Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

CAR AUDIO - Kabel ze złączem do iPhone'a / iPod'a - KENWOOD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Vonn79

Vonn79
  • 49 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 grudnia 2008 - 10:35

Witam,

Chcę podłączyć swojego iPhone'a do radia samochodowego KENWOOD KDC W4531Y. Niestety mimo iż radio ma jakieś niecałe 4 lata to nie ma w nim wejścia na mini jacka i muszę połączyć się inaczej :) Nie ma też wejścia na wtyki typu cinch (są tylko wyjścia) więc nie pasuje niestety to: BELKIN iPhone 3G kabel jack 2x chinch Tychy Sklep (499981103) - Aukcje internetowe Allegro Jest za to złącze DIN 13 i powinno pasować coś takiego: Sklep.RMS.pl :: Kabel ze zĹ�Ä�czem do iPoda - radio Kenwood (DIN 13) - 1,5m I tutaj mam pytania:

- czy ktoś z was używa tego lub podobnego kabla ze swoim iPhone'm lub iPod'em ?
- czy wtyk do obydwu urządzeń jest taki sam - uniwersalny ?
- czy podczas podłączenia do radia iphone jest ładowany ? :)

Dzięki za odpowiedzi. Planuje zrobić takie mini centrum multimedialne i zakupić do tego jeszcze takie cudo: Uchwyt WindowSeat Griffin dla Iphone 3G/ipod touch (482224643) - Aukcje internetowe Allegro :grin:

#2 Dudo23

Dudo23
  • 11 postów
  • SkądLubin

Napisano 10 grudnia 2008 - 13:51

ja mam coś takiego w swoim Pioneer'ze ustawiłem zmieniarkę - wyjście AUX aktywne i zadziałało z tym że iPod Nano 3G ładował się, a iPhone nie chce, ale odtwarza (tylko trochę ciszej niż CD i Radio) a żeby sie ładowało trzeba podłączyć dodatkowe kabelki do plusa i minusa (są razem z kablem - u mnie:))

#3 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 10 grudnia 2008 - 15:28

Musisz kupic kabel KCA-iP100 Kenwood Electronics Europe | Adapter Cables > KCA-iP100

#4 Vonn79

Vonn79
  • 49 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 grudnia 2008 - 16:07

Mój KENWOOD nie ma wejścia USB niestety, wię cten podany przez Ciebie nie pasuje. Ale znalazłem na tej samej stronie to: Przejściówka Kenwood CA-C2AX cena jednak sporawa albo nawet to: Kenwood Electronics Europe | Adapter Cables > KCA-iP500 (details), ale cena w necie 310 zł :) to już bym wolał kupić nowe radio :lol:

Hmm no to mam zagwostkę ;)

Samo ładowanie nie jest aż tak konieczne :) Ani obsługa poprzez radio :) więc tak jak to opisał Dudo23 chyba by mi wystarczyło :)

#5 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 10 grudnia 2008 - 17:12

No tak masz trochę stary model.Jak nie zależy Ci na ładowaniu i obsłudze to faktycznie sposób Dudo23 jest najlepszy.

#6 Vonn79

Vonn79
  • 49 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 11 grudnia 2008 - 11:23

No dobra zamówiłem takie złącze Złącze Aux do iPod-Kenwood F-VAT (496685150) - Aukcje internetowe Allegro. Jak dojdzie, podłącze to dam znać jak to wypada - być może kiedyś ktoś z tego skorzysta na tym forum ;)

#7 kummer

kummer
  • 1 999 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 12 grudnia 2008 - 02:28

Gratulacje. Myślę że to jest najlepsze rozwiązanie.

#8 Vonn79

Vonn79
  • 49 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 grudnia 2008 - 20:32

Witam,

Kabel dotarł szybko, sprzedawca bardzo ok, ale niestety kabelek z moim iPhonem nie działa. Radio widzi kabel, iPhone też bo wyświetla komunikat, że" podłączone urządzenie nie obsługuje ładowania iPhone'a" (na tym i tak mi nie zależało), ale niestety po odpaleniu iPoda w telefonie, dźwięk z mp3 słychać z głośniczków aparatu a nie radia. Szukałem w menu radia, czytałem instrukcję i patrzyłem także w Ustawieniach iPhone'a i jest to chyba problem sprzętowy. Chyba, że macie jakieś pomysły ?

Najgorsze jest to, że chciałem kabelek mieć na wyjazd na święta i czasu coraz mniej na szukanie i chyba muszę kupić albo nowe radio, albo spróbować z takim zestawem :)

Wej�cie sygna�owe AUX Kenwood F-VAT (505154502) - Aukcje internetowe Allegro i BELKIN iPhone 3G kabel jack 2x chinch Tychy Sklep (488526591) - Aukcje internetowe Allegro :)

Generalnie obecnie zakupiony kabel mogę odesłać i będę w plecy jedynie koszty Poczty Polskiej tj. jakieś 10 zł :) Tyle, że nie mam gwarancji, że to i tak zadziała ;) Z drugiej strony najtańsze markowe radio z wejściem aux na minijack'a to kolejne wydane dodatkowe 200 zł :) Ehh ;) Zachciało mi się mp3 z Coverflow itd. ;)

#9 Vonn79

Vonn79
  • 49 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 grudnia 2008 - 12:54

Witam ponownie,

Po podłączeniu nowych kabli wszystko śmiga aż miło :) Z mojej historii płynie 1 wniosek - dla tych którzy chcą podłączyć muzykę do starszego radia - tylko poprzez wyjście typu mini jack z iPhone'a 3G. Dolne, podłużne złącze (nie wiem jak się fachowo ono nazywa) można używać do pozostałych kwestii, poza muzycznymi. Chyba, że myślicie o transmiterze FM ;)

Ewentualnie można kupić coś takiego: Radio kompatybilne z iPhonem od Kenwood - Gadżetomania.pl - gadżety, nowości techniczne, nowości technologiczne, nowości komputerowe

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych