Witam!
Chciałbym przypomnieć lub poinformować, że w trybie samolotowym nie działa GPS a tym samym funkcja lokalizacji (geo tagowania) nie działa gdy robimy zdjęcia !!!
Piszę o tym, gdyż w momencie kiedy byłem na wakacjach nie zdawałem sobie z tego sprawy, a specjalnie robiłem dodatkowe zdjęcia iphone'em aby mieć geo tagi i móc sobie póżniej nanieść informacje gdzie byłem.
Aby oszczędzać baterię, włączyłem tryb samolotowy i niestety moje zdjęcia nie zawierają informacji gdzie zostały zrobione. SZKODA !!!
W więc pamiętajcie - jak chcecie mieć geo tagi w zdjęciach - nie uruchamiajcie trybu samolotowego.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników
BaCa

Tryb samolotowy a GPS i geo tagi w zdjęciach
Rozpoczęty przez
bacaaa
, 13 gru 2008 17:34
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 grudnia 2008 - 17:34
Napisano 13 grudnia 2008 - 17:54
wiem ze to wredne, ale kiedy czytalem twoj post nie moglem przestac rechotac, wybacz, po prostu widok biedaka z aparatem fotograficznym dublujacym zdjecia iphonem dziala na mnie rozweselajaco, a do tego ten wylaczony GPS, hehehe
PS. dobry Tip

Napisano 13 grudnia 2008 - 19:00
Na AppStore jest specjalny program do geotagowania zdjec z normalnych aparatow. Poszukaj sobie

Napisano 16 grudnia 2008 - 18:46
Teraz już wiem, że kiedy chcę mieć fotę z geotagiem to muszę mięć włączony "moduł komórki" w moim małym komputerku zwanym iphone :-D
Napisano 01 kwietnia 2009 - 11:07
Witam mam prośbę o podanie w jaki sposób mam wykorzystać geotagi w zdjęciach, próboje różnych aplikacji które zapisują trasy ale nie znalazłem tego co chciałem, chodzi mi o to zeby jeżdżąc na rowerze robić czasem fotki i zapisała się trasa wraz z naniesionymi zdjęciami, ale to drugie pytanie bo głównie mi chodzi o to jak wykorzystać samo zdjęcie z geotagiem, z góry wielkie dzięki za pomoc
Napisano 23 czerwca 2009 - 21:43
mam pytanie, czy trzeba cos dodatkowo wlaczyc oprocz lokalizacji aby robic zdjecia z geo tagami
Na poczatku iphone pytal mnie czy robic zdjecie z lokalizacja a teraz to zapytanie sie nie pojawia
Napisano 24 czerwca 2009 - 07:38
Tak, z tego co wiem, to musisz mieć włączoną usługę lokalizacji.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych