Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Piraci z Krzemowej Doliny

• Zamknięty Temat jest zamknięty
52 odpowiedzi w tym temacie

#26 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 09 marca 2007 - 15:57

Nie chodzi mi o robienie kasy tylko o sukcesy zawodowe/twórcze ... jak nie patrzeć to najmniej kasy dostali ci którzy najwięcej wymyślili a ci WIELCY to jedynie odpowiednio wszystkim sterowali co nie zmienia faktu że mają łep jak sklep .

#27 Hackmaniak

Hackmaniak
  • 459 postów

Napisano 09 marca 2007 - 22:59

Nie chodzi mi o robienie kasy tylko o sukcesy zawodowe/twórcze ... jak nie patrzeć to najmniej kasy dostali ci którzy najwięcej wymyślili a ci WIELCY to jedynie odpowiednio wszystkim sterowali co nie zmienia faktu że mają łep jak sklep .

Tym co najwięcej wymyślili kasa aż tak mocno nie potrzeba. To często prawdziwi pasjonaci. Mają satysfakcję z samego faktu tworzenia itp. A nie z kolejnego zera na ich koncie. Oczywiście nie wszyscy tak mają. Mocno uogólniłem, ale jest w tym naprawdę sporo prawdy.

#28 MacGyver

MacGyver
  • 1 263 postów

Napisano 24 kwietnia 2007 - 19:51

[URL="http://video.google.com/videoplay?docid=7941901498664355924&hl=en"]W Google Video[/URL]. Cały film.

#29 lukas_gab

lukas_gab
  • 828 postów

Napisano 24 kwietnia 2007 - 19:59

już dawno o tym wiadomo , nawet rozwineła się dyskusja nt. legalność ;p

#30 borcenty

borcenty
  • 141 postów
  • SkądKatowice / Krakow

Napisano 25 kwietnia 2007 - 09:07

Fil ogolnie, OK, z tym wyjatkiem ze Woz jakos nie za bardzo mi sie spodobal (jakis taki w tym filmie jak ver, very 5 koo u Wozu ;))

Przeciez gdyby nie Woz to Apple w zyciu by nie powstal...

Jak dla mnie Woz jest najbardziej pozytywna (bo najbardziej uczciwa) postacia w calej tej historii.

#31 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 25 kwietnia 2007 - 09:10

Mowie ze w tym filmie tak wygladal, a nie ze w realu byl 5y kolem u wozu. Jakos aktor tak mi nie pasuje.

#32 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 31 stycznia 2008 - 16:33

Mam lemerskie pytanie - nie śmiać się, bo ja z tym na prawdę nie mam doświadczenia. Od blisko trzech lat nie ściągnąłem z sieci żadnego filmu i nie jestem na bieżąco. Ściągnąłem sobie ten film w wersji angielskiej w DiVX. Znalazłem na jakiejś stronie w sieci do niego napisy - w kilku różnych formatach. Ujednoliciłem nazwy plików filmu i napisów (txt). Niestety napisy w filmie się nie wyświetlają ani w Mplayer, VLC, Front Row (za radami na forum ściągnąłem Periana) To jest właśnie jeden z powodów, dla których normalnie nie ściągam filmów przez p2p i wolę z wypożyczalni na DVD, z polskim lektorem lub napisami a z sieci ściągnie się nie wiadomo co, nie wiadomo jakiej jakości a potem się trzeba z tym często "bujać" i same problemy. Problem w tym, że nie mam tego w wypożyczalniach a film bardzo chciałbym obejrzeć, bo go nigdy nie widziałem. Wolałbym na DVD ale nie ma a mi zależy. Czym to otworzyć, żeby napisy prawidłowo działały ?

#33 TimmY

TimmY
  • 621 postów

Napisano 31 stycznia 2008 - 17:29

A czy w takim np. VLC to otworzylem plik filmu dwuklikiem/open with? Bo jesli tak to napisy sie nie zaladuja, tak to potrafi tylko PYM Player. Aby otworzyc napisy w VLC, otwierasz program, plik, otworz plik, przegladaj-wybierz film, zaznacz boxa 'otworz plik z napisami', potem Ustawienia..., wybierasz tym razem plik z tekstem, i kodowanie koniecznie na CP1250. Jesli to nie pomoze to nie wiem.
  • raptou lubi to

#34 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 31 stycznia 2008 - 17:44

w VLC - nie działa. Nadal nie widzi napisów Pym Player - jest OK. Wielkie dzięki !

#35 LB1989

LB1989
  • 244 postów
  • SkądSzczecin/Stargard

Napisano 31 stycznia 2008 - 22:48

Pirates_of_Silicon_Valley_(1999).avi

Miłego oglądania ;)

#36 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 01 lutego 2008 - 01:54

Co za film ! Świetny !

#37 jabco

jabco
  • 490 postów
  • Skądnie z tąd...

Napisano 01 lutego 2008 - 02:12

da sie go pobrac?

#38 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lutego 2008 - 06:56

tak, ale trzeba tez pobrac specjalny player googla, kiedys przynajmniej tak było

#39 kamillys

kamillys
  • 854 postów
  • Skądokolice W-wy

Napisano 01 lutego 2008 - 23:26

Jest wtyczka do FF pozwalająca ściągać z Youtuba, z Google video chyba też. Zwie się "Video Downloader" bodajże.

#40 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 237 postów
  • Skąd3city

Napisano 01 lutego 2008 - 23:42

A najprostszy i najszybszy sposób to włączyć Play (żeby film zaczął się pobieraćo do pamięci tymczasowej), wcisnąć Japco+Alt+A, znaleźć na liście elementów jeden stosunkowo duży (filmy mają co najmniej 1 MB), zaznaczyć, Japco+C, Japco+Alt+L, Japco+V i już film leci na dysk do odworzenia np w PYM Playerze... ;)

#41 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 02 lutego 2008 - 00:10

Ja ściągnąłem przez z Torrenta. Bardzo dobra jakość. Tylko trzeba ręcznie opóźnić napisy od 9600 ms na początku filmu do 8400 pod koniec. W Pym Plajerze służą do tego przyciski Z oraz X. Błagam. Tylko bez zbędnych komentarzy. Zostawmy dyskusje o legalności tego rozwiązania specjalistom od prawa z wykształcenia, a nie z powołania i na forach prawniczych a nie komputerowych. Oni się na tym znają a my nie, więc nie ma o co się kłócić. My po prostu chcemy obejrzeć świetny film, korzystając z tego, co dostępne i nic więcej. Proszę ! Pease !

#42 Doc

Doc
  • 308 postów
  • SkądLublin

Napisano 02 lutego 2008 - 11:49

a gdzie moge znaleść IBROTHA...

#43 jabco

jabco
  • 490 postów
  • Skądnie z tąd...

Napisano 03 lutego 2008 - 06:22

ten fil zmienil moje poglady na temat Stefana... niektore na pozytywne (jak wrzucal kwasa :P) i niektore na negatywne ( bardzo nie podobala mi sie agresja wobec pracownikow)

#44 JędrekMac

JędrekMac
  • 1 712 postów
  • SkądŁódź

Napisano 03 lutego 2008 - 10:16

a mi sie wlasnie podoba ta agresja do pracowników

#45 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 03 lutego 2008 - 12:01

niektore na negatywne ( bardzo nie podobala mi sie agresja wobec pracownikow)

Podobno tylko tego typu "tyrani" osiągają coś w życiu ;) Mnie się jednak podoba to, że Steve po pewnym czasie potrafił się trochę zmienić. Chociażby kiedy bodajże podczas premiery iPhone'a poprosił o brawa dla ludzi którzy go tworzyli - kiedyś by to u niego nie przeszło ;)

#46 przemekpiorkowski

przemekpiorkowski
  • 869 postów

Napisano 03 lutego 2008 - 15:51

ten fil zmienil moje poglady na temat Stefana... niektore na pozytywne (jak wrzucal kwasa :P)

Nawrzucał Kwaśniewskiemu? Nie pamiętam tego fragmentu ale od razu lubię gościa. :D

W filmie fajnie widać kto, co i od kogo zżynał, w początkach pecetów, i że Apple wcale nie ma czystych łapek w tym temacie jak to się często próbuje pokazywać.

#47 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 03 lutego 2008 - 15:54

kurde oglądam to i 3 raz przez przypadek w jakiś link kliknąłem i muszę czekać aż się godzina filmu zbufforuje:lol: :lol: :lol:

#48 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 06 lutego 2008 - 19:17

Uprzejmie donoszę, że dzięki Waszym wskazówkom i programowi Pym Player film można oglądać także na G3 i pełnym ekranie.

#49 3ga.pl

3ga.pl
  • 42 postów

Napisano 07 stycznia 2010 - 19:10

ja ten film widzialem w 2001 na imacu g3 500, wiec nie wiem czemu takie zdziwienie ze dzieki pym player...poczytaj mi mamo do tego uzyłem, ach nie sklamalem, bez napisów ogladalem w vlc albo czyms takim :)

#50 Feta

Feta
  • 70 postów

Napisano 19 stycznia 2010 - 23:02

Link do filmu :D
YouTube - Pirates of silicon valley - Part 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych