Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Time Machine a parallels i bootcamp

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 aphex2

aphex2
  • 1 postów

Napisano 01 grudnia 2008 - 13:51

Czesc, staralem sie cos znalezc na ten temat ale z kilku informacji z sieci nie udalo mi sie znalezc odpowiedzi na wszystkie nurtujace mnie pytania. Za pomoc bede wdzieczny. Wlasnie zainstalowalem swieza kopie Leoparda, zrobilem partycje boot campem dla windowsa XP, zainstalowalem Parallels i skonfigurowalem z ta partycja. Wszytsko dziala. Kupilem dysk dla Time machine (ostatnia zmian systemu to przez uszkodzenie dysku i utrata wszytskich danych).. I tutaj dochodza do sedna: 1. domyslnie time machine ustawia moj dysk (NONAME z windowsem) jako taki ktorego nie archiwizuje, czyli nie ma sensu odznaczac go aby go zarchiwizowal? 2. Czy Jezeli odznacze opcje archiwizacji dla tego wolumenu, backap np. przy nastepnej awarii system przywroci mi ustawienia dla nowego dysku lacznie z partycjami? badz przynajmniej podzialem na partycje? 3. Prawdopodobnie odpowiedz na te pytania to nie.. ale dla pewnosci pytam ! PS Co sie stanie po awarii, jezeli przywroce backup na nowym juz dysku, bedzie caly czas zainstalowany parallels - ale zero partycji i informacji o windowsie, czy wtedy wystarczy ze zrobie nowa partycje w bootcampiei zainstaluje windowsa od nowa? Parallels bedzie dzialal czy bede musial go skonfigurowac na nowo?Czy instalujac programy pod parallelsem, majac bootcampa info o nich i zawartosc kopiowana jest na partycje windowsa? Dziekuje z gory za pomoc, badz przynajmniej link, jezeli juz ktos zadal identyczne pytania wczesniej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych