Pogromca iPhone - Nokia N97
Posted 12 September 2009 - 10:45
Posted 12 September 2009 - 10:58
niestety telefonem za dobrym to to nie jest ale dotyk, oglądanie wideo i jakość dźwięku na słuchawkach jest o niebo lepsze niż w Noki 5800. Mankamentem, którego mi zawaliście brakuje w iP jest personalizowalny alarm kalendarza! Boże!! jak można było o tym zapomnieć?!
Posted 12 September 2009 - 11:06

Posted 12 September 2009 - 11:57
Posted 12 September 2009 - 15:48
n73 to przecież niewypał ... jak już*kupować zwykły telefon tylko do dzwonienia i sms to coś*typu noki 8800 np carbon arte albo scirocco
tylko czy jest sens płacić ponad 3000zł za Nokię Carbon Arte? Nie lepiej kupić tą N73 za 400zł?

Posted 12 September 2009 - 16:49
dla kogos kto trawi symbiana
i to "cos" dzieki czemu poruszalismy sie po menu;]
tylko czy jest sens płacić ponad 3000zł za Nokię Carbon Arte?
hehe juz bym wolal 8210 za 50 zl;]
Posted 12 September 2009 - 16:56
Posted 12 September 2009 - 17:40
Posted 12 September 2009 - 18:14
tylko czy jest sens płacić ponad 3000zł za Nokię Carbon Arte? Nie lepiej kupić tą N73 za 400zł?
Jak ktoś sobie ceni design telefonu to kupi arte . N73 to plastikowe gówno

Posted 13 September 2009 - 08:14
Posted 13 September 2009 - 08:18
Posted 13 September 2009 - 23:44
Posted 13 September 2009 - 23:48

Posted 14 September 2009 - 07:05
n73 to zło. Używałem tego fona pół roku i nigdy nie miałem gorszego. Plastik jak w chińskiej zabawce skrzypiał pod naciskiem palca, klapka aparatu ma luzy i sie klekocze, po 2 miesiącach miałem taką warstwę kurzu na wyświetlaczu, że nie dało się nic zobaczyć w słońcu. Do tego totalna zamuła, bo to jeden z najgorszych technicznie fonów pod symbiana (220mhz 64mb ram) i w ciągu 6miesięcy 2x był w serwisie. Ogólnie zły przykład dobrego telefonu. ;-)
No n73 nie grzeszy jakoscia. Ale pod tym wzgledem jeszcze bardziej kiepsko wychodzi n95 - w telefonie za ta cene takie plastyki to dla mnie smiech na sali.
Posted 14 September 2009 - 17:50
mam coś do zakomunikowania xD
otóż Nokia N95 to największy SHIT jak w życiu miałem w rękach... Matko... Pamiętam jak wybuliłem na nią 2000zł!! kosmiczna cena! z początku wszystko super, 5mpix, Wifi, Mini Jack, GPS... jednak po kilku miechach wifo zaczelo gubić sygnał, GPS również o zasięgu już nie wspominam. Slider w tym telefonie jest gorszy od zasuwnicy do obory a plastiki są lepsze w lalkach barbie kupowanych na kramach podczas odpustu w parafiach...
totalna porażka...
Posted 14 September 2009 - 17:55
Posted 15 September 2009 - 12:28
Posted 15 September 2009 - 12:57
np brak mozliwosci z kopiowania kontaktow na karte brak rejestru
No coz, kopiowanie kontaktow na karte moze i komus sie przydaje ale mi w zupelnosci wystarczy synchronizacja kontaktow z itunes.
Co do drugiego stwierdzenia (jesli w zamysle autora postu chodzilo o rejestr polaczen) nie moge sie absolutnie zgodzic. iPhone posiada rejestr polaczen. I to jaki wygodny - w postaci jednej listy ktora pokazuje wszystko co potrzebne - odebrane, nieodebrane, wykonane, czas, ilosc polaczen, data. To chyba wystarczajace prawda?
Posted 15 September 2009 - 17:33

Posted 15 September 2009 - 18:37

Posted 15 September 2009 - 18:50
Ostatnim moim zdaniem typem "porownawaczy" (dodam ze najgorszych, i tych bardzo nie trawie) sa osoby ktore porownuja cos do czegos nie majac wogole stycznosci (nie posiadajac, nie uzywajac, nie majac "w reku" zwal jak zwal) z jedna lub wszystkimi rzeczami podlegajacymi porownaniu. Opieraja sie na budowanych opiniach przez takich samych jak oni "teoretykow" ktorzy nie mieli stycznosci ze sprzetem a wykrzykuja ze np iphone jest do dupy i juz.
zgadzam się w 100%
kolego, napisałeś długi ale noszący przesłankę post w którym świetnie przedstawiłeś swoje zdanie. Co do tego porównania bez "mienia" w ręku telefonu do swojego ukochanego modelu jest bez sensu...
jak przytoczyłeś na przykładnie pewnego nowicjusza fakt ten powtarza się w wielu przypadkach i nie tylko jeśli chodzi o np. Nokie i Motorole ale nawet w jednej stajni.
Będąc kiedyś na forum Noki natknąłem się parę razy na spór pomiędzy wyborem szeregu telefonów, notabene flagowych modelów Noki i co? W końcu Ci kłótliwi nie pomogli a pytający nie kupił Noki. Taka dyskusja zamiast skończyć się sukcesem(zadowolony pytający z nowego telefonu i odpowiadający z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku) zakończyła się kłótnią na rynsztokowym wręcz poziomie.
iPhone to iPhone, Nokia to Nokia, HTC to HTC, a Putin to Putin... choćbyśmy chcieli to tego nie zmienimy...
N97 nie będzie iPhone killerem, nie jest a tym bardziej iPhone sam sobie killerem nie będzie nawet w wersji 3GSSSS!!!! Każdy telefon jest wyprodukowany w swoistym stylu, i z projektu innego człowieka, dlatego jedyne co można porównać to egzemplarze poszczególnego modelu różniące się czasem jakością użytych materiałów - tyle...
To jest moje zdanie, ale liczę na penetrację wątku:grin:
pozdrawiam
Posted 16 September 2009 - 00:46
Posted 16 September 2009 - 01:48
Posted 16 September 2009 - 07:57
IPhone to jednak zjawisko na rynku które jest bardzo nietypowe...
Zjawisko powinieneś wziąć w cudzysłów, żeby nie mylić tym określeniem odurzonych gadżetem dzieci Apple. Odniosę się jednak ponownie do określenia pogromca iPhona. Na rynku jest dostępnych zatrzęsienie telefonów z dotykiem. Każdy fan mazania tłustymi paluchami po ekranie telefonu, może wybrać coś dla siebie. Nazywanie jakiegokolwiek modelu telefonu pogromcą gadżetu iphone jest komiczne. Iphone sam siebie gromi, natomiast na rynku pojawia się coraz więcej ciekawych propozycji konkurencyjnych firm.
Pozdrawiam wszystkich "iPhone-killerów", proszę nie kompromitujcie się!
Posted 16 September 2009 - 13:00
To zle? Znaczy ze system jest rozwijany, bledy odnajdywane, poprawiane. Cos sie dzieje, jest udoskonalane i nie stoi w miejscu. Traktuje to jako zalete.Apple już po raz kolejny przyznaje się do błędu wypuszczając kolejne już poprawki do systemu IPhone.
Dlaczego zaraz bubla. Czy nokia nie wydaje poprawek do swoich telefonow? Oczywiscie, nawet zarejestrowanym userom podsyla mailem informacje o tym.Znaczy się że takiego bubla zrobili że muszą go co chwila poprawiać!
Czytaj wyzejNokia, Motorola itp od razu robią dobre telefony i jakieś tam update'y nie są wcale potrzebne.

Ale to chyba normalne prawda? Nie tylko w dziedzinie telefonii komorkowej tak sprawy sie maja. Kup sobie kamere, aparat czy nawet telewizor a gwarantuje ze za mniej niz pol roku zobaczysz na polkach nowszy model, lepszy od twojego.Zresztą po co gdy za pół roku jest nowy model, starego IPhone killera można zamienić na nowego IPhone killera.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users