Niestety ostatnio zepsuła mi się Cydia i będę zmuszony zrobić Restore. Nie bardzo uśmiecha mi się ponowne instalowanie wszystkich programów. Usłyszałem, że istnieje program "Apt backup" który wszystko zapisuje w kopii zapasowej iTunes i po przywróceniu ustawień będę miał wszystko z powrotem. Niestety program znajduje się w samej Cydii, więc czy może ktoś spakować ten program i wysłać?
Z góry dzięki,
Kvczor

Czy ktoś uploadnie "AptBackup"?
Rozpoczęty przez
Kvczor
, 13 gru 2008 19:02
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 grudnia 2008 - 19:02
Napisano 13 grudnia 2008 - 19:07
Połącz się z iPhone'm przez SSH i wpisz:
Po Restore zainstaluj SSH, wszystkie repozytoria, które miałeś wcześniej, oraz przywróć plik installed.txt na jego miejsce - do Media.
Następnie wpisz:
dpkg -l | grep ^ii | awk '{print $2}' > /private/var/mobile/Media/installed.txtPotem wejdź do /private/var/mobile/Media i zgraj plik installed.txt na dysk.
Po Restore zainstaluj SSH, wszystkie repozytoria, które miałeś wcześniej, oraz przywróć plik installed.txt na jego miejsce - do Media.
Następnie wpisz:
dpkg -l | grep ^ii | awk '{print $2}' > /private/var/mobile/Media/installed-new.txtPóźniej:
diff /private/var/mobile/Media/installed-new.txt /private/var/mobile/Media/installed.txt | grep ^\> | awk '{print $2}' > /private/var/mobile/Media/installed-todo.txtA na końcu:
apt-get install `cat /private/var/mobile/Media/installed-todo.txt`Teraz zrestartuj iPhone'a i... i już masz wszystko to co miałeś przed Restore.

Napisano 13 grudnia 2008 - 19:08
O wielkie dzięki! Zaraz biorę się do ro boty i potem powiem jak poszło.
---- Dodano 13-12-2008 o godzinie 21:09 ----
BTW. Ale szybka odpowiedź
---- Dodano 13-12-2008 o godzinie 21:09 ----
BTW. Ale szybka odpowiedź

Napisano 14 grudnia 2008 - 12:28
A czy niema czasem takiej opcji przez np. iPhonePCSuite ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych