Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dostęp do internetu w iPhonie - Orange

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 nalia

nalia
  • 1 postów

Napisano 06 grudnia 2008 - 08:09

Witam, kupiłam kilka dni temu na allegro iPhona. Mam telefon w Orange na abonament, żadnych wykupinonych pakietów na korzystanie z internetu. Spodziewałam się, że (tak jak u innych znanych mi osób mających iPhona) nie połącze się z internetem bez takiego pakietu. Okzazało się jednak, że jest inaczej. Byłam w salonie orange i niestety nie mogę zablokować dostępu do internetu w telefonie, ponadto najprawdopodobniej będąc w sieci WI - FI nie przełączę się na tą sieć, w związku z czym każde połączenie z internetem będzie naliczane mi do rachunku w abonamencie. Czy jest możliwość aby to obejść? Mieć dostępny internet wyłącznie w sieci WI - FI, a zablokowany płatny dostęp? Z góry dziękuję za pomoc :)

#2 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 06 grudnia 2008 - 09:17

jak masz swoją sieć WI-FI to możesz się łączyć i płacić dodatkowo operatorowi komórkowemu nie będziesz. telefon sam wybiera WI-FI jak jest w jej zasięgu nie korzysta z sieci komórkowej wtedy, według mnie ktoś cię w błąd wprowadził. pewnie cwaniaki z orange chcą żebyś wykupiła paczkę internetową.

#3 kabanos

kabanos
  • 352 postów
  • SkądW-wa

Napisano 06 grudnia 2008 - 11:55

settings > general > network > cellular data network i wpisz byle co w ustawieniach. taki zabieg "wylaczy" platny internet i tylko gdy bedziesz z wasiegu sieci wifi to bedziesz miala internet

#4 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 06 grudnia 2008 - 11:59

jesli iP jest po jailbreak to uzyj aplikacji bossprefs; jesli nie- zadzwon na orange hotline i deaktywuj usluge gprs/edge pozdro

#5 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 06 grudnia 2008 - 12:36

iPhone faworyzuje WIFI - jesli tylko jestes w jej zasiegu i masz dostep - polaczenie bedzie z pomienieciem operatora komorkowego. Wystarczy odlaczyc 3g, przestawic opcje PUSH i Fetch mail na zero - jesli tylko nie bedziemy korzystac z google maps czy tez np. z shazam - telefon nie bedzie korzystal z polaczenia internetowego. Napisano rowniez wczesniej - mozna zrobic jailbrake tylko po to, by zainstalowac doskonaly program BossPref dotepny w repozytorium Cydii. Program ten ma wylacznik GPRS/EDGE czy WIFI. Wystarczy wylaczyc co trzeba i telefon bedzie korzystal na 100% tyl;ko z sieci Wifi. Deaktywacji gprs/edge w centrali Orange nie polecam - moze byc sytuacja w zyciu, ze zapragniesz skorzystac z internetu choc przez chwile, by np sprawdzic cos istotnego. Prosciej zabronic telefonowi polaczenia ;)

#6 donmateo

donmateo
  • 2 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 21:52

Mam podobny problem, operator orange powiedzial mi ze lacze internetowe bedzie za darmo, lecz gdzie bym nie wszedl to pieniadze ubywaja z karty. Dodam ze gdy wchodze w ustawienia i siec mam WI-FI i tam pisze ze nie jest podlaczony,gdy biore ustal polaczenie wyszukuje mi "neostrada_ad36l" lub cos takiego - gdy wybieram to żąda odemnie hasla, co bym nie wpisal nieprawidlowe haslo:( Prosze o pomoc. Moje lacze to neostrada 1mb/s.

#7 Gregory

Gregory

• 2 735 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 08 grudnia 2008 - 22:43

jesli iP jest po jailbreak to uzyj aplikacji bossprefs; jesli nie- zadzwon na orange hotline i deaktywuj usluge gprs/edge

Nie trzeba. Wystarczy stuknąć w Ustawienia > Ogólne > Sieć > Dane przez sieć komórkową
i zmienić domyślne dane na inne, np. dopisując „xxx” do nazwy, o tak:

Dołączona grafika

Wtedy iPhone nie będzie łączył się z internetem, bez konieczności robienia jailbreaka i instalowania
jakiś śmieci.

Opcja ta dostępna jest tylko w iPhone'ach z Orange (po instalacji wszystkich uaktualnień). W modelach
z Ery tak się nie da.

#8 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 09 grudnia 2008 - 18:18

Mam podobny problem, operator orange powiedzial mi ze lacze internetowe bedzie za darmo, lecz gdzie bym nie wszedl to pieniadze ubywaja z karty. Dodam ze gdy wchodze w ustawienia i siec mam WI-FI i tam pisze ze nie jest podlaczony,gdy biore ustal polaczenie wyszukuje mi "neostrada_ad36l" lub cos takiego - gdy wybieram to żąda odemnie hasla, co bym nie wpisal nieprawidlowe haslo:( Prosze o pomoc. Moje lacze to neostrada 1mb/s.

neostrada_xxxx to nazwa sieci ktora rozglasza "router" z TP - livebox. Masz takie urzadzenie? jesli nie to pewnie siec bezprzewodowa od sasiada.
Jesli jest livebox to naciskasz na nim przycisk reg, wpisujesz klucz wep (jest na naklejce na spodzie urzadzenia) i ma dzialac.

#9 haku88

haku88
  • 7 postów

Napisano 18 grudnia 2008 - 17:16

witam ustawiłem wszystko w danych przez sieć czyli wpisałem wszędzie internet tak jak poradzili ale nadal mi nie dział internet. jak miałem telefon na kartę to działał a jak mi zmienili na abonament to już nie działa. jak ktoś wie o co chodzi to proszę o pomoc. pozdrawiam haku88

#10 kabanos

kabanos
  • 352 postów
  • SkądW-wa

Napisano 18 grudnia 2008 - 23:12

zobacz czy masz wlaczony edge w orange online w uslugach

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych