Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

problem z plikiem FLV

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 G_U_M_A

G_U_M_A
  • 333 posts

Posted 03 December 2008 - 22:15

Witam, Mam problem z plikiem o rozszerzeniu FLV. Plik, ktory posiadam otwieram w VLC Playerze. Jednak po otwarciu slysze tylko sam glos nie ma obrazu. Mam ffmpegX, wiec pomyslalem, ze przekonwertuje plik na inny format i bedzie ok...jednak nie jest ok. Po przekonwertowaniu plik jest jakby pusty. Pierwsze o czym sobie pomyslalem, to brak kodekow (ale co z tym fantem zrobic? bylem na stronie VLC ale nie doszukalem sie by byla jakas paczka. Co wiecej, wiem, ze ffmpegX to zbiór kodekow, wiec tym bardziej mnie dziwi taki problem. Plik FLV napewno jest dobry, gdyz u mojego znajomego na PC dziala. W czym tkwi blad? co powinienem zrobic? Szukalem na google, szukalem tez na forum - jednak nie znalazlem odpowiedzi na moj problem.

#2 bsentkowski

bsentkowski
  • 140 posts

Posted 03 December 2008 - 22:55

Polecam "Periana" ( Download Perian for Mac - QT plugin for many media types. MacUpdate Mac Video Software Downloads ). Jest to komponent do QT (ja mam wersję QT Pro, która umożliwia nagrywanie, montaż i eksport plików audio i video - także do innych formatów). Z doświadczenia wiem, że aby zmienić flv na inny format - najpierw trzeba eksportowac do DV. Zachowany jest dźwięk i obraz. Przy eksporcie do movie mogą być problemy z dźwiękiem .

#3 G_U_M_A

G_U_M_A
  • 333 posts

Posted 04 December 2008 - 02:57

flv juz mi otwarza...tylko problem z jego konwersja w ffmpegx. Potrzebuje go zamienic FLV na MOV, by moc otworzyc go w Final Cut Express. Sprawdzalem na trialu iskysoft video converter. Wszystko extra zamienilo - zarowno video jak i audio. Tyle, ze w trialu mam ogromny napis na srodku ekranu ze to tylko test softu. W ffmpegx jak wrzucam te pliki FLV to wychodzi mi BLANK. Perian mi nic nie pomoze w tym przypadku bo nie mam QT Pro. Czy macie jakis inny soft, ktory by mi zastapic tego nieszczesnego ffmpegx?

#4 magmac

magmac

• 1170 posts
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Posted 04 December 2008 - 09:59

MPEGStreamclip otwiera FLV (przynajmniej te wytworzone przeze mnie za pomoca Episode PRO) i potrafi zapisać do mov. Swoją drogą, jeśli masz zainstalowanego periana, to Final Cut powinien zaimportować FLV bez problemu - FCE/FCS to taka spooooora nakładka na QT(Pro), więc generalnie jeśli coś da się otowrzyć QT to i FCE łyknie. Pa.

#5 G_U_M_A

G_U_M_A
  • 333 posts

Posted 04 December 2008 - 13:54

magmac dziekuje. MPEGStream dobry i tak jak piszesz, przy instalacji Periana FCE odtwarza pliki FLV. To mi zaoszczedzi czasu bo bym musial konwertowac 18 plikow, a tak to od razu moge zabrac sie do roboty :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users