Witam,
Odebrałem z serwisu Macbooka z założonym dodatkowym kontem użytkownika, które pojawia się podczas uruchamiania systemu gdy pojawia sie obraz logowania. Wygląda to tak, że jak oddawałem komputer do serwisu miałem jedno konto - nazwijmy je "Jan Kowalski" - admin, a po odebraniu kompa doszło mi konto "Inne". Proszę o podpowiedź jak zrobić, żeby podczas uruchamiania komputera i przejsciu do strony logowania nie mieć dwóch kont. Chcę się pozbyć konta "inne". Wchodziłem w Preferencje systemu/konta ale tam jest tylko konto tz. Jan Kowalski/administrator i konto Gościnne/wyłączone. Nigdzie żadnej wzmianki o koncie/profilu/loginie "INNE". Jak po uruchomieniu komputera klikam w niechciane konto pojawia sie miejsce na wpisanie loginu i hasla i za zadne skarby nie moge sie na obce konto zalogowac. Inna sprawa ze powinnienem to zglosic przy odbiorze kompa z serwisu, jednak tego nie zrobilem i brdzo prosze o rade co z tym fantem zrobic. Dziekuje.

Jak usunąć konto użytkownika?
Rozpoczęty przez
pilecki
, 14 gru 2008 21:08
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 grudnia 2008 - 21:08
Napisano 14 grudnia 2008 - 21:44
Konto jest jedno, twoje. Inne to nie jest konto tylko opcja umożliwiająca zalogowanie się na konto które nie jest widoczne na liście, np System Administrator.
Napisano 14 grudnia 2008 - 21:54
dziękuję za wyjaśnienie.czy mozna ta opcje usunac. chcialbym zeby bylo tylko jedno konto moje czyli admin.wczesniej tej opcji nie mialem i chialbym zeby tak nadal pozostalo.
Napisano 14 grudnia 2008 - 23:29
a w ustawieniach-> konta nie możesz wywalić?
Napisano 15 grudnia 2008 - 14:23
tak jak mówiłem wchodziłem w preferencje/konta i za żadne skarby nie mogę odnaleźć tam tego konta/opcji INNE a co za tym idzie usunąć.może jest jeszcze jakieś inne miejsce , z którego można usunąć to konto? - ja go nie odnalazłem.dziękuję za odpowiedz.dalej czekam na podpowiedź co ztym zrobić.pozdrwiam.
Napisano 15 grudnia 2008 - 14:31
a tam gdzie "+" i "-" ?
Napisano 15 grudnia 2008 - 14:38
Pozycja „Inne” w oknie logowania pojawia się dlatego, że Pan Serwisant lub Pani Serwisantka
założyli konto użytkownika root w systemie. Nie jest ono widoczne w Preferencjach systemowych.
Jak chcesz je wyłączyć, to otwórz Narzędzie katalogowe (jest w katalogu /Programy/Narzędzia),
kliknij w kłódkę, podaj nazwę i hasło, po czym wybierz z menu Edycja > Wyłącz użytkownika root.
Napisano 15 grudnia 2008 - 19:36
dziękuję serdecznie Wszystkim za odpowiedzi - szczególnie Gregoremu. Jak tylko będę przy Maczku spróbuję się zastosować do polecenia.Pozdrawiam
Napisano 20 lipca 2014 - 17:02
Witam mam taki sam problem jak użytkownik "pilecki".
Wyłączyłem konto root ale nadal nie mogę usunąć konta administratora które powstało w serwisie.
Proszę o pomoc.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych