oczywiscie na iTunes i w nano widac ten 4 trening. Czyli nie ma go TYLKO na nikeplus.com

Czy ktos wie o co moze chodzic ? Troche mnie to denerwuje bo wacze juz z tym 30min. i nic :/ Mam nadzieje ze ktos zna rozwiazanie na moj problem, z gory dzieki i czekam na odpowiedzi :)

---- Dodano 18-12-2008 o godzinie 23:10 ----
Ktoś coś wie ??

#2 tabunaa

tabunaa
  • 3 postów

Napisano 10 kwietnia 2009 - 23:05

Witam No i ja rowniez mam problem podobny mam ipoda nano 4g - w ipodzie pokazuje 8 treningow i laczny dystans ok. w itunes pokazuje dobra liczbe treningow, ale laczny dystans juz nie a na stronie nikeplus, juz ostatniego treningu nie pokazuje.. Może ktos wie jak rozwiązac ten problem? Dodam jeszcze ze przez caly trening wszystko ładnie działało, trening zakończyłam Pani mi powiedziała dodatkowo ze pobilam swoj rekord na mile... a w domu przykra niespodzianka..... poza tym w ipodzie w historii - również brakuje ostatniego treningu :( --- chociaż łącznie jak już napisalam pokazuje ok proszę pomóżcie

#3 wspeed

wspeed
  • 52 postów
  • SkądKatowice

Napisano 11 kwietnia 2009 - 13:29

Nie wiem czy w ogóle będzie dało coś się z tym zrobić. Tzn. moższ spróbować ręcznie edytować plik treningu (tak się da) ale to już jest wyrzsza szkoła jazdy- w tym pliku gdzie są zapisane informacje o tym treningu. Mi się jednak wydaje że albo przez przypadek usunołeś ten trening i dlatego on się nie synchronizuje albo ipod go poprawnie nie zapisał. a tak w ogóle, jeden trening mniej to nie jest tragedia- biegasz dla siebie a nie dla nike+ :) to ma być motywacja. Rozumiem że ta motywacja ma działać poprawnie, ale aż takiej wagi bym do niej nie przypisywał :)

#4 tabunaa

tabunaa
  • 3 postów

Napisano 14 kwietnia 2009 - 17:23

Dzięki za odpowiedź, co prawda problem się powtarza i to właśnie przy tych dłuższych treningach :(, bo krótkie zapamietuje, ale teraz z kolei nie działa mi podświetleniw w ipodzie więc innymi problemami żyję :( biegać biegam, ale nie ukrywam, że nie lubię wydawać pieniędzy na coś co nie działa poprawnie

#5 biolly

biolly
  • 71 postów

Napisano 15 kwietnia 2009 - 16:24

Ostatnio też miałem taki przypadek biegłem na dłuższy dystans tylko że kilka razy zatrzymałem trening i myślę że przez to zatrzymywanie trening jest nieważny.

#6 LASERman

LASERman

• 2 286 postów
  • SkądMaidstone, UK

Napisano 17 kwietnia 2009 - 00:45

Wątek przeniosłem do właściwego działu.

#7 andrzejwloch

andrzejwloch
  • 3 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 14:18

Po skończonym treningu podłączam ipoda do komputera, włacza się itunes i pyta, czy wysłać trening na stronę nikeplus. Wciskam okej i widzę pasek postępu w okienku itunes swiadczący o tym, że program faktycznie wysyła te dane. I teraz ciekawostka - w itunes nigdzie nie wpisywałem hasła ani nazwy użytkownika potrzebnych do zalogowania się na stronie nikeplus. A nie wpisywałem, bo sytem nigdy o to nie poprosił. Mało tego - nie mam w zakładce ipoda "nikeplus" mozliwosci wpisania tych danych, zeby itunes łączył się sam ze stroną i wysyłał dane o treningach. Czy ktoś ma jakiś pomysł, co z tym fantem zrobić...?

#8 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 17 czerwca 2009 - 17:55

ja mam pomysl :) klikasz na "Odwiedz NikePlus.com" i logujesz sie na stronie :)

#9 andrzejwloch

andrzejwloch
  • 3 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 09:15

Odkrywcze :) Robiłem tak :) Na nikeplus jest instrukcja jak powinno się eksportować dane treningów. Jednym z etapów jest wpisywanie w itunes nazwy użytkownika oraz hasła do konta na nikeplus. A ja nie mam w itunes takiej opcji... I co z tego, że kliknę w itunes "odwiedź nikeplus" jeśli to daje tylko tyle, że wyskoczy mi okienko przeglądarki i pozwoli zalogować się na stronę. Danych przecież nie mogę wysłać manualnie.

#10 Dami107-7bfb8b3684

Dami107-7bfb8b3684
  • 186 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 14:18

w tych nowszych sie tak nie da :) ja robilem zawsze tak, ze po wrzuceniu danych treningowych klikalem na Odwiedz NikePlus.com, i tak chyba z 2 razy (przez 2 dni), a za 3 razem juz mialem w iTunes napisane: Nazwa uzytkownika i moja nazwe :) Oczywiscie po wejsciu na nikeplus.com mialem przedstawiony moj bieg i adnotacje, by zalogowac sie, jesli chce go zapisac :)

#11 jewta

jewta
  • 7 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 14:38

witam czy też macie dziś problem z nikeplus? wymieniłem ostatnio czujnik i nie mogę wrzucić na nikeplus żadnego treningu a mam już ich kilka. itunes widzi nowy zestaw, w ipodzie w historii również mam treningi, a po podłączeniu ipoda do kompa owszem mam synchronizację, ale ostatniego biegu z poprzedniego czujnika. co to może być? ps tak poza tym to dzińdybry wszystkim :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych