Nvidia 8800 GS - Windows XP - problem z aktualizacją sterowników...
Started by
wojciech23
, 11 Dec 2008 20:17
12 replies to this topic
Posted 11 December 2008 - 20:17
Witam. Chcę sobie zaktualizować sterowniki do karty graficznej Nvidia 8800 GS w moim iMaku... I mam taki problem:
- pobieram sterowniki ze strony Nvidii
- odpala się instalator
- wywala błąd: Program instalacyjny NVIDIA nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem. Program instalacyjny zakończy pracę.
Próbowałem już:
- odinstalować stare sterowniki i wgrać te - nie pomogło
- próbowałem podać ścieżkę do tych sterowników w menadżerze sprzętu w windows XP - nie da rady
Mój windows to Windows XP SP3
- pobieram sterowniki ze strony Nvidii
- odpala się instalator
- wywala błąd: Program instalacyjny NVIDIA nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem. Program instalacyjny zakończy pracę.
Próbowałem już:
- odinstalować stare sterowniki i wgrać te - nie pomogło
- próbowałem podać ścieżkę do tych sterowników w menadżerze sprzętu w windows XP - nie da rady
Mój windows to Windows XP SP3
Gość_tygrysio_*
Posted 11 December 2008 - 23:20
Zazwyczaj do sterowników nvidia jest dołączony Realase Note - przeczytaj czy ten konkretny pakiet zawiera sterowniki do 8800 GS . ewentualnie mail do nvidia powinien wyjaśnić sprawę
Posted 11 December 2008 - 23:30
Chyba zapomniałeś że do kart graficznych "mobilnych" sterowniki dostarcza producent komputera a nie NVidia! iMac ma kartę "laptopową" dlatego tak się cenią za imaka
Przykład - dowolny laptop np. z gforcem, dla którego nie wgrasz sterowników bezpośrednio z NVidii.
Tak samo jest z ATI.
Jedyny sposób na to to był programik, który modyfikował plik ini instalatora sterowników nvidia i umożliwiał instalację sterowników przeznaczonych dla komputerów stacjonarnych.

Posted 12 December 2008 - 09:46
Hmmm... No i co teraz? Nie ma żadnego innego sposobu...?
Posted 13 December 2008 - 16:49
A masz może ten programik?
Posted 13 December 2008 - 17:14
Zalety, zawsze masz najnowsze sterowniki. Te ze stron producentów i tak są zawsze kilka numerów za tymi z NVidii
Przeczytaj to:
Instalacja nowszych sterowników do układów mobilnych w laptopie tzw. modowanie sterowników - Porady - vista.pl
Przeczytaj to:
Instalacja nowszych sterowników do układów mobilnych w laptopie tzw. modowanie sterowników - Porady - vista.pl
Posted 13 December 2008 - 17:49
DanielF - ten tutrorial... Hmmm... W ogóle pomogło niby, bo zainstalowało się, ale wersja sterownika ta sama.. Ale co ciekawe - w menadżerze urządzeń zmieniło mi kartę graficzną na 8800M GTS

Posted 13 December 2008 - 18:15
Wszystko jest dobrze, GForce w iMakach to pełny GTS tylko się zbytnio grzał i Apple obniżyło mu taktowanie i zmieniło nazwę na GS
Posted 13 December 2008 - 18:44
NVIDIA & Laptop News | Latest NVIDIA drivers and related news | laptopvideo2go.com tu sa wszytskie stery i pliki INF do podmiany.
Sciagasz sterownik i dedykowany mu plik INF podmieniasz go i hula.
Sciagasz sterownik i dedykowany mu plik INF podmieniasz go i hula.
Posted 13 December 2008 - 18:46
No w sumie to jak odpaliłem GTA IV to jakby mała poprawa... Zaraz zobaczę ten link co dałeś
Posted 13 December 2008 - 18:49
Najnowsze bety Nvidi są podobno optymalizowane pod GTA IV, co do gry to działa wolno nawet na kompach na których Crysis śmigał. Musisz czekać na patcha
Posted 13 December 2008 - 19:00
Tez mysle ze bez patcha nie da rady sterowniki moga podniesc troche wydajnosc i podatnosc na podkrecanie, ale cudow sie nie spodziewaj.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users