Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pogromca iPhone - Nokia N97

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
242 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rozek92

Rozek92
  • 3 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 20:19

Co powiecie na to? [url=http://tech.wp.pl/kat,1009781,title,Nokia-prezentuje-N97-najmocniejszy-telefon-na-swiecie,wid,10628463,wiadomosc.html]Nokia prezentuje N97 - najmocniejszy telefon na świecie - TECH - nowe technologie - WP.PL[/url]
Jak Apple zareaguje na to?

#2 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 grudnia 2008 - 20:21

Kocham takie wątki... :roll:

#3 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 grudnia 2008 - 20:24

Powiem ze tutaj ta nokia na ZDJECIACH prezentuje sie całkiem, całkiem ... Nie moge sie doczekac premiery. Ale Apple zawsze robi swoje i nie patrzy na inne konkurencyjne firmy ... Wkoncu Think Different :)

#4 bartosz

bartosz

• 1 644 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 20:36

zapomniales w tytule dopisac "kolejny"...

#5 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 grudnia 2008 - 20:48

pogromca może nie, gdyż:

Przewidywana cena do około 690 dolarów za egzemplarz (sprzedaż hurtowa).

jednak z opisu jak i ze zdjęcia prezentuje się całkiem całkiem.
poczekamy zobaczymy, znając Nokię to będzie kolejny niewypał (patrz N96).

#6 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 02 grudnia 2008 - 20:57

(...)poczekamy zobaczymy, znając Nokię to będzie kolejny niewypał (patrz N96).

Skąd taki pomysł?

Kocham takie wątki... :roll:

Będzie pogromcą, jak zacznie gromić - nie wcześniej. Na razie nie ma co spekulować, jednak nie sądzę aby był to telefon dla tak wielkiej rzeszy jak iPhone. Jeżeli w kolejnym roku nawet Nokia zamierzałaby sprzedać 10 milionów spod znaku "N" - to pewnie sukces zostałby rozbity na różne modele.

Co powiecie na to? Nokia prezentuje N97 - najmocniejszy telefon na świecie - TECH - nowe technologie - WP.PL
Jak Apple zareaguje na to?

A jak ma Apple zareagować? Wyprodukować telefon niezgodny z własnymi ideami? Nic z tego.

#7 _kaz

_kaz
  • 213 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 21:02

tutaj wiecej informacji Mobile-review.com Nokia World 08 ? ????????? ???????? ? ???????

Dołączona grafika

wyglada na to ze szykuje sie hit ;D dla tych ktorym bedzie za drogo zawsze zostaje Nokia 5800 XpressMusic

#8 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 grudnia 2008 - 21:06

Co powiecie na to?

nic

#9 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 grudnia 2008 - 21:12

Oczywiscie jak zwykle sie napaliłem na nowy telefon. Jednak ochładza mnie to jak sobie przypomnie moja n95 ;/ polamalem ja 15 minut po tym jak ja dostalem... Ale no coz, pozyjemy zobaczymy :)

#10 Dziadek

Dziadek
  • 185 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 21:13

A ja odnośnie kolejnego już iPhone-killera zacytuję stare przysłowie pszczół: "Nie strasz bo się zesrasz".

#11 Slawus

Slawus
  • 525 postów
  • SkądCzłuchów

Napisano 02 grudnia 2008 - 21:22

@bargolen... ale N95 to porażka ;p Moim zdaniem to telefon tylko dla dresów i tanich lanserów... (Oczywiście nie ubliżając nikomu!!)

#12 Mr.Crash

Mr.Crash
  • 660 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 grudnia 2008 - 21:59

No ale wiesz chcialem ja jak widzialem ją tylko na zdjeciach. Wtedy to bylo cos ;p 3 dni pozniej wyladowala w komisie ... xD

#13 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 grudnia 2008 - 22:15

Wkoncu Think Different :)

chyba "no refunds"

telefon wygląda świetnie i demko pokazane też świetnie

#14 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 02 grudnia 2008 - 22:25

Symbiana trzeba poznac, 3 dni to za malo ;) Trzeba troche poczytac, pokombinowac i wszystko bedzie dzialac tak jak chcemy :) Uzywalem telefonow z Symbianem przez jakies 5 lat,Nokii N95 przez ostatni rok i doskonale znam jej wady i zalety,ale nie uwazam,ze jest to zly sprzet. Wiekszosc opinii,ktore tu czytam to typowe plotki,albo bledne wrazenia po 10 minutach uzytkowania. Dobrze jest zapoznac sie ze sprzetem przed napisaniem opinii. PS: Pytanie do znawcy wlascicieli N95 czyli Slawusia - dla kogo jest iPhone? Aha, nie nosze bawelnianych spodnii z 3 paseczkami takze radze czasem dwa razy zastanowic sie przed klepnieciem Enter ;)

#15 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 02 grudnia 2008 - 22:28

Nie podoba mi się. Ale przyznam, że ciekawą sprawą jest wbudowane 32GB plus możliwość rozszerzenia kartami SDHC. Gdyby wrzucili jakiś mocny procesor i dość dużo ramu (tu Nokia często robi głupotę dając zbyt mało)... ... szkoda jeszcze tylko, że będzie pracował jak zawsze na symbianie zapewne niewiele różniącym się od poprzedniego. Gdy będzie dostępny "Za normalne" pieniądze na pewno zakupię do "testów".

#16 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 02 grudnia 2008 - 22:40

Problemu z RAMem juz nie bedzie, w ostatnich modelach 96 lub 128 MB to standard. Urzadzenie bedzie najprawdopodobniej oparte na Symbianie S60v5 czyli takim samym jak w 5800. Sam system jest dosyc podobny do poprzednich wersji. Oczywiscie istotna zmiana jest wprowadzenie dotyku,ale schemat pozostaje taki sam jak we wszystkich S60. Pewnie zajda w nim jakies kosmetyczne poprawki. Jedyne co mnie martwi to wykonanie. Niestety w telefonach N-series Nokia strasznie oszczedza na wykonaniu... Mam nadzieje,ze tym razem nie popelnia tego samego bledu.

#17 iKapi

iKapi
  • 256 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 grudnia 2008 - 22:45

czekam na n1000000

#18 Abaddon

Abaddon
  • 170 postów

Napisano 02 grudnia 2008 - 23:53

@bargolen...
ale N95 to porażka ;p
Moim zdaniem to telefon tylko dla dresów i tanich lanserów...
(Oczywiście nie ubliżając nikomu!!)

acha czyli większość ludzi biznesu to drechy i lanserzy ? Śmieszne...

#19 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 00:04

Ile tego już było? LG PRADA, HTC TOUCH DIAMOND, HTC ANDROID, SAMSUNG OMNIA, BALCKBERRY STORM, LG VOYAGER, teraz NOKIA N97..

#20 jankor

jankor
  • 1 550 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 grudnia 2008 - 00:06

"najbardziej zaawansowany mobilny komputer na świecie" - wiec nic nowego :] .

#21 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 03 grudnia 2008 - 00:12

OS wygląda na mało responsywny z tego co widać na filmie. Również jego wygląd pozostawia wiele do życzenia. Nadal zwykły symbian z jakąś nakładką. To już było ;d Wygląd i możliwości samego aparatu za dużo dużo na plus. Jakby na czymś takim śmigał android to może i byłby iPhone killer, a tak to raczej nie...

#22 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 03 grudnia 2008 - 00:12

telefon, z przodu sliczny... z tylu masakra... ta przesona na aparat, chudy to on tez nie jest.. skad oni biora projektantow?? ciekawe jak z jakoscia plaastikow... genialnie duzy i dobrej rozdzielczosci wyswietlacz... ogromna pamiec... system: wyglad bardzo fajny... menu fajne... ale dzialanie pozostawia wiele do zyczenia... strasznie sie przycina, nie dzila plynnie.. i trzeba czekac zanim cos sie otworzy. byc moze to wersja beta, ale skoro to filmik prezentacyjny, to powinien byc dopracowany.. pozyjemy zobaczymy...

#23 kozabart

kozabart
  • 354 postów

Napisano 03 grudnia 2008 - 00:17

Ja mam tylko pytanie czemu jestescie tacy bezkrytyczni dla iPhone'a ? Dziwi mnie ze ten watek powstal bo przeciez to nie Apple :) Co do iPhone'a Apple tez dalo d... uzywajac taniego plastiku do wykonania 3g ... juz nie mowiac o niektorych funkcjach ,ktorych mu brak i czekamy na nie ja nie od premiery to od baardzo dlugiego czasu, wiec nie ma nic idealnego i iPhone nie jest idealny ...

#24 gadowsk

gadowsk
  • 74 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2008 - 00:25

Jak dla mnie to na taki duży telefon mogli by się postarać o pełną klawiaturę QWERTY a nie takie coś co ma tylko 3 linie. Jak dla mnie to klawiatura ma mieć 4 linie a już pełen wypas jak ma 5 linii po których można pisać. Poza tym całkiem przyjemny telefonik się zapowiada.

#25 adi3124

adi3124
  • 531 postów
  • SkądGdynia

Napisano 03 grudnia 2008 - 00:36

etam to tylko nokia niema sie co podniecać :D lepiej poczekać na nowego iphone'a !

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych