Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Glosniki w iMac 24 alu

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 cerb

cerb
  • 48 posts
  • SkądMława, Poland

Posted 12 December 2008 - 14:43

W niedalekiej przyszlosci planuje przesiadke na iMaca 24 (alu). Poniewaz chce zminimalizowac ilosc kabli to najchetniej nie podlaczalbym zewnetrznych glosnikow. Pozostalby mi tylko jeden kabel do zasilania co by mnie niezmiernie ucieszylo. Mialem juz okazje pobawic sie troche takim iMackiem jednak zawsze bylo to w sklepie gdzie nie bylo mozliwosci posluchania jak taki sprzet gra. Nie potrzebuje jakis bassow ruszajacych wnetrznosci, zalezy mi raczej na ogladaniu filmow i muzyce lecacej w tle gdy buszuje po necie. Sluchawek nie uzywam i nie mam raczej zamiaru. Czy wbudowane glosniki zaspokoja moje wymagania ? Czy dzwiek bedzie lepszy niz w monitorach typowo pecetowych czyli z reguly 2 x 2 W i płaski dzwiek.

#2 oley_20

oley_20
  • 616 posts
  • SkądSzczecin

Posted 12 December 2008 - 14:48

moim zdaniem dzwiek glosnikow w imacach alu jest bardzo dobry. lepszy niz w mbp, dziwek nie jest plaski, idealnie nadaje sie do ogladania filmow a nawet sluchania jakiejs muzyki w tle. glosniki sa bardzo glosne. to tylko moja subiektywna opinia...

#3 xanael

xanael
  • 387 posts
  • SkądPL

Posted 12 December 2008 - 14:53

popieram przedmowce :) w zueplnosci spelniaja swoje funkcje

#4 cerb

cerb
  • 48 posts
  • SkądMława, Poland

Posted 12 December 2008 - 15:29

Zapowiada sie ze dobrze trafilem, musze tylko wpasc do jakiegos iSpotu wczesnie rano to moze zlapie sie na jakis odsluch w komfortowych warunkach. Dzieki za odpowiedzi, chociaz z checia poczytam tez inne.

#5 sali128

sali128
  • 2873 posts
  • SkądGdynia, Poland

Posted 12 December 2008 - 15:37

Mi tam nawet do tego starcza glosniki w MBP :)

#6 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 December 2008 - 15:50

mam iMac alu 20' i jestem bardzo zadowolony:)

#7 misioslaw

misioslaw
  • 1595 posts
  • SkądTychy

Posted 12 December 2008 - 22:00

Jak na swoje rozmiary to głośniczki grają wyjątkowo dobrze :)

#8 Newstad

Newstad
  • 665 posts

Posted 12 December 2008 - 22:07

Jeżeli jednak chciałbyś podłączyć jakieś zewnętrzne głośniki koniecznie bez kabli, polecam zakup AirPort'a Express i korzystanie z opcji AirTunes, czyli bezprzewodowego streaming'u muzyki do głośników.

#9 oley_20

oley_20
  • 616 posts
  • SkądSzczecin

Posted 12 December 2008 - 22:31

airport express ma tylko sens (jako dodatkowy nadajnik) jesli chce sie sluchac muzy. filmow i dziekow gry czy systemowych nie przekaze... sa programy ktore to robia ale nie polecam ich, przesuniecia miedzy wizja a fonia i trudnosc w syncowniu tego

#10 cerb

cerb
  • 48 posts
  • SkądMława, Poland

Posted 13 December 2008 - 10:27

Myslalem na glosnikami korzystajacymi z bluetooth, takimi na przyklad :

Bezprzewodowe KODA BT900 DREWNO BLUETOOTH RATY FV (503948160) - Aukcje internetowe Allegro

Ale chyba pozostane przy wbudowanych w iMaca, bo te Kody na pewno potrzebuja zasilania co wiaze sie z dodatkowymi kabelkami a tego chce uniknac.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users