Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Time Capsule i Livebox TP - help !!! capsuła miga na pomarańczowo i nie widać jej.

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 prono

prono
  • 18 posts

Posted 25 November 2008 - 18:21

Witam, Mam problem. Kupiłem wczoraj Time Capsułe. Wypakowałem ją z pudełka. Podłączyłem do kontaktu. Uruchomiłem "Narzędzie AirPort". Przeszedłem przez cały proces instalacji/konfiguracji. Zaznaczyłem, że mam już sieć bezprzewodową i podałem do niej hasło WEP. (z internetem łącze się bezprzewodowo przez liveboxa tp) i KLOPS! Time Capsule miga na pomarańczowo, a komputer go nie widzi. Gdy włączam ponownie Narzędzie AirPort pokazuje mi się komunikat, że komputer nic nie znalazł. Wyłączenie i ponowne podłączenie Time Capsule nic nie daje. Komputer nic nie widzi a lampka cały czas miga na pomarańczowo. Będę super wdzięczny za pomoc!!!!

#2 PioRur

PioRur
  • 3 posts

Posted 25 November 2008 - 19:19

Time capsule Zrób reset, z tylu ,,mala dziurka,,

#3 prono

prono
  • 18 posts

Posted 25 November 2008 - 20:40

Robiłem już reset ale to nie rozwiązuje problemu. Po zresetowaniu i skonfigurowaniu wszystkiego na nowo problem pozostaje. Capsuła miga na pomarańczowo, komputer mówi, że konfiguracja zakończyła się sukcesem ale jednocześnie szuka w nieskończoność urządzenia i nie może go znaleźć...

#4 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 November 2008 - 23:23

livebox ma filtrowanie MAC!!!

#5 _ZwS_

_ZwS_
  • 399 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 25 November 2008 - 23:29

Wciśnij na liveboxie przycisk REG jak dodajesz TimeCapsule..

#6 Tojot

Tojot
  • 1187 posts

Posted 26 November 2008 - 02:12

dla wyjaśnienia dwie rzeczy: jak podłączasz time capsula w ten sposób to nic dziwnego że nie możesz go wykryć, bo on przestaje tworzyć sieć a zaczyna łączyć się przez live boxa smutnym efektem tego rozwiązania jest znaczne spowolnienie procesu archiwizacji, bo cały transfer idzie przez liveboxa, jeśli live box ma wyjście LAN, to dużo lepiej podłączyć TC w ten sposób jeszcze jedno: pierwszą archiwizację dobrae zrobić po kabelku, bo inaczej zajmie bardzo dużo czasu (backup po kabelku jest nie możliwy jeśli TC jest już skonfigurowany do łączenia się z netem przez wifi)

#7 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 posts
  • SkądKatowice

Posted 26 November 2008 - 04:23

jak już zasugerowano jedyne słuszne rozwiązanie to wpięcie LAN do TC, bo tak to domyślnie powinno działać. to w koncu airport extreem z dyskiem.

#8 prono

prono
  • 18 posts

Posted 28 November 2008 - 11:12

Dzięki wielkie za pomoc!! Podłączyłem w końcu time capsule do liveboxa przy użyciu kabla, niby wszystko działa ale strasznie wolno! Prędkość przesyłania danych z komputera na timecapsule to jakieś 1mb/s!

#9 Fantazyoosh

Fantazyoosh
  • 209 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 November 2008 - 11:31

Na twoim miejscu wywaliłbym LiveBoxa i rozejrzał się za jakimkolwiek modemem ADSL na Ethernet. Podpinasz TC do takiego modemu kablem sieciowym i modem łączy się z internetem, a TC robi za router i Access Point sieć WiFi oraz pełni role urządzenia magazynującego.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users