Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ręczne zarządzanie muzyką i wideo w iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 MDW

MDW
  • 653 postów
  • SkądPolska

Napisano 03 grudnia 2008 - 11:02

Hi! Może mi ktoś powiedzieć jak ręcznie zarządzać muzyką i wideo w iPhone3G (2.1)? W domu na swoim komputerze w iTunes włączyłem "Ręcznie zarządzaj muzyką i wideo". No i ręcznie sobie powrzucałem różne rzeczy. Potem w pracy chciałem podłączyć iPhone i coś tam dorzucić ale się okazało, że opcja ręcznego zarządzania wideo i muzyką jest wyłączona. Jak ją włączyłem to mnie zapytało czy chcę zsynchronizować to z biblioteką na tym komputerze i że to wywali mi wszystko co mam w iPhone teraz. No kurcze, przecież wyłączyłem tę cholerną synchronizację. Chcę normalnie sobie wrzucać na dowolnym komputerze dowolne mp3 (żeby nie było teoretycznego gadania - darmowe, niekomercyjne). Po co jest to całe wyłączanie synchronizacji skoro to i tak nie działa? Co mam zrobić żeby móc używać iPhone na kilku komputerach i nie wykasowywać sobie bazy przy podłączaniu do innego komputera niż ten pierwszy? Pozdrawiam, MDW

#2 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 03 grudnia 2008 - 11:11

Niestety nie zsynchronizujesz iphone'a z kilkoma komputerami. "Dorzucac" utwory na innym komputerze mozesz ewentualnie za pomoca iphone pc suite..

#3 MDW

MDW
  • 653 postów
  • SkądPolska

Napisano 03 grudnia 2008 - 11:44

Naprawdę? Rety, to ma być przenośny sprzęt? :) Apple nie przestanie mnie zadziwiać. Zarówno pozytywnie jak i negatywnie. Dziękuję za informację. Poszukam tego iPhone PC Suite.

#4 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 03 grudnia 2008 - 13:35

Oto link: http://www.myapple.p...-suite-win.html
Milej lektury:)

#5 MDW

MDW
  • 653 postów
  • SkądPolska

Napisano 07 grudnia 2008 - 11:01

Oto link: http://www.myapple.p...-suite-win.html
Milej lektury:)

Dziękuję bardzo. Niestety przy podłączeniu iPhone ten PC Suite wiesza się. Tak jest za każdym razem. :(

#6 ovka

ovka
  • 5 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 15:11

Mam ten sam problem. Nie zalezy mi zeby dorzucać nowe kawalki, ale ja nawet nie moge odtworzyc myzyki z iphona przez komputer w pracy. Cala muzyka jest "szara", nieaktywna. Mam tez odznaczone zarzadznie manualne, chociaz wiem ze konfigurowalam iphona w ten sposob. Ktos znalazl moze rozwiazanie?

#7 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 15:25

Ja mam trochę inny problem - wrzuciłam sobie przy pomocy iPhone PC Suite dzwonki na iP, jako że dzięki temu moje dzwonki nie mają ograniczenia czasowego (obecnie mam dzwonki o długości np 53 sek., 1'23) . problem polega na tym że przy każdej synchronizacji z iTunes dzwonki znikają :( czy jest włączona czy nie opcja ręcznego zarządzania :( Ma ktoś na to jakąś radę? Trochę uciążliwe jest po każdej synchro na nowo przypisywać dzwonki do kontaktów.

#8 ovka

ovka
  • 5 postów

Napisano 05 stycznia 2009 - 15:27

kazdy z tych komputerow to mac. podobno ten sam problem maja ipody, moj nigdy nie mial.

#9 Jajos

Jajos
  • 103 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 stycznia 2009 - 15:54

Mogę tylko wskazać na swój tutek:

http://www.myapple.p...m-itunesem.html

#10 ovka

ovka
  • 5 postów

Napisano 08 stycznia 2009 - 00:06

dziekuje, przed chwila na niego trafilam i przeczytalam czym upewnilam sie ze jednak nie jestem tak inteligentna jak mialam nadzieje :) Ale moj problem jest chyba inny. Czytalam na ang/usa stronach ze nowy ipone (albo nowy soft, nie pamietam) wprowadza blokade na ponowne edytowanie dodanych raz kawalkow. I praktycznie uniemozliwia manualne synchronizowanie. Znalazlam sobie opis problemow i sprawdzilam - mam je wszystkie m.in. - opcja zarzadzaj manualnie (jak formatowalam iphona) jest niezaznaczona (mowie o maku na ktorym iphone byl aktywowany) - jakiekolwiek proby ponownego jej zaznaczenia skutkuje ostrzezeniem przed skasowaniem wszystkiego - cala muzyka na iphonie, (sprawdzalam to na dostepnych mi komputerach (2xmac i 1xpc, w tym na tym na ktorym byl formatowany)) jest nieaktywna, nie moge dodawac kawałków, kasowac, edytowac ani odtwarzac (co jest juz przegieciem) Z tego co czytalam to nie jest zaden blad czy probem tylko polityka appla. dziwna nieco bo niby jaka w tym dla nich korzysc. Czy ktorys z milych hackerow juz sie tym zajal i mozna gdzies znalesc solucje krok po kroku? dzieki (mam iphone 16GB 3G, soft 2.2, itunes 8.0.2)

#11 rolex83

rolex83
  • 237 postów

Napisano 09 stycznia 2009 - 12:37

Wydaje mi sie ze widzialem w Cydii jakis program do obslugi kilku iTunes. Ze niby mozesz wybrac aktywna biblioteke z ktora akurat masz sie polaczyc. Cos jakby profile. Testowal to ktos?

#12 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwietnia 2009 - 00:18

Wydaje mi sie ze widzialem w Cydii jakis program do obslugi kilku iTunes. Ze niby mozesz wybrac aktywna biblioteke z ktora akurat masz sie polaczyc. Cos jakby profile. Testowal to ktos?

cikawe ciekawe, ktoś wie coś więcej na ten temat?

#13 FiTzu

FiTzu
  • 145 postów
  • Skądznienacka

Napisano 07 kwietnia 2009 - 16:01

SwapTunes, repo ModMyi

przełączasz między bibliotekami z których korzysta w danej chwili iPhone, więc można zsynchronizować z dwiema innymi bibliotekami.

Aplikacja pozwalająca na synchronizacje z dwoma bibliotekami iTunes, na dwóch komputerach. Dotyczy to oczywiście funkcji iPod. Po kliknięciu na iPhone ikonki SwapTunes przełączamy się do drugiej biblioteki i z nią synchronizujemy listy muzyczne na drugim iTunes( w tym momencie pierwotna biblioteka jest niewidoczna i jej zawartośc pokazana w iTunes jest jako "Inne"). W ten sposób nie iTunes nie usuwa nam muzyki/filmów, które już mamy na iPhone. Po synchronizacji mamy na iPhone jakby dwie niezależne biblioteki. Aby słuchać muzyki z jednej lub drugiej wystarczy jedno klikniecie na ikonkę SwapTunes.
Ciekawe rozwiązanie , jak najbardziej polecam :)

#14 naturalbeat

naturalbeat
  • 116 postów

Napisano 07 kwietnia 2009 - 16:45

to i tak pokre3cone z tym itunes jakby nie mogli normalnie zrobic wrzucasz pliki przez usb jak w kazdym szanującym sie sprzecie a tak trzeba sie motac z tymi tunesami badziewie i tyle

#15 Jogus

Jogus
  • 215 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 07 kwietnia 2009 - 16:55

A nie lepiej wrzucac pliki mp3 do dowolnego folderu na iPhone poprzez WinSCP albo iFunBox ? Wystarczy jeszcze instalacja pwnPlayer dostepnego w cydii (w pwnPlayer ustawiac ta sciezke gdzie znajduja sie pliki mp3) i juz mozemy dogrywac praktycznie wszedzie mp3

#16 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwietnia 2009 - 16:56

Nie badziewie, tylko dbałość o prawa autorskie - tak to każdy by wgrywał pliki tu i tam, od tego kolegi i od tamtego kolegi, a tak to synchronizujesz sobie własną muzykę, jednocześnie uniemożliwiając innym jej zgranie. Wg mnie jest to zaleta, a nie badziewie.

#17 naturalbeat

naturalbeat
  • 116 postów

Napisano 07 kwietnia 2009 - 17:12

a najwieksza zaletą w/g Twojego toku rozumowania jest zagospodarowanie na twardym dysku komputera kilkuinastu gibabajtów na pliki mp3 piszesz jakbys byl funboyem albo jakbys dostawal z jabolowni kase za sciemnianie

#18 borsuk1

borsuk1
  • 1 450 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 kwietnia 2009 - 18:48

A nie lepiej se iPhone Share ściągnąć? Nie trzeba instalować i wszystko działa jak należy ;) ale każdy woli co innego ;)

#19 mojomad

mojomad
  • 11 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 09:00

Nie badziewie, tylko dbałość o prawa autorskie - tak to każdy by wgrywał pliki tu i tam, od tego kolegi i od tamtego kolegi, a tak to synchronizujesz sobie własną muzykę, jednocześnie uniemożliwiając innym jej zgranie. Wg mnie jest to zaleta, a nie badziewie.

Wgrywanie muzyki to nie piractwo, tylko własny użytek osobisty.
To nie dbałość o prawa autorskie, tylko dbałość o to żeby jak najmniej zostało w kieszeniach użytkowników iphone

#20 M4nfr3D

M4nfr3D
  • 200 postów

Napisano 30 czerwca 2009 - 10:33

Ej to czegoś tutaj nie rozumiem. Na co dzień używam swojego iP 3G i go normalnie synchronizuję w komputerze. Ale kiedyś kolega mi dał swojego (też 3G) żebym mu zrobił jb i wgrał gierki itp. Gdy go podłączyłem do swojego komputera automatycznie iTunes go wykrył i normalnie dorzuciłem mu także swoją muzę bez żadnych komunikatów. On też synchronizował ten telefon u siebie w domu.

#21 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 17 marca 2010 - 10:06

mam pytanko,jak przeniesc biblioteke z itunes z jednego komputera na drugi,nigdzie tego nie moge znalesc

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych