Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pogromca iPhone - Nokia N97

• Please log in to reply
242 replies to this topic

#226 PabloEscobar

PabloEscobar
  • 71 posts

Posted 16 September 2009 - 14:04

a mi się podoba w Apple, że nie tylko wypuszczają nowe modele, ale wraz z wypuszczanie aktualizacji nie zapominają tez o użytkownikach starszych modeli. jest to chyba unikatowe zachowanie na rynku telefonii komórkowej

#227 Antonówka92

Antonówka92
  • 121 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 16 September 2009 - 17:46

dokładnie
większość producentów wypuszczając nowy model telefonu zaprzestaje wypuszczania update'a do starych modeli. Jest to moim zdaniem niepoprawne, gdyż niewielu ludzi ma tyle kasy, żeby co rok wymieniać telefon (albo i wcześniej), z drugiej strony skoro dany model cieszył(-y) się popularnością to dlaczego i nim się zapomina zamiast wesprzeć go aktualizacją?
Odniosę się jeszcze do wypowiedzi kolegi korzon44: ten, jak to nazwałeś "bubel" nie jest aż tak zły... co prawda jak mawia się na wielu forach iPhona można kochać, lub nienawidzić. Możliwe, że ty należysz do pośredniej, lub drugiej grupy (w to już nie wnikamy :-)) ale musisz wiedzieć, że są ludzie, dla których iPhone jest wdzięcznym towarzyszem codzienności... :D

#228 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 16 September 2009 - 18:07

fakt to ze apple regularnie wypuszcza updaty jest super czujesz ze ktos jeszcze sie toba interesuje zupelnie inne podejscie niz jakie kiedys miala nokia samsung czy motorolla z drugiej jednak strony co powiedziec na specjalne uposledzanie np iphona 2g? nie wydaje mi sie to fair... chcialem z kolega pograc przez BT ostatnio on ma 2g ja 3g... oba maja BT przeciez...i co sie okazalo...brak takiej opcji w 2g-.- to samo sie tyczy chocby mmsow czy braku kamery w 3g-.- paranoja

#229 Antonówka92

Antonówka92
  • 121 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 16 September 2009 - 18:17

niestety... iPhone nie jest idealny i trzeba się do tego przyzwyczaić. Uwierz mi, że wielu narzeka na tego typu rozwiązanie od Apple w sensie BT i kamery. Wprawdzie po JailBreak'u można się wyratować ale to śmieszne zapłacić ponad 1000zł za telefon, który nie posiada funkcji rodem z najtańszych 200 złotowych komórek :-/ cóż... może któraś generacja iPhone w najbliższym czasie będzie usprawniona i dopracowana do perfekcji...

#230 shivan

shivan
  • 1141 posts
  • SkądKraków

Posted 16 September 2009 - 18:24

hmm... no tak ma swoje wady...niestety ja nie znalazlem dla siebie lepszego telefonu;] przy kolejnej zmianie sadze ze znowu bedzie to iphone chociaz kto wie...moze wyjdzie wkoncu jakis prawdziwy "killer" ;] cale szczescie jezeli chodzi o telefony specjalnie nie przywiozuje sie do zadnej marki... omijam szerokim lukiem tylko samsungi;DD

#231 Antonówka92

Antonówka92
  • 121 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 16 September 2009 - 18:32

shivan to widzę, że wyznajesz podobną regułę co do Samsungów jak ja^^
ogólnie wystrzegam się LG i Samsungów - głównie Azji xD

ostatnio polemizowałem z kolegą na temat iPhone i LG. On twierdzi, że LG Arena jest iPhone Killerem, tak samo jak Viewty...
przyjąłem jego słowa do wiadomości i podesłałem mu filmik z YT na temat testu Areny. On, w związku z tym, że chodzi ze mną do klasy na drugi dzień nie omieszkał się pochwalić tym, że widział filmik, ale jego mina była inna niż poprzedniego dnia. Zdał sobie sprawę, że żaden Korean :P nie konkuruje z iPhonem. Wiele razy widział jak używam mojego iP i po tym jak zobaczył lagującego i zmulonego Arenę zrezygnował z tezy, że jest on "killerem"
To samo tyczy się jego LG Viewty. Zaraz po jego zakupie wysłał mi MMSa ze zdjęciem ogryzka i napisem "iPhone Killer" - bardzo trafne :D
nie minęły 3 miesiące a kolega chce się pozbyć "osławionego" Viewty.... ach ludzie.... :)

#232 ferrari

ferrari
  • 818 posts

Posted 16 September 2009 - 18:46

Tak samo ja miałem. Kolega w klasie kupił sobie przed wakacjami samsunga f480. Szybko z niego zrezygnował, a jak chce mu się w coś pograć na przerwach pyta mnie się czy mógłby na moim starym poczciwym 2G. Nawet chciał go kupić za 500zl. Niestety ten telefon dla mnie jest jak noga ;) niezbędny do funkcjonowania.

#233 2chap

2chap
  • 37 posts

Posted 16 September 2009 - 18:49

ach ludzie.... :)

ach dzieci chwalace sie telefonami na forum klasy...

#234 Antonówka92

Antonówka92
  • 121 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 16 September 2009 - 18:53

nie ma się co chwalić.... to normalne, że w godzinach szkolnych dostajemy SMSy, odbieramy telefony na przerwach (niektórzy na lekcji xD), i nie jest to kwestia chwalenia się. Kto ma pojęcie i oczy na pewno zauważy, dotknie, popyta, przetestuje...

#235 radzion

radzion

master of disaster

• 1193 posts

Posted 16 September 2009 - 22:25

Co do Samsungow, niestety nie moge sie zgodzic z przedmowcami jakoby to koreanski produkt to nie jest godny uwagi. Zbytnie uogolnianie. W tej chwili jestem w posiadaniu (jako telefon rezerwowy sluzacy mi do celow sluzbowych jak i na skuter gdzie w wyniku upadku uszkodzilem jeden z telefonow wiec szkoda byloby zabierac iphona) KG275 - telefon ponizej stu zlotych. Calkiem solidna konstrukcja nie do zajechania, malutkie gabaryty i bateria trzymajca ponad 5 dni. Do tego celu do ktorego ma byc przeznaczony jest super. Dosc dawno temu wymyslilismy sobie z zona ze kupimy sobie dwie identyczne komorki (ja zawsze mialem o wiele lepsza i stad decyzja aby nikt nie byl pokrzywdzony wybralem dwie te same komorki). Wybor nie byl prosty ale ostatecznie padl na Samsunga D900. Musze przyznac iz jest to naprawde godny polecenia telefon, z super jakosci materialow, rewelacyjnie spasowany, malo podatny na zarosowania, slider nie wykazywal zadnych luzow nawet jak go celowo i silowo otwierales i zamykales z czestotliwoscia 100 na minute. No i oczywiscie mnogosc funkcji, niezly aprarat i wogole wogole. Takze widzicie, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Ja z Samsunga bylem bardzo zadowolony. Zonie do dzis odpowiada ta marka dlatego uzywa U900 Soul a zamierza sie przesiasc na UltraTouch.

#236 bezybezy

bezybezy
  • 603 posts

Posted 16 September 2009 - 22:55

radzion - o gustach się nie dyskutuje, ale D900 to jeden z gorszych telefonów jakie miałem. Jedyne zalety jakie posiadał to świetny (jak na tamten czas) ekran i mała grubość. Wytrzymałem z nim pół roku i sprzedałem ze stratą. Nigdy więcej Szajsungów :)

#237 radzion

radzion

master of disaster

• 1193 posts

Posted 17 September 2009 - 00:39

radzion - o gustach się nie dyskutuje,

Oczywiscie, patrz kilka postow wyzej co napisalem

ale D900 to jeden z gorszych telefonów jakie miałem.

No widzisz, a dla mnie byl ok. Kazdy ma (mial) to co lubi.

Jedyne zalety jakie posiadał to świetny (jak na tamten czas) ekran i mała grubość.

Zapomniales dodac "jedyne zalety DLA MNIE to... swietny ble ble ble jak juz mam sie czepiac szczegolow co komu pasi a co nie. Dla mnie mial wiecej zalet, dla Ciebie mniej ale nie pisz ze jedyna zaleta to jego wyswietlacz bo zaraz rozpeta sie tu burza w szklance wody.

Wytrzymałem z nim pół roku i sprzedałem ze stratą. Nigdy więcej Szajsungów :)

Brawo! Gratuluje! Ja najdluzej to komorke mialem moze ze 4 miesiace. Srednia dlugosc uzytkowania reszty - przecietnie 2 miesiace. To bylo takie moje hobby. Niezbyt tanie dodam ale ludzie wydaja wiecej kasy na inne dziwactwa. Na szczescie szal komorkowy juz mi przeszedl. Ale co uzylem to uzylem ;)Jedynie iphone jakos nie moze sie (nie chce) odkleic ode mnie ponad rok!

Zreszta, nie odbiegajmy od tematu gdyz tematem jest Iphone vs Nokia N97 czyli dyskusji i bezsensownych porownan ciag dalszy w ktorych jak to juz opisalem wczesniej nie biore udzialu i nie uznaje jako malo rzetelnych.

#238 Wiedźmin1417244789

Wiedźmin1417244789
  • 7 posts
  • SkądGdańsk

Posted 17 September 2009 - 15:18

Nie lubię już klapek. Mam Nokię n95 8Gb i tasiemka szybko pada. Dlatego szukałem dla siebie czegoś bez klapek i innych szybko psujących się wysuwanych gadźetów. Było opcja nokia 5800 lub iphone 3GPS 16 Gb. Co wygrało to już wiecie :D

#239 Antonówka92

Antonówka92
  • 121 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 17 September 2009 - 15:50

dobrze zrobiłeś 5800 to dobry telefon, ale jeśli chodzi o dotyk to iPhone wymiata

#240 VnnAmed

VnnAmed
  • 60 posts

Posted 17 September 2009 - 18:38

To może być fajny telefon... Ale z iPhone nie ma szans :D

#241 Antonówka92

Antonówka92
  • 121 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 18 September 2009 - 07:24

zależy jak na to patrzeć... Aparat foto jest bez wątpienia na korzyść Noki, dwa głośniki stereo również. Nie zapominajmy o personalizowalnym Symbianie, którego nie każdy lubi i toleruje, dlatego do systemu iPhone'a nie porównujemy go, jednakże zasób aplikacji "za free" jest większy niż w Apple.

#242 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 posts
  • SkądWrocław

Posted 19 September 2009 - 17:10

Ja swojego iPhona juz na allegro wystawilem ... koniec tego dobrego :D

#243 Marek.Kramski

Marek.Kramski
  • 21 posts

Posted 28 September 2009 - 16:58

HEheh. A ja właśnie niedawno pozbyłem się ostatniej Nokii. Widać migracje ludów się rozpoczęły. To dobrze świadczy o rynku. Nokia z pewnością dostrzegła, że zaczęła odstawać. Tym razem może faktycznie wypuści coś wyjątkowego. Ale ich Store niestety nie jest aż tak rozwinięty... Dlatego między innymi przeszedłem na Iphone'a.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users