Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

boot camp - przenoszenie plikow z mac hd na win hd

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 gurumeditation

gurumeditation
  • 161 posts

Posted 24 November 2008 - 22:34

dzin dybry, mam pytanie co do kopiowania, lub przenoszenia plikow z partycji mac hd na windows hd. u mie wyskakuje komunikat ze nie mozna modyfikowac windows hd... i drugie pytanei - wyszla poprawka boot campa, ktorej nie moge zainstalowac z poziomu maca, kaze mi go przeniesc do windows i znow ta sama polka... sprobowalem to zrobic pen-drivem - ale zglasza ze jest jakis blad i brakuje jakiegos pliku.... z gory dziekuje za pomoc...

#2 DanielF

DanielF
  • 5764 posts
  • SkądSiedlce

Posted 24 November 2008 - 22:50

mac czyta NFTS ale nie zapisuej go. Było na forum jaki dodatek zainstalować by zapisywał na NTFS. Masz Tigera czy leo? jeśli masz sp3 w windows xp lub sp1 w viście nie zainstalujesz tej aktualizacji.

#3 gurumeditation

gurumeditation
  • 161 posts

Posted 25 November 2008 - 00:04

dzieki za szybka odp, mam leoparda a windowsa - viste. a dokladnie chcialbym moc sciagniete pliki np z vuze (gra, program) przeniesc na partycje z windoza...

#4 dexter_83

dexter_83
  • 9 posts

Posted 25 November 2008 - 09:46

Ja mogę polecić Paragon NTFS u mnie działa pięknie :)

#5 gurumeditation

gurumeditation
  • 161 posts

Posted 25 November 2008 - 12:07

Ja mogę polecić Paragon NTFS u mnie działa pięknie :)

ale na czym dokladnie polega dzialanie tego programu?
trzeba nim obrabiac sciagniete pliki? czy ten programik poprostu "umie" przezucic pliki na partycje windy?

#6 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Posted 25 November 2008 - 15:33

Umie :) natomiast ja po uruchomieniu widzę zauważalne spowolnienie pracy. Używam tylko na chwilę gdy chce coś przenieść nie uruchamiając Windowsa

#7 Kagain

Kagain
  • 583 posts
  • SkądGrodzisko, ELW, PL

Posted 25 November 2008 - 19:17

A ja polecam macfuse - Google Code i NTFS-3G: Stable Read/Write NTFS Driver . Zestaw ten pozwala na zapis na partycji NTFS.... no i nic nie kosztuje

#8 Narmer

Narmer
  • 556 posts

Posted 25 November 2008 - 20:31

Ja zainstalowałem Paragon NTFS. Całkowicie załatwia sprawę. Paragon NTFS for Mac OS X™ is a low-level file system driver specially developed to bridge incompatibility of Windows and Mac OS X by providing full read/write access to any version of the NTFS file system (Windows NT 4.0, 2000, XP, 2003, Vista) under Mac OS X. Based on the Paragon UFSD™ (Universal File System Driver) technology our driver enables to provide fast and transparent access to NTFS partitions as Mac OS X-native, thus achieving an unprecedented high level of performance (the same as for HFS Plus and in some cases even better). Mac OS X programs can process such partitions without any restrictions – browse contents, read and modify files, copy and create new files and folders, etc.

#9 dexter_83

dexter_83
  • 9 posts

Posted 25 November 2008 - 21:16

tak jak pisał mój Narmer :) Instalujesz program i wszystko śmiga. Nic nie trzeba robić ustawiać. Po zainstalowaniu komputer po prostu umie przegrywać pliki na NTFS

#10 Kagain

Kagain
  • 583 posts
  • SkądGrodzisko, ELW, PL

Posted 26 November 2008 - 09:48

To ja mam pytanko... Po co płacić prawie 40$... jak można to samo mieć za darmo? (i legalnie)

#11 gurumeditation

gurumeditation
  • 161 posts

Posted 27 November 2008 - 00:18

tak jak pisał mój Narmer :) Instalujesz program i wszystko śmiga. Nic nie trzeba robić ustawiać. Po zainstalowaniu komputer po prostu umie przegrywać pliki na NTFS

zanim zainstaluje - rozumiem ze po instalacji programu - przestanie wyskakiwac info ez nie mozna modyfikowac dysku z windows?

#12 Narmer

Narmer
  • 556 posts

Posted 27 November 2008 - 04:46

Nic nie wyskakuje bo ten program jest od tego właśnie. Po prostu dyski NTFS stają się widoczne dla systemu z możliwością r/w. A, i żeby było jasne - ja mam legalną kopię tego programu.

#13 jacek-flash

jacek-flash
  • 1 posts

Posted 09 July 2009 - 19:22

Mam pytanie - zainstalowałem: paragon ntfs, macfuse, ntfs 3g ale ciągle mam problem z przełaczeniem się na windowsa - booth camp nie widzi partycji windowsa - czy ktoś może coś doradzić? Niestety na razie na windowsie mam program do robienia muzyki cool edit pro i muszę czasami przejść na winde ale jak tylko sobie kupię logica to zapomnę, że windows istnieje - proszę o pomoc!!!

#14 ftpd

ftpd

Nie.

• 24350 posts

Posted 10 July 2009 - 04:12

Nie mieszaj tak, albo paragon, albo FUSE+ntfs-3g. I co to znaczy, że 'bootcamp nie widzi'? Jeśli 'nazwa woluminu' - jak to się ładnie nazywa w windzianej nomenklaturze - nie zaczyna się od kropki ('.'), powinieneś widzieć tę partycję normalnie na desktopie jako ikonkę napędu. Co ma do tego 'widzenie przez bootcamp', to niezbyt rozumiem. Opisz może dokładniej?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users