Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problemy z grafiką w nowych MacBookach i MacBookach Pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

#26 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 27 listopada 2008 - 23:35

natomiast moja maszynka do gier przez 3 lata zycie przegryzla sie przez (czytac uwalila) 1 procesor, 1 plyte glowna (nie w tym samym czasie) 2 zasilacze i 3 karty graficzne. A nie byl to sprzet bylejaki a zawsze markowy.

tu masz słuszność, taki rzeczy dzieją się non stop. ale nie zmienia to faktu ze wypuszczanie niesprawnego w pełni produktu to lekka przesada. Grafika, wczesniej touchpad, i co? zaraz procesor, matryca? nawet jesli sa to niedoróbki softowe... czy to tak trudno przed wypuszczeniem do produkcji seryjnej usiąść i pobawić się touchpadem przez 5 minut i zobaczyc ze nie działa jak powinien ; >

#27 celist

celist
  • 22 postów

Napisano 27 listopada 2008 - 23:54

ja mam nowego macbook pro i nie widzę takich jak tu opisują problemów ..... wrecz przeciwnie mój poprzedni mac book pro to było nieporozumienie ... zawieszał sie co chwilkę ....

#28 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 28 listopada 2008 - 00:02

tu masz słuszność, taki rzeczy dzieją się non stop. ale nie zmienia to faktu ze wypuszczanie niesprawnego w pełni produktu to lekka przesada. Grafika, wczesniej touchpad, i co? zaraz procesor, matryca? nawet jesli sa to niedoróbki softowe... czy to tak trudno przed wypuszczeniem do produkcji seryjnej usiąść i pobawić się touchpadem przez 5 minut i zobaczyc ze nie działa jak powinien ; >

Ale chodzby nie wiem jak testowac sprzet to w jakiejs serii np kondensatorow (co przy elementach SMD nie jest wcale dziwne) 1 na 100 elementow bedzie uszkodzony - prawdopodobienstwo ze do testow trafi akurat uszkodzony model jest male jednak gdy 1% sprzetu ktory trafil do klientow jest uszkodzony (posiada ta sama wade bo zwyczajnie calkowita awarynjnosc jest rzedu kilku%) to robi sie w internecie o tym glosno.

virgin71 - ale ja nie tylko te forum sledze - bedac informatykiem chcac czy nie musze utrzymywac wiedze o sprzecie na czasie i nawet na firmowych forach della czy hp zadna wada nie jest tak goraco omawiana jak jakas wada produktu Apple na serwisach internetowych z ta marka niezwiazanych :D Prawda jest taka ze na bialej karcie bardziej widac czarna ryse niz w morzu szarosci. Apple po prostu znane jest z jakosci i to ten fakt a nie waga samej usterki wyolbrzmia kazdy najmiejszy problem z produktem tej firmy.

#29 Stewie Griffin

Stewie Griffin

www.wesail.pl

• 960 postów
Napisano 28 listopada 2008 - 00:14

czy ja wiem czy późniejsze wersje są lepsze... Mam MBP Early 2008 i same problemy z nim:/ Mam nadzieje ze ta przypadłość to tylko kwestia sterowników inaczej nie kupie już nic od Apple...

#30 ozz

ozz
  • 1 129 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 28 listopada 2008 - 00:51

awarie zdarzaja sie dla kazdej firmy .. gorsze jest to że mamy czerstwy serwis ... każda wada naprawiona szybko przechodziła by bez szumu . gorzej jak trwa to wieki :)

#31 _kaz

_kaz
  • 213 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 01:18

jezeli problem bedzie nie do rozwiazania przez software to apple na pewno wymieni te kompy (przynajmniej tak to robia w US ;)) i to wedlug mnie dobrze o nich swiadczy, konkurencja nawet nie stara sie rozwiazywac pewnych przypadlosci sprzetu i czesto odmawia gwarancji..

#32 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 28 listopada 2008 - 01:43

Szkoda, że problem dotyczy również zwykłych MacBooków :/

#33 domix77

domix77
  • 139 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 28 listopada 2008 - 10:05

No to się postarali. To czekamy na dalsze nowinki.

#34 NoSacrifice

NoSacrifice
  • 170 postów
  • SkądZagłębie Dąbrowskie

Napisano 28 listopada 2008 - 11:06

Oby wszystko wyjaśniło się do stycznia bo zamierzam sobie sprawić właśnie MacBooka z nowej serii. Tylko jak nadal będą takie problemy to chyb pozostaje kupno HP.

#35 PowerbookFiend

PowerbookFiend
  • 619 postów
  • SkądLandsberg/Stettin

Napisano 28 listopada 2008 - 11:12

To ja czekam na pękające aluminium...hahahahahahahaha.

#36 D154573R

D154573R
  • 304 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 11:32

Ciekawe co powiecie, jak kiedyś MB i MBP będą wybuchać zabijając przy tym użytkowników? Albo razić prądem i czyniąc to samo? Brońcie marke, brońcie i na tym dobrze wyjdziecie :) Bo jak cos jest super nawet jak nie działa to po co to naprawiac? A testy zawsze sa pytanie tylko czemu widocznie omineli te podstawowe?

#37 Harry Brown

Harry Brown
  • 373 postów
  • SkądKrakau

Napisano 28 listopada 2008 - 11:49

Ciekawe co powiecie, jak kiedyś MB i MBP będą wybuchać zabijając przy tym użytkowników?
Albo razić prądem i czyniąc to samo?

Brońcie marke, brońcie i na tym dobrze wyjdziecie :) Bo jak cos jest super nawet jak nie działa to po co to naprawiac? A testy zawsze sa pytanie tylko czemu widocznie omineli te podstawowe?

albo czyniąc to samo razić prądem?!
albo czyniąc to samo prysnąć ekranem glossy którego zdradliwe niewidoczne odłamki bezbłędnie rozpoznają krytykującego Apple delikwenta poszybują i wykastrują równo?!
Hmm?

#38 D154573R

D154573R
  • 304 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 12:58

Kiedyś ktoś powie: Jestem szczęśliwym posiadaczem MacBooka i cały czas jest on w dobrych rękach. (Ponieważ 90% czasu jaki go posiadam spędził w serwisie :P)

#39 filipmarlow

filipmarlow
  • 36 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 13:30

Zastanawiałem się nad kupnem tego nowego Pro ale dla mnie to jest skandal. Nie rozumiem ludzi którzy tłumaczą Appla. Rozumiem gdy nie działa sprzęt za 1000zł ale nie po to wydaję 7 razy tyle by dostać niedorobiony komputer. Wydawało mi się że cena jest adekwatna do wykonania a widzę że to tylko marketing.

#40 Adamkos

Adamkos
  • 38 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 13:38

Wszyscy wiedzą, że nie należy kupować komputerów apple z pierwszej serii - problemy wieku dziecęcego. Wszyscy wiedzą, że nie nalezy kupować komputerów z 2giej serii, bo zawiera tańsze podzespoły - redukcja kosztów produkcji, i na koniec wszyscy wiemy, że lepiej nie kupować 3ciej serii bo niebawem będzie nowy model ;)

#41 Darson

Darson
  • 173 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 14:20

no właśnie... problem jest w myśleniu ludzi, którzy twierdzą, że jak wydają 2x więcej kasy na laptopa, to powinien fruwać i działać idealnie. prawda jest taka, że wszystko może się popsuć - jeśli jest to apple, to nagle pojawia się skandal. skandalem jest właśnie takie myślenie ludzi. można kupić komputer za 1k i będzie chodził przez 10 lat, a można kupić za 10k i zepsuje się po miesiącu. inna sprawa, że problemy z gładzikiem wystąpiły u niezbyt wielu użytkowników, szybko to poprawiono, a teraz do końca tej produkcji pewnie będę widział w internecie notki, że nowa seria jest do niczego, bo miała problemy z gładzikiem

#42 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 28 listopada 2008 - 14:21

Wszyscy wiedzą, że nie należy kupować komputerów apple z pierwszej serii - problemy wieku dziecęcego.
Wszyscy wiedzą, że nie nalezy kupować komputerów z 2giej serii, bo zawiera tańsze podzespoły - redukcja kosztów produkcji, i na koniec wszyscy wiemy, że lepiej nie kupować 3ciej serii bo niebawem będzie nowy model ;)

Nic więcej nie trzeba dodawać rewelacyjnie napisane:D :D

#43 wujio

wujio
  • 142 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2008 - 15:42

Jeśli chodzi o problemy z grafiką to jak narazie nie zauważyłem takowych. Wiatraki co prawda mogły by się załączać trochę wcześniej, ale to już kwestia sterownika a nie samego sprzętu. Problemów z touchpadem oraz ekranem także nie zauważyłem. A takie wypowiedzi, że ostatnie wersje z serii są najlepsze to jak wytłumaczyć problemy grafiki GF8600 w ostatniej wersji MBP sprzed 14 października ? :) Moim zdaniem znowu krzyk o nic - ocenimy ten sprzęt po roku na rynku, to będzie dopiero prawdziwa ocena. Pozatym ten nowy MBP to tak naprwdę nie jest nowa seria a poprostu ulepszona wersji poprzedniego MBP. Przecież zmiany raczej dotyczą wyglądu - taki poprostu face lifting, upgrade poprzedniej wersji.

#44 redziol

redziol
  • 192 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 16:00

wujio, taa szczególnie jak nowy chipset, grafika i procki są, o obsłudze ddr3 nie wspominając. nowa seria nie ma za wiele wspólnego z poprzednią.

#45 hbrodaty

hbrodaty
  • 26 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 17:11

it's not a bug, it's a feature. :rolleyes:

#46 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 28 listopada 2008 - 17:17

wujio, taa szczególnie jak nowy chipset, grafika i procki są, o obsłudze ddr3 nie wspominając. nowa seria nie ma za wiele wspólnego z poprzednią.

mogłaby mieć chociaż*wygląd :D:roll:

#47 wujio

wujio
  • 142 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 listopada 2008 - 22:45

ALe zmiana z procesorów motoroli na intela to była zmiana !!, teraz to tylko opracowana architektura dostaje nowe podzespoły, których apple i tak naprawdę nie produkuje, i zazwyczaj jeśli już jest jakiś problem to właśńie przez tych producentów. Zresztą jak mówię narazie problemów nie widać z kartą.

#48 majksee

majksee

The Funny Man

• 1 816 postów
  • SkądLublin

Napisano 28 listopada 2008 - 23:47

Zresztą jak mówię narazie problemów nie widać z kartą.

Szkoda, bo wielu chciałoby żeby jakieś jednak były. Ale nie przejmuj się - oni tak z zazdrości ;)

#49 iseeu

iseeu
  • 70 postów

Napisano 29 listopada 2008 - 12:16

Co sie dzieje!? ludzie wydaja mnustwo pieniedzy by zakupic sobie laptopa na ktorego sa Ahy i Ohy a tu nagle taki bubel za wielka kase... zaraz ktos napisze cos na styl nie chcesz to nie kupuj nikt cie nie zmusza xD ale tu chodzi o sam fakt... to nie pierwsze problemy i kontrowersje.

#50 majksee

majksee

The Funny Man

• 1 816 postów
  • SkądLublin

Napisano 29 listopada 2008 - 14:41

Nie zapominajmy, że "problemu i kontrowersje" dotyczą także innych marek. Proponuję zatem nie demonizować.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych