Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Parallels 3 - dziwne zachowanie

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 janhalb

janhalb
  • 951 posts

Posted 30 November 2008 - 13:30

Witam, może ktoś Was będzie wiedział, o co chodzi...

Mam Parallelsa 3, pod nim - WinXP Home (parę programów z których czasami korzystam tylko pod windą chodzi). Mój komputer - jak w podpisie, system - Leo 10.5.5

Jakiś czas temu zainstalowałem wersję trial Parallelsa 4.0. Ponieważ nie zauważyłem w nim nic, za co warto byłoby dopłacać :-) - wywaliłem (pełnym uninstalem) i wróciłem do wersji 3 (aha, instalując trial 4.0 zachowałem oczywiście wszystko, co trzeba do powrotu do wersji 3 bez ponownego instalowania windy).

Wróciłem do 3 - no i OK, ale kiedy odpalam Parallelsa i każę mu uruchomić windę, wyświtla mi komunikat:

Floppy image file /Users/janhalb/Documents/Parallels/Microsoft Windows XP/unattended.fdd could not be found.

Do you want to continue anyway?

Do wyboru Yes / No i do ewentualnego zaznaczenia okienko "Do not show this message again".

I teraz the best:

1. Jeśli kliknę "yes" - to Win odpala się i działa bez problemów.
2. Sprawdziłem - ten plik unattended.fdd JEST w folderze Parallelsa, a on mówi, że go nie może znaleźć.

No i - o co chodzi? Czy powienem ten plik może gdzieś skopiować? Czy w ogóle się nie przejmować, zaznaczyć żeby mi nie zawracał głowy?...

Powiedzcie, fachowcy, w czym może być problem?

Z góry dziękuję. :-)

#2 janhalb

janhalb
  • 951 posts

Posted 01 December 2008 - 19:31

Hop hop, naprawdę nikt nie wie?...

#3 Therioon

Therioon
  • 4281 posts
  • SkądZ brzucha:)

Posted 01 December 2008 - 19:49

a włączyłeś usługę dyskietki w ustawieniach parallelsa (szukaj w ustawieniach virtualnej maszyny) może coś tam jest nie tak

#4 janhalb

janhalb
  • 951 posts

Posted 01 December 2008 - 22:23

Dzięki za sugestię, sprawdzę i dam znać :-)

---- Dodano 02-12-2008 o godzinie 12:33 ----
No więc tak:

Po odpaleniu Parallelsa i uruchomieniu windy wchodzę w Devices -> Floppy i zaznaczam "Connect to unattended.fdd

A on mi wywala komunikat:

Floppy 1: Unable to connect.

Cannot open /Users/janhalb/Documents/Parallels/Microsoft Windows XP/unattended.fdd: No such file or directory.

No, do licha, co to znaczy "no such file", jak ten plik tam JEST! O co mu chodzi????

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users