Witam,
Proszę o pomoc, bo już powoli siwieję przez te hece z wideo... Problem mam taki: zrzuciłem film z kamerki przez iMovie. Chcę oglądać ten i następne filmy na stacjonarnym DVD (Philipsa - ma to znaczenie jaki model?), więc eksportuję to do mp4 - dvd nie obsługuje tego kodeka. OK, eksportuję z iMovie do DV i konwertuję w Handbrake do avi z różnymi ustawieniami. Film idzie, ale zacina się, dźwięk jest OK. Wziąłem jakąś płytkę z filmem ściągniętym z netu - wszystko OK, film idzie płynnie. Otworzyłem tego mojego avika w VLC na kompie - jest OK, nie skacze. Przerobiłem więc kilka ustawień w Handbrake - ciągle to samo - filmik w stacjonarnym zacina się co jedną, dwie sekundy....
No więc co robię źle, albo czego brakuje w kompie... A może odtwarzacz nie kuma, co to za kodek?...

[POMOCY!] Zacinające się filmy po konwersji Handbrake + iMovie :(
Rozpoczęty przez
Rav_V3k
, 13 gru 2008 22:11
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 grudnia 2008 - 22:11
Napisano 13 grudnia 2008 - 23:11
na 99% bitrate masz za wysoka.
HandBrake w pre-ustawieniach uzywa wysokich bitrat, ktore przewyzszaja niestety wiele odtwarzaczy.
Napisano 14 grudnia 2008 - 06:50
Dzięki za odpowiedź, ale średnio pomaga... Widać tylko, że jakość spada przy niższych bitrate'ach, a zacina się dalej

Napisano 14 grudnia 2008 - 11:53
Ponizej screen z ustawieniami, ktorymi powinno pojsc. (kodek:Xvid, 2-pass, 25fps,bitrate:1024)

Zacinanie spowodowane moze byc wlasciwie tylko bitrata lub nieodpowiednia iloscia klatek na sekunde, zakladajac ze twoja stacjonarka obsluguje te wersje XviD/DviX, ktora HandBrake konwertuje.
Jesli to powyzsze tez nie pojdzie to moze sprobuj ffmpegx, tam masz wieksze mozliwosci ustawien, wybierz DviX, ktory stworzy filmy DviX3, na 100% kompatybilny z twoja stacjonarka.

Zacinanie spowodowane moze byc wlasciwie tylko bitrata lub nieodpowiednia iloscia klatek na sekunde, zakladajac ze twoja stacjonarka obsluguje te wersje XviD/DviX, ktora HandBrake konwertuje.
Jesli to powyzsze tez nie pojdzie to moze sprobuj ffmpegx, tam masz wieksze mozliwosci ustawien, wybierz DviX, ktory stworzy filmy DviX3, na 100% kompatybilny z twoja stacjonarka.
Napisano 15 grudnia 2008 - 23:05
No i dziekuje bardzo za porade, ffmpegx pomogl, chociaz tez nie chodzi u mnie na 100% mozliwosci
efekt jedak osiagnalem, film jest dobrej jakosci, bez zaciec
szkoda ze shareware... : )

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych