Witam. Jak już wiadomo, bo założyłem sporo tematów, kupuję laptopa. I wiem, że będzie to Apple. I teraz mam do wyboru:
iBook G4 800Mhz, 640MB RAM, 80GB Dysk, w stanie dalekim od ideału, ale nie najgorszym + Bateria (słaba) + Zasilacz + Wi-Fi na USB + Kamerka z mikrofonem na USB + Bluetooth na USB za około 900 zł + muszę doliczyć około 200 zł na baterię = 1100zł...
MacBook 2,0 C2D, 2GB RAM, AP, SD, BT + oczywiście zasilacz bateria (dobra) = 1450...
A więc zastanawiam się, czy nie lepiej dopłacić te 350zł i mieć lepszy komputer... Kupowałem laptopa z myślą o:
- długiej żywotności baterii
- Video
- Muzyka
- Internet
Ale kupując MacBooka mogę już pobawić się komfortowo w iMovie itp...
Poza tym, trochę się boję jednej rzeczy. A mianowicie tego, że iBook to już stary sprzęt i boję się, że po roku albo nawet wcześniej się po prostu zepsuje...
Co mi radzicie?

iBook vs MacBook
Rozpoczęty przez
wojciech23
, 30 lis 2008 10:42
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 listopada 2008 - 10:42
Napisano 30 listopada 2008 - 11:22
Nie wiem nad czym się zastanawiasz
kupuj MacBooka, sprawdzony sprzęt, nie psuje się i jest o wiele szybszy od iBooka.

Napisano 30 listopada 2008 - 11:28
Sam sobie odpowiedziales.350zl to jest malo w stosunku do tego ile zyskasz.MB to swietny,wydajny sprzet.Jedyna jego wada jest obudowa,ale jesli bedziesz dbal to nic nie powinno sie stac.Mialem i nigdy mnie nie zawiodl.Od prostych prac w PS3,po filmy DVD ogladane ze znajomymi w pociagu.Nie masz sie co zastanawiac-bedziesz zadowolony z MB na pewno,a w przyszlosci nawet bedziesz mial mozliwosc zainstalowania sobie Leoparda.
Napisano 30 listopada 2008 - 12:21
Dzięki wam za odpowiedzi. Właśnie napisałem do Blade_, bo on sprzedaje tego MacBooka i mam nadzieję, że niedługo u mnie zagości

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych