Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Przeglądanie i otwieranie plików z PC na iPhone poprzez Wi-Fi

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 December 2008 - 21:52

Poszukuje programu abym mogl przegladac i otwierac pliki na iPhonie gdy jestem w zasiegu wi-fi z komputera.
np. Przegladac zdjecia ktore mam na kompie ale nie mam ich na iPhonie.
czy tez odtwarzanie prezentacji keynote, exel, world na moim iPku.

Moze mam troche duze wymagania ale bylbym w 7 niebie. :lol:

majkool
Nazwa tematu zmieniona.

#2 Slyfter

Slyfter
  • 42 posts

Posted 02 December 2008 - 22:41

Mocha VNC ;)

#3 kummer

kummer
  • 1999 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 03 December 2008 - 02:35

Orb

#4 anti8

anti8
  • 148 posts
  • SkądBytom

Posted 03 December 2008 - 11:40

Jaadu - dzieki temu bedziesz mial puplit na ekranie iphona, aplikacja troche droga ale oplaca sie, do tego iWOL i nie trzeba sie rano z lozka zwlekac zeby cos zrobic na kompie ;P

#5 Slyfter

Slyfter
  • 42 posts

Posted 03 December 2008 - 12:25

Jaadu - dzieki temu bedziesz mial puplit na ekranie iphona, aplikacja troche droga ale oplaca sie, do tego iWOL i nie trzeba sie rano z lozka zwlekac zeby cos zrobic na kompie ;P

Już pisałem Mocha VNC, jest znacznie lepsze od Jaadu, a w dodatku jest wersja darmowa, a i płatna jest dużo tańsza od Jaadu VNC i ma dużo więcej funkcji.

#6 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 December 2008 - 12:56

Mam jaadu, ale chodzi mi bardziej zebym przegladal pliki z iphona i je otwieral ... Cos takiego w stylu AirSharing tylko zebym widzial wszystko co mam w kompie ;p

#7 Robert de Clair

Robert de Clair
  • 365 posts
  • SkądGorzów Wlkp

Posted 04 December 2008 - 21:27

Na logikę biorąc, to po prostu potrzebujesz postaiwć na kompie serwer FTP i odpalić na iphone klienta ftp :)

Strzelam:

Cerberus FTP dla PC Cerberus FTP Server darmowy do użytku niekomercyjnego
oraz FTP On The Go (niestety mocno płatny) lub MIDES IDE (jeszcze mocniej płatny)

Nie to bym namawiał do kradzieży, ale przed kupnem przetestowałbym te aplikacje czy się nadają. I dopiero gdy któraś z nich spełni oczekiwania podjął decyzję.

Nie wiem czy w którymś z repozytoriów cydi lub installera nie ma czegoś takiego jak klient FTP dla IPhone

Z ciekawosci sprawdzilem FTP On Te Go. niestety z wersji edukacyjnych znalazlem tylko nieco starą
Mimo wszystko zaskoczony mile bylem szybkoscia porozumiewania sie z wszystkimi komputerami w mojej sieci domowej (udostepnianie plikow oparlem na serwerach ftp a nie na udostepnianiu windowsa) niestety ta wczesna wersja nie posiadala jeszcze przegladania pdf doc i powerpointowych plikow wiec niewiele wiecej moglem sprawdzic. Jakby dolozyli przegladanie obrazkow i filmow to bylby hicior na maxa i wart bylby tych € narazie mozna ta aplikacje po prostu obserwowac.

W cydii znalazlem klienta ftp jednak w trybie tekstowym obsluga jest meczaca.

#8 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 December 2008 - 18:46

no dobra, a jak zrobic serwer ftp z mojego dysku ?? Bo jako takiego serwera to nie mam ...

#9 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 December 2008 - 19:05

OrbLive - to jest to, czego szukasz. :)

#10 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 posts
  • SkądWrocław

Posted 10 December 2008 - 19:55

Dzieki Davvido, zaraz przetestuje ;)

---- Dodano 10-12-2008 o godzinie 22:07 ----
a to Orb jest tylko instalka na windowsa ??
Jak to zrobic na macku ?? ;(

---- Dodano 10-12-2008 o godzinie 23:39 ----
Jest jakas alternatywa tego OrbLive ?? Potrzebuje to na macka :(
Plisss ...
To b. wazne dla mnie :(

#11 danielghost

danielghost
  • 106 posts
  • SkądBełchatów

Posted 01 February 2010 - 17:23

no dobra, a jak zrobic serwer ftp z mojego dysku ?? Bo jako takiego serwera to nie mam ...

Wchodzisz w preferencje systemowe, następnie "udostępnianie", potem zaznaczasz "Udostępnianie plików", dodajesz w okienku foldery, ktore chcesz udostępnić.. Jeśli chodzi o zmianę protokołu, klikasz w "OPCJE" i wybierasz co chcesz, czy ftp, czy smb, itp...

Pozdrawiam,
Daniel

#12 T3rror

T3rror
  • 25 posts

Posted 01 April 2010 - 19:53

Odkopię trochę*temat. Mam podobny problem, z tym że poszukuję FTP na Maca i klienta na niezjailbreakowany (dziwne słowo wyszło) iP

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users