Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Touch 2G 8GB i iTunes - kilka pytań od początkującego użytkownika

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Larry_Nash

Larry_Nash
  • 150 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 15:07

Jako że jest to mój pierwszy post na tym zacnym forum, to serdecznie witam wszystkich użytkowników i administrację. :)
Dziś zamówiłem Toucha 2G z Pixmanii (za 800 zł + etui Belkin za 65), którego spodziewam się dostać w środę lub czwartek i mam w związku z nim kilka pytań. Od razu mówię, że nie mam zamiaru robić JB, łamać go itp. Będę go używał tak, jak Steve Jobs przykazał. No to lecimy:

1. Dokupiłem wspomniane etui:

Belkin SILIKONOWY POKROWIEC SONIC WAVE F8Z364EA - CZARNY/NIEBIESKI foto sklep promocja wyszukiwanie wybór

Co mi o nim powiecie? Sprawdza się, czy raczej za jakiś czas będę musiał je zmienić? Sprawia jednak wrażenie solidnego, ładnie wygląda i jest z silikonu, więc powinno się je łatwo zakładać i zdejmować, prawda?

2. Wiem, że oficjalnie nie ma polskiego konta w iTunes, więc jakie powinienem założyć? I jak wygląda z nimi sprawa? Bo mam Playstation 3 i ichnie sklepy (PS Store) różnią się zawartością (w USA jest najwięcej rzeczy, w UK trochę mniej, a PL to bieda z nędzą). Czy sklepy dla poszczególnych krajów też się różnią dostępnymi rzeczami?

3. Co do zakładania konta, to jaki podać adres? Swój, czy wymyślić jakiś, jeśli chciałbym założyć konto np. na US?

4. Mam Internet z UPC (10 Mbps) i router Planet WRT-416 (niedługo zmienię na Linksysa). Czy są jakiś problemy ze znajdowaniem sieci w iPodzie?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i proszę, nie bijcie zbyt mocno... ;)

#2 mars

mars
  • 64 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 18:00

Ad 4. Nie ma problemów :)

#3 bartel

bartel
  • 1 050 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 18:08

ad 2 i 3 - poszukaj na forum jak założyć konto U.S. za darmo. W Polsce mamy AppStore.

#4 Xantest

Xantest
  • 7 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 18:16

ad. 1 Mam identyczne, tyle, że zakupione w login24.pl sprawuje się bardzo dobrze, nie będzie żadnych problemów. I owszem zakładanie i zdejmowanie to bardzo prosta sprawa.

#5 Larry_Nash

Larry_Nash
  • 150 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 18:49

@bartel:
Możesz mi to dokładniej wytłumaczyć? Konto US jest płatne, czy co?

---- Dodano 29-11-2008 o godzinie 19:23 ----
Jest tu ktoś jeszcze? Niedługo będę miał iPoda i chciałbym wiedzieć, na jaki kraj założyć konto...

#6 Kuba4510

Kuba4510
  • 11 postów

Napisano 23 listopada 2009 - 13:59

Witam. Mam ipoda toucha 2g od tygodnia.Ten itunes wogole mi sie nie podoba to postanowilem go odinstalowac ale gdy podlaczam ipoda do komputera to go nie widzi.Potem zainstalowalem jeszcze raz tego itunsa i go widzi.Ale ja nie chce zgrywac muzyki przez tego itunsa bo mi okładek wogole nie sciaga. Co mam zrobic zeby komputer widzial ipoda bez tego itunsa?

#7 DonLechoos

DonLechoos
  • 238 postów
  • SkądJędrzejów, Poland

Napisano 23 listopada 2009 - 15:20

Witam. Mam ipoda toucha 2g od tygodnia.Ten itunes wogole mi sie nie podoba to postanowilem go odinstalowac ale gdy podlaczam ipoda do komputera to go nie widzi.Potem zainstalowalem jeszcze raz tego itunsa i go widzi.Ale ja nie chce zgrywac muzyki przez tego itunsa bo mi okładek wogole nie sciaga.
Co mam zrobic zeby komputer widzial ipoda bez tego itunsa?

nie ściąga okładek bo masz pirackie piosenki;) po drugie itunes to raczej dedykowany program dla tego sprzetu. no ale fakt, moze ci nie przypasic;) sprobuj uzyc ipod touch pc suite. podałbym link chętnie ale pewnie siły wyzsze się dop%*#@%$* :lol:

wracając do okładek to było poruszane kilka razy na forum:) poszukaj - to nie boli;p

#8 pawelq

pawelq
  • 32 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 23 listopada 2009 - 20:31

sa specjalne programy do ściagania okładek, poszukaj było na forum, a później możesz je bez problemu wgrac do itunes'a.

Larry, konto można załozyć bezpłatnie albo w US, albo teraz także i w Polsce.
3sek na przewinięcie strony i znalezienie: http://www.myapple.p...-giftcarda.html

Sklepy róznia się rzeczami dostępnymi, ale mozesz założyć 2 konta i się przełączać miedzy nimi. Także opisane, szukanie nie boli.

szukaj szukaj i jeszcze raz szukaj. poswięcisz przy komputerze 5 min wiecej ale znajdziesz mnóstwo tematów na tym forum w których własnie Twoje wątpliwości są poruszane. Wiem co mówie, bo sam dzieki myapple forum umiem zrobić wszystko na swoim ipodzie a nie zadawałem zbędnych pytań.

pozdro

#9 Kuba4510

Kuba4510
  • 11 postów

Napisano 24 listopada 2009 - 12:28

Mam orginalne plyty zgrane ale na itunsie polskim chyba nie dziala.
Co mam wogole zrobic zeby moj komp widzial go? Bo jak wchodze w moj komputer to nie widac ipoda.

---- Dodano 24-11-2009 o godzinie 14:02 ----
Ej a w Winampie mozna tez ipoda podlaczyc tylko ze mojego nie widzi ;(

---- Dodano 24-11-2009 o godzinie 14:03 ----
co mam zrobic prosze o pomoc ;)

#10 pawelq

pawelq
  • 32 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 24 listopada 2009 - 19:57

znaczy w moim komputerze na pewno go nie będziesz widział bo ipod nie działa jako dysk przenośny jako tako. podłącz ipoda, uruchom itunes i powininen Ci go widzieć w zakładce urządzenia. jeżeli chcesz zgrac muzyke do Itunes'a to musisz zaktualizować bibliotekę: Klikasz na górze Plik->dodaj folder do biblioteki_> wybierasz folder gdzie masz zgraną muzykę i następnie itunes automatycznie dodaje muzykę. z winampem niestety nie wiem jak to zrobić.

#11 Kuba4510

Kuba4510
  • 11 postów

Napisano 25 listopada 2009 - 11:10

Bo ja chce te okldaki na albumy.

---- Dodano 25-11-2009 o godzinie 12:42 ----
a wiecie moze jak mozna pobbrac okladki?

#12 iPawelski

iPawelski
  • 224 postów
  • SkądAberdeen

Napisano 30 listopada 2009 - 21:58

wejdz w grafike google wpisz nazwe albumu, zlap i wrzuc do albumu w itunes

#13 pawelnr1

pawelnr1
  • 138 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 grudnia 2009 - 08:49

Kuba: Ja najpierw wpisuje informacje o utworze (PPM>informacje) a potem Sklep>pobierz okładki albumów. I działa.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych