Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Harman/Kardon soundsticks II czy coś innego?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 anonim95

anonim95
  • 423 postów
  • SkądŁódź

Napisano 25 listopada 2008 - 19:26

Witam jestem zainteresowany kupnem głośników i mam na celowniku H/K Soundsticks II ale nie wiem czy to nie jest głupotą ponieważ teraz mam komputer podłączony do wieży PHILIPS (nie pamiętam modelu) i ona ma dwa trzy-kanałowe, 80W głośniki z dobrym basem i zadowalającym dźwiękiem. Możecie doradzić czy kupować czy może nie?

#2 edi15ta@gazeta.pl

edi15ta@gazeta.pl
  • 312 postów

Napisano 27 listopada 2008 - 12:40

Bierz HK Soundsticks.

#3 peem

peem
  • 145 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 listopada 2008 - 13:13

Powiem Ci, że generalnie Harman/Kardon produkuje naprawdę dobre wzmacniacze (oczywiście w swojej kategorii cenowej). Dźwięk jest obiektywnie rzecz biorąc godny uwagi. Dobrze się słucha na ich wzmacniaczach. Głośniki to już zupełnie inny temat. Są po prostu ok, ale bez rewelacji. Często się zdarza, że kupowane są wzmacniacze H/K, natomiast mało osób kupuje głośniki tej samej firmy (tylko ja tak zrobiłem ;-) i uważam, że można było z nagłośnieniem trafić lepiej). Z drugiej strony jednak, kiedy do tej pory słuchasz na "wieży" Philips, przesiadka na H/K będzie czymś w stylu "wow". Ponadto głośniki komputerowe Harman/Kardon odlotowo wyglądają, więc jak zależy Tobie na walorach estetycznych, to zaszalej i kup H/K.

#4 anonim95

anonim95
  • 423 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 listopada 2008 - 16:19

Ok, peem a możesz powiedzieć jakie głośniki innej firmy mają dobry dźwięk i pasowałyby wyglądem do nowego MacBook'a alu?

#5 czosnek112

czosnek112
  • 62 postów

Napisano 27 listopada 2008 - 16:56

Gratuluję dorobienia się MacBook'a alu w takim wieku. Co do głośników to TE H/K mnie poprostu nie przekonują. Ze swojej strony polecam Z-4 , bądź brzydsze Z-2300. Bierz co chcesz ,bo twoje uszy to wybredne zapewne nie są ;]

#6 peem

peem
  • 145 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 listopada 2008 - 17:04

anonim95 trochę trudną kwestię tu podajesz, ponieważ dobór głośników jest sprawą bardzo subiektywną. To tak jakby głuchy doradzał ślepemu ;-). Jest kilka uznanych marek. Trzeba mieć tylko świadomość, że inne są głośniki "profesjonalne" i do komputera. Myślę, że nie będę Ci doradzał studyjnych głośników odsłuchowych. Kup sobie H/K jak Ci się podobają i gra gitara. Poważnie.

#7 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 27 listopada 2008 - 17:33

Też sie zastanawiam nad kupnem tych głośników. Podobnej klasy sprzęt to: JBL Creature, Spot albo Spyro wyglądają równie oryginalnie, ale ogólnie słabsze jeśli chodzi o moc

#8 czosnek112

czosnek112
  • 62 postów

Napisano 27 listopada 2008 - 18:51

lantiz ,albo w.w. logitech'y albo moze coś z BOSE ;) [ mnie bardzo przypadły do gustu]

#9 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów

Napisano 27 listopada 2008 - 19:12

Tylko że Bose Companion są 2 razy droższe od Harmanów, wiec to nie ta sama półka

#10 czosnek112

czosnek112
  • 62 postów

Napisano 27 listopada 2008 - 19:31

To może jednak zaufaj certyfikatowi THX i kup jakieś logitech z-2300 ;D Chyba ,że Z-4 jak mają pasować iMaka. Te H/K nienajlepiej brzmią.

#11 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów

Napisano 27 listopada 2008 - 19:42

Te H/K nienajlepiej brzmią.

Naprawde :o? Naczytałem się, że całkiem przyjemnie grają... już się tak napaliłem a teraz takie negatywne komentarze :P pogubić się można

---- Dodano 27-11-2008 o godzinie 19:45 ----
Miałem styczność z kilkoma produktami Harmana (głównie w samochodach) i nie moge powiedziec zlego slowa, wiec moze i z tymi patyczkami nie bedzie tak zle? najlepiej chyba bedzie jak sie do ispota przejde i poslucham (z tego co pamietam zawsze maja je wystawione).

#12 toki

toki
  • 1 211 postów
  • SkądPL

Napisano 05 grudnia 2008 - 08:19

lantiz powiem Ci tylko tyle: grają naprawdę przyjemnie jak na zestaw typowo do komputera, wygląd głośników wg mnie nie ma większego znaczenia bo liczy się dźwięk - to ma grać a nie wyglądać... U mnie z mini całkiem fajnie się spisują.

#13 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 05 grudnia 2008 - 16:26

Ja sie podczepie,a co powiedzie o tych roznych JBL do 400zl..?

#14 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 grudnia 2008 - 14:38

kreaturki całkiem fajnie jak na komputerowe głośniczki:)

#15 subs

subs
  • 860 postów
  • SkądPoznań

Napisano 06 grudnia 2008 - 18:06

Mam HK soundstics II i jestem zadowolony. Wcześniej miałem ogromne altusy i dobry wzmacniacz więc wiem co to dobrze brzmienie, po przesiadce jednak nie płaczę. Co prawda nigdy nie będzie to co drewniane kolumny ale za to nie zajmuje tyle miejsca, a po odpowiednim ustawieniu equalizera w itunes da się z soundsticków wyciągnąć naprawdę fajne brzmienie. To chyba jedne z najlepszych głośników w tej cenie. Mam tylko problem z wydostaniem paru owadów z subwoofera ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych