Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pogromca iPhone - Nokia N97

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
242 odpowiedzi w tym temacie

#176 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 06 września 2009 - 21:29

mowcie co chcecie a ja i tak myśle że era iphona się kończy YouTube - Nokia N900

To jest tylko animacja . Na takich filmikach zawsze wszystko pięknie działa i wygląda a jak już telefon wyjdzie to się okazuje ze kolejny badziew ...

#177 Grzela

Grzela
  • 950 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 września 2009 - 21:39

Faktycznie. na tym filmie YouTube - Nokia N900 - Video Demo wygląda to całkiem nieźle, chociaż nie tak dobrze jak na animacji.

MacBook w tle.:)

#178 bezybezy

bezybezy
  • 603 postów

Napisano 06 września 2009 - 21:39

mowcie co chcecie a ja i tak myśle że era iphona się kończy YouTube - Nokia N900

po względem wagi i gabarytów to na pewno bije iPhone na głowę :P chyba się rozczarujesz :P

#179 maricka

maricka
  • 47 postów
  • SkądJarocin

Napisano 06 września 2009 - 21:51

Wedlug mnie ...spoznili sie conajmniej dwa lata;)... Iphone'owi Maniacy beda wierni Apple;):P

#180 krzychu22

krzychu22
  • 19 postów

Napisano 06 września 2009 - 22:01

jak się to mówi lepiej póżno niż w cale a po za tym mnie iphon już dawno ogranicza i myśle że nie tylko mnie

#181 maricka

maricka
  • 47 postów
  • SkądJarocin

Napisano 06 września 2009 - 22:13

Tak.. tylko znajac zycie, apple im dowali dwa razy mocniej..;] Tak jak Omni, calej erze G1 i calej reszcie ala dotykowym telefonom... Nie powiem bo ten telefon prezentuje sie calkiem niezle.. i nokia n97 i n900... ale jak narazie to tylko reklama;]... zobaczymy jakie beda opinie uzytkownikow..;)

#182 krzychu22

krzychu22
  • 19 postów

Napisano 06 września 2009 - 22:45

myśle że to już jest fakt a nie tylko reklama [url=http://www.allegro.pl/item727323938_nokia_n900_bez_simloka_nowa_wysylka_gratis_32gb.html]Nokia N900 Bez simloka Nowa Wysylka Gratis 32GB (727323938) - Aukcje internetowe Allegro[/url] na stronach noki też już mozna go kupić

#183 nixon123

nixon123
  • 486 postów
  • SkądGliwice

Napisano 06 września 2009 - 23:10

żaden telefon z dotykowym ekranem nie będzie lepszy od iphone dopóki apple będzie miało patent na multi touch. Wszystkie te ala iphonowe sofy i ekrany dotykowe mogą possać.

#184 maricka

maricka
  • 47 postów
  • SkądJarocin

Napisano 07 września 2009 - 06:10

Co z tego ze juz jest na allegro??;] Zadko kogo stac na telefon za 4 tysiaki;P..

#185 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 07 września 2009 - 07:45

Co z tego ze juz jest na allegro??;] Zadko kogo stac na telefon za 4 tysiaki;P..

Bo ten telefon jest dla osób które na niego stać .

#186 bezybezy

bezybezy
  • 603 postów

Napisano 07 września 2009 - 07:49

chyba każdy telefon jest dla osób, które na niego stać

#187 bogge

bogge
  • 16 postów

Napisano 07 września 2009 - 08:02

Witam, Czy użytkownicy iPhona 3GS mogą potwierdzić możliwość korzystania z rSAP przez blutooth? Zmieniam aktualnie telefon, a ponieważ użytkowałem iPhona I generacji chętnie powróciłbym do jabłka, ale ponieważ dużo telefonuję i podróżuję wykorzystuję zestaw GSM III zanstalowany w samochodzie, który łączy się z telefonem poprzez blutooth i korzysta z protokołu rSAP (remote sim access) i nie chciałbym tracić na tej funkcjonalności w samochodzie - jest to niesamowita wygoda. O ile pamiętam I generacja iPhona nie umożliwiała korzystania z tego dobrodziejstwa, czy aktualny telefon i soft dodał tą funkcjonalność? W tej chwili korzystam z Nokii E71 i śmiga to pięknie, ale przesiadłbym się na iPhona z miłą chęcią. Pozdrawiam

#188 plato

plato
  • 252 postów

Napisano 07 września 2009 - 09:31

nixon123, Htc Hero, Lg Arena i jeszcze kilka telefonów ma multitouch.Iphone moim zdaniem przebija inne telefony dzięki app store i możliwości ściągnięcia większości aplikacji bezpośrednio na telefon.

#189 robalcfg

robalcfg
  • 495 postów

Napisano 07 września 2009 - 10:06

nixon123, Htc Hero, Lg Arena i jeszcze kilka telefonów ma multitouch.Iphone moim zdaniem przebija inne telefony dzięki app store i możliwości ściągnięcia większości aplikacji bezpośrednio na telefon.

Dokładnie, zgadzam się, App Store to wg mnie najlepszy argument. Mam już HTC Hero, który faktycznie ma multitouch, a mimo tego obsługa tego sprzętu nie jest tak przyjemna jak w moim 3GS. Rzeczywiście, HTC ładnie przerobiło Android'a, bardzo podoba mi się integracja z Google, Facebookiem i Flickr, ale telefon wciąż cierpi na tą samą chorobę co poprzednie telefony HTC z Androidem... Jest zdecydowanie za wolny. Zbyt często się przycina. Nie mówiąc o tym, że czasem jak ktoś dzwoni, to zanim pojawi mi się na ekranie informacja kto dzwoni, ta osoba się rozłącza. Gdyby był szybki, to byłby ciekawą alternatywą dla iPhone'a. Problem w tym, że od mojej ostatniej recenzji G1, w Android Market wciąż mało jest ciekawych aplikacji, a płatne są niedostępne w Polsce.

Co do N97. Bawiłem się nim trochę. Telefon przede wszystkim, ma bardzo solidną konstrukcję. Czuć, że nie jest zrobiony z tanich materiałów. Nowy symbian jest całkiem ciekawy. Jedyne co mnie bardzo odrzuca to pisanie tekstu na tym urządzeniu.

#190 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 07 września 2009 - 16:42

Koles przyniosl mi go do naprawy bo po 2 dnach klawaitira przestala mu dzialac. Troche sie pobawilem i powiesz szczerze fajny ten telefonik. Ale zostaje prz iphonie ze wzgledu na niezawodny mulitouch i gry ktore teraz maja niezla grafike. Ale Nokia naprawde prezentuje sie wspaniale.

#191 oswaldini

oswaldini
  • 185 postów

Napisano 07 września 2009 - 19:29

Proponuje obczaić Nokie N900 na linuxie :) Bardzo fajny telefonik

#192 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 07 września 2009 - 22:32

N97, czyli jak buduje się napięcie - kciukiem.pl

#193 nixon123

nixon123
  • 486 postów
  • SkądGliwice

Napisano 09 września 2009 - 13:04

No nie wiem, ja mam ipod touch i jedynie nokia 5800 mile mnie rozczarowała, ponieważ swobodnie z niej korzystałem, LG czy jakiś inne z "multitouch" ciężko, pracowały z opóźnieniem, niedokładnie itd. Nie jestem jakimś fanboy'em, ale nie maiłem jeszcze lepszego ekranu dotykowego w rękach niż ten w ipod touch/iphone.

#194 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 września 2009 - 01:41

Co do narzekania na Hero - update softu jest na dniach. Wyciekła nieukończona wersja. Nie ma już praktycznie żadnego lagu, a kilka rzeczy zostało ulepszonych :)

#195 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 września 2009 - 07:42

dr4g0n, a masz moze porownanie do htc magic? szybkosc taka sama czy ktorys z nich jest szybszy? ja do celow testowych uzywam wlasnie magika, ale do szybkosci iphone'a (chocby 3g) jeszcze mu daleko..

#196 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 września 2009 - 12:27

Widziałem nagranie z tego jak działa nowy soft. Rewelacja. Dotykasz i jest ;) Sporadycznie, ale to naprawdę sporadycznie coś przycięło. Jednak nie wgrywam go, bo oznacza to totalny format, a nie chce mi się go robić na tę wersję i potem na oficjalną ;) Jak tylko wyjdzie oficjalnie update wgram i dam znać na blogu co i jak :) Nie mam niestety porównania z magikiem. Mogę jedynie porównać z iPodem Touch 1G i wydaje mi się, że reakcja jest identyczna. Na nowym sofcie pobawie się we wszystkie wykańczające metodyki :) Jak na razie nie jestem zadowolony z responsywności (istnieje takie słowo? :) ) głównie przy otrzymywaniu wiadomości i gdy ktoś do mnie dzwoni. Zawsze jakiś czas minie zanim Hero wyświetli informacje o tym, że ktoś dzwoni, w drugą stronę od momentu wybrania kontaktu do momentu rozpoczęcia dzwonienia też mija go trochę. Raz zupełnie nie reagował na wybranie kontaktu. Zdążyłem się zebrać z samochodu i miałem ponownie dzwonić z domu, ale w drodze menda wybrała numer ;) Tego w nowym sofcie ma nie być.

#197 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 września 2009 - 14:39

nokia robi dobre telefony...przy wielkosci ich produkcji zdazaja sie niewypaly ale ogolnie wrazenie jest dobre niestety do iphona im jeszcze duuuuzo brakuje;] dziwnie sie czuje mowiac to jako dlugoletni zwolennik s40 ^^

#198 premierwaldek

premierwaldek
  • 153 postów

Napisano 11 września 2009 - 14:53

mialem n73, bardzo fajny telefon na symbianie, i powiem jedno IPHONE MIAZDZY. a dlaczego? bo ma niesamowita ilosc darmowych gier i programow. i to na bardzo wysokim poziomie. a tego na nokie nie ma.

---- Dodano 11-09-2009 o godzinie 16:17 ----

Wedlug mnie ...spoznili sie conajmniej dwa lata;)...

Iphone'owi Maniacy beda wierni Apple;):P

a czemu od razu maniaom? ja nie jestem fanem zadnej marki, po prostu iphone sie najfajniej i najwygodniej obsluguje (podoba mi sie system z duzymi przyciskami i ikonkami ktore sie latwo naciska).

#199 Antonówka92

Antonówka92
  • 121 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 września 2009 - 08:02

mialem n73, bardzo fajny telefon na symbianie, i powiem jedno IPHONE MIAZDZY

no niestety kolego jedyne co N73 może miażdżyć to orzechy... najwolniejszy tel. z Symbianem w historii Noki. Wprawdzie można wgrać aplikacje ale nie ma WiFI ani GPSa dlatego też jakiś wybitny nie jest. Jedyne co przemawia na jego korzyść to cena :)

#200 duchian

duchian
  • 1 224 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 września 2009 - 09:41

on powiedzial ze Iphone miazdzy (w domysle nokie). pozniej powiedzial czemu i uargumentowal ze tego na nokie nie ma, wiec po prostu zle chlopaka zrozumiales ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych