Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Tryb samolotowy a GPS i geo tagi w zdjęciach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 grudnia 2008 - 17:34

Witam! Chciałbym przypomnieć lub poinformować, że w trybie samolotowym nie działa GPS a tym samym funkcja lokalizacji (geo tagowania) nie działa gdy robimy zdjęcia !!! Piszę o tym, gdyż w momencie kiedy byłem na wakacjach nie zdawałem sobie z tego sprawy, a specjalnie robiłem dodatkowe zdjęcia iphone'em aby mieć geo tagi i móc sobie póżniej nanieść informacje gdzie byłem. Aby oszczędzać baterię, włączyłem tryb samolotowy i niestety moje zdjęcia nie zawierają informacji gdzie zostały zrobione. SZKODA !!! W więc pamiętajcie - jak chcecie mieć geo tagi w zdjęciach - nie uruchamiajcie trybu samolotowego. Pozdrawiam wszystkich użytkowników BaCa

#2 Teq

Teq
  • 667 postów

Napisano 13 grudnia 2008 - 17:54

wiem ze to wredne, ale kiedy czytalem twoj post nie moglem przestac rechotac, wybacz, po prostu widok biedaka z aparatem fotograficznym dublujacym zdjecia iphonem dziala na mnie rozweselajaco, a do tego ten wylaczony GPS, hehehe ;) PS. dobry Tip

#3 Levy

Levy
  • 658 postów
  • SkądPuławy

Napisano 13 grudnia 2008 - 19:00

Na AppStore jest specjalny program do geotagowania zdjec z normalnych aparatow. Poszukaj sobie ;)

#4 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 grudnia 2008 - 18:46

Teraz już wiem, że kiedy chcę mieć fotę z geotagiem to muszę mięć włączony "moduł komórki" w moim małym komputerku zwanym iphone :-D

#5 angel_team7

angel_team7
  • 1 postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 11:07

Witam mam prośbę o podanie w jaki sposób mam wykorzystać geotagi w zdjęciach, próboje różnych aplikacji które zapisują trasy ale nie znalazłem tego co chciałem, chodzi mi o to zeby jeżdżąc na rowerze robić czasem fotki i zapisała się trasa wraz z naniesionymi zdjęciami, ale to drugie pytanie bo głównie mi chodzi o to jak wykorzystać samo zdjęcie z geotagiem, z góry wielkie dzięki za pomoc

#6 jacek23

jacek23
  • 3 postów

Napisano 23 czerwca 2009 - 21:43

mam pytanie, czy trzeba cos dodatkowo wlaczyc oprocz lokalizacji aby robic zdjecia z geo tagami Na poczatku iphone pytal mnie czy robic zdjecie z lokalizacja a teraz to zapytanie sie nie pojawia

#7 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 24 czerwca 2009 - 07:38

Tak, z tego co wiem, to musisz mieć włączoną usługę lokalizacji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych