Mam Parallelsa 3, pod nim - WinXP Home (parę programów z których czasami korzystam tylko pod windą chodzi). Mój komputer - jak w podpisie, system - Leo 10.5.5
Jakiś czas temu zainstalowałem wersję trial Parallelsa 4.0. Ponieważ nie zauważyłem w nim nic, za co warto byłoby dopłacać :-) - wywaliłem (pełnym uninstalem) i wróciłem do wersji 3 (aha, instalując trial 4.0 zachowałem oczywiście wszystko, co trzeba do powrotu do wersji 3 bez ponownego instalowania windy).
Wróciłem do 3 - no i OK, ale kiedy odpalam Parallelsa i każę mu uruchomić windę, wyświtla mi komunikat:
Floppy image file /Users/janhalb/Documents/Parallels/Microsoft Windows XP/unattended.fdd could not be found.
Do you want to continue anyway?
Do wyboru Yes / No i do ewentualnego zaznaczenia okienko "Do not show this message again".
I teraz the best:
1. Jeśli kliknę "yes" - to Win odpala się i działa bez problemów.
2. Sprawdziłem - ten plik unattended.fdd JEST w folderze Parallelsa, a on mówi, że go nie może znaleźć.
No i - o co chodzi? Czy powienem ten plik może gdzieś skopiować? Czy w ogóle się nie przejmować, zaznaczyć żeby mi nie zawracał głowy?...
Powiedzcie, fachowcy, w czym może być problem?
Z góry dziękuję. :-)