Ipod mini - dziwny problem. Pozwólcie mi wgrać muzykę :)
Rozpoczęty przez
abilidian
, 09 gru 2008 21:58
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 grudnia 2008 - 21:58
Witam.
Otóż ostatnio miałem dziwną sytuację. W pociągu ipod mini 4GB przestał mi odtwarzać piosenki. Mogłem wybrać, lecz przestał je odtwarzać (czas odtwarzania wogóle nie postępował). Przez przypadek odpaliłem twardy reset.
Przyszedłem do domu i do tej pory nie mogę wgrać muzyki do tego Ipoda.
Sytuacja po krótce wygląda tak:
- komputer nie widzi ipoda w Itunes
- czasami explorer widzi ipoda jako dysk wymienny (niestety gdy chcę wejść na ten dysk następuje zawieszenie procesu)
- w menedżerze urządzeń Ipod jest widoczny
- po intensywnej edukacji zrobiłem wszystko co możliwe, od reeinstalacji itunes, zmianę sterowników po zabawę w uruchomieniu usługi ipod - jak dotąd bez skutku
Odrzucam możliwość przerwanego kabla, ponieważ ipod się ładuje. Czasami wyskakują te strzałki synchronizacji.
Nie wiem czy to ma coś do rzeczy, ale bateria była słaba(tak mi się wydaje). Przed tą sytuacją np gdy włączyłem backlight to mi się wyłączał po 15 minutach ... lub czasami i bez tego potrafił się wyłączyć.
Dodam, że posiadam windowsa xp z service pack 2 , podzespoły komputera są nowe.
Czy ktoś może pomóc mi w problemie. Bez mp3 czuję się jak bez rąk
pomimo, że mam 25 lat. Pozdrawiam!

Napisano 10 grudnia 2008 - 10:51
Szczerze wyglada na jakis problem z hardware ipoda. Nie pamietam w jaki sposob wprowadzic ipoda mini w service menu (w celu odpalenia testow), moze ktos inny wie.
Napisano 11 grudnia 2008 - 16:33
o sciane go a puzinej na allegro po jakies nano heheh
Napisano 11 grudnia 2008 - 17:30
Jak zwykle na poazniejsze pytania na tym forum odpowiedzi nie ma co oczekiwac. Jakby pytanie dotyczylo manualnej synchronizacji np. to byc moze bys sie dowiedzial od kogo co i jak. A tak to ci conajwyzej jeden z drugim doradzi zebys kupil nowego bo twoj to juz "przezytek" nie wazne ze kupiony 3 lata temu za pol pensji!
Napisano 11 grudnia 2008 - 17:35
ile ty masz lat?
_
Problem z hardware...
Napisano 12 grudnia 2008 - 00:01
óź.
Napisano 14 grudnia 2008 - 01:53
mialem kiedys mini, pamietam ze w jakis sposob otworzylem sobie menu serwisowe, restart, a po restarcie trzymalem jakies dwa przyciski (pause i bodajze przewijanie w prawo). I tam wlasnie byla opcja testow. Ona mogla by ci powiedziec cos wiecej, moze tez byc tak ze pada ci dysk po prostu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych