Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Usługa Visual Voice Mail na iPhone'a w Erze już dostępna

• Zamknięty Temat jest zamknięty
69 odpowiedzi w tym temacie

#51 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 grudnia 2008 - 18:43

Tak, mi też opowiadają o błędach przy aktywacji. Dostałem nawet nową kartę SIM ale nic to nie zmieniło. Tak więc nic z prezentu świątecznego w postaci poczty extra :lol:

#52 rees

rees
  • 167 postów

Napisano 23 stycznia 2009 - 12:48

to ja jestem jakims weteranem. Od 1 grudnia walcze z Era i do dzis nie moga wlaczyc - nie potrafia... SIC!

#53 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 stycznia 2009 - 23:39

Ja czekam od ponad miesiąca, też im się jeszcze nie udało, sprawa w toku, jakieś błędy itd. Cieszę się że nie jestem odosobniony :)

#54 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 stycznia 2009 - 13:54

Ja zgłosiłem aktywację. Po pół godziny miało działać - nie działa. Zadzwoniłem do BOA i konsultanka powiedziała, że przyspieszyła oczekiwanie w kolejce... Minał 24h godziny od próby aktywacji... Nie działa. W dodatku na i-boa też nie moge aktywować-zmieniać usług. Ponoc to jakis błąd do 5 dni ma być usunięty...

#55 rees

rees
  • 167 postów

Napisano 25 stycznia 2009 - 17:20

Chciałbyś Bobix, chciałbyś :) Ja czekam dokladnie od 27 listopada do dzis - raz na tydzien dzwonie z pytanie " Co tam slychac?" i tyle... Parodia i abstrakcja.

#56 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 lutego 2009 - 15:31

A czy ktoś z osób którym działa już VVM może sprawdzić czy zmiana ustawień APN powoduje jakieś zmiany w działaniu VVM?

#57 bobi

bobi
  • 15 postów
  • SkądPruszków

Napisano 31 marca 2009 - 14:12

Visual Voicemail w Iphone 2G 1.4 Witam, macie może pojęcie czy usługa Visual Voicemail w Erze może działać w Iphone 2G soft 1.4? Żonie kupiłem 3G w Erze i usługa śmiga aż miło, a u mnie niby ikona Visual Voicemai jest aktywna ale nie było tak jak u żony na dzień dobry ekranu: utwóż hasło itd. tylko od razu niby "działająca" Visual Voicemai. Jak zrobiłem próbę to się okazało, że działa tylko "stara poczta" tylko do odsłuchu. W BOA Pan powiedział, że chyba na Iphone 2G to nie ma prawa działać ale do końca przekonany nie jest i czekam 2 dzień na odpowiedź. Myślicie, że to wina 2G, softu 1.4 czy ERA BOA?

#58 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 31 marca 2009 - 14:39

Watpie zeby byla to wina softu, w koncu w starym sofcie jest ikonka VoiceMail... Jest jeszcze jedna mozliwosc, otoz wraz z softem 2.0 (i iPhonem 3G) telefony iPhone pojawily sie na calym swiecie, a tym samym w systemie znalazy sie pliki obslugujace wiele roznych sieci (w tym nasze ORANGE i ERA). Byc moze tkwi problem w wersji softu ? osobiscie powiadam iPhone 1G w ERZE wraz z usluga VVM

#59 Olek4

Olek4
  • 592 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 01 kwietnia 2009 - 22:58

U mnie od paru dni po kilku miesiącach czekania ruszyła poczta głosowa ekstra w Erze, odkryłem to sprawdzając co kilku dni "przycisk" poczty głosowej. Nie otrzymałem żadnego powiadomienia od Ery że działa, na i-boa podany jest "status niedostępny". Zatem numer domowy i poczta głosowa ekstra wreszcie działają razem.

#60 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 kwietnia 2009 - 11:32

U mnie jakiś miesiąc temu "numer" w erze "padł" po prostu przestał działać :-) po wyłączeniu usługi numeru stacjonarnego. Ponoć problem mieli "globalny" z HLRem... W każdym razie po kilku dniach nie działania numeru napisałem wypowiedzenie i mam to gdzieś. Numer stał się aktywny po 3 tygodniach...

#61 eathan

eathan
  • 4 postów

Napisano 14 maja 2009 - 13:09

Ktoś ma pomysł jak zmienić ustawienia przycisku poczta głowa (*5005*86*602950#). Ustawiłem dla niego przekierowanie na starą pocztę zgodnie z instrukcją znalezioną na tym forum. Teraz włączyłem nową pocztę i nie wiem jak zmienić ustawienia tego przycisku aby obsługiwać nową pocztę.

#62 pablobanani

pablobanani
  • 142 postów
  • SkądProstki, Poland

Napisano 10 października 2009 - 19:28

Ktoś ma pomysł jak zmienić ustawienia przycisku poczta głowa (*5005*86*602950#). Ustawiłem dla niego przekierowanie na starą pocztę zgodnie z instrukcją znalezioną na tym forum. Teraz włączyłem nową pocztę i nie wiem jak zmienić ustawienia tego przycisku aby obsługiwać nową pocztę.

mam ten sam problem czy ktos moze pomoc bo obsluga ery sobie nie radzi. wysylaja tylko glopie meile do swojego serwisu ..... . co prawda dostalem odpowiedz a w niej prosze o wyslanie esemesa o tresci STATE na numer 80013 i co niby mialo aktywowac synchronizacje powtarzam synchronizacje a nie aktywacjie uslugi ale jak sie okazuje ze problem zostaje ten sam. i zeby bylo zabawniej to u mnie juz to dzialalo tylko cos sie popsulo moze przez to ze przeczytalem gdzies na forum o przydzieleniu numeru swojej poczty do przycisku poczty glosowej w iphonie.
softa aktualizowalem juz dwa razy i ciagle to samo!!
przepraszam nie aktualizowalem nie przywracalem tylko zrobilem wszystko na czysto. czyli nowy soft bez synchronizacji w ituns

#63 Alf_VIP

Alf_VIP
  • 44 postów
  • SkądRawa Mazowiecka

Napisano 10 października 2009 - 19:43

:arrow: Po pierwsze: kod, który podałeś musi być pełny, a nie jego skrócona forma jaką podałeś, pełna to *5005*86*602950000# i naciskamy zieloną słuchawkę
Zazwyczaj to uruchamia ponownie usługę, po aktualizacji oprogramowania czy też innych operacjach na iP.

:!: Jeżeli nie pomoże - wystarczy dodatkowo, najzwyczajniej w świecie wyłączyć telefon i po kilku minutach ponownie włączyć :lol:

Po tym zabiegu nowa poczta głsowa wraca do naszego iP :roll:

#64 pablobanani

pablobanani
  • 142 postów
  • SkądProstki, Poland

Napisano 10 października 2009 - 19:49

:arrow: Po pierwsze: kod, który podałeś musi być pełny, a nie jego skrócona forma jaką podałeś, pełna to *5005*86*602950000# i naciskamy zieloną słuchawkę
Zazwyczaj to uruchamia ponownie usługę, po aktualizacji oprogramowania czy też innych operacjach na iP.

:!: Jeżeli nie pomoże - wystarczy dodatkowo, najzwyczajniej w świecie wyłączyć telefon i po kilku minutach ponownie włączyć :lol:

Po tym zabiegu nowa poczta głsowa wraca do naszego iP :roll:

mowisz o poczcie extra ?? w erze??

#65 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 17 października 2009 - 18:56

A możliwe jest to, że teraz VVM w Erze jest bezpłatny dla każdego (informacja z infolinii)?

#66 pavko

pavko
  • 42 postów
  • SkądJelenia Góra, Jastrzębie Zdrój

Napisano 22 października 2009 - 16:10

Witam, nie wiem jak u Was ale u mnie w erze jakis czas dzialala poczta glosowa, moglem z telefonu bezposrednio odsluchac wiadomosci (soft 3.0.1). Po sofcie 3.1 a potem po 3.1.2 nie dziala wogole. Za kazdym razem dotykajac klawisza poczta glosowa telefon dzwoni na poczte glosowa, a to tak nie powinna raczej dzialac :). W erze juz miesiac testuja dlaczego, nie znaja odpowiedzi, Pan z BOA poinformowal ze wyslali do apple takie zapytanie. Smieszy mnie ta cala sytuacja. Sms-y z BOA wysylane do mnie o tresci wyslij STATE na 8013 lub 80013 nic nie daja jak BOA sugeruje. Nawet nagral mi sie Pan z BOA z informacja cyt" test,test wiadomosc do skasowania..." , ale cos im nie wychodzi. :) Czy ktos ma podobny problem lub mial?

#67 pablobanani

pablobanani
  • 142 postów
  • SkądProstki, Poland

Napisano 24 października 2009 - 21:55

ja juz nagminie i nachalnie do nich dzwonie. i jedyne co uzyskalem to odroczenie oplaty za usluge. era nie moze sie uporac z problemem

#68 karbon

karbon
  • 46 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 grudnia 2010 - 10:24

odświeżam. chciałbym zapytać o usługę VVM w Erze na iPhone 4. Mam ją aktywowaną i zasadniczo działa, ale po każdym wyłączeniu i włączeniu telefonu muszę od nowa ustawiać hasło i nagrywać powitanie, co jest irytujące (to samo dzieje się po zakmnięciu aplikacji Telefon wyłączanej z pasku multitaskingu). Gdzieś przeczytałem że usługa zaczyna działać poprawnie po pozostawieniu kilku wiadomości - wczoraj nagrałem sobie chyba 10 wiadomości i problem caly czas jest. Czy ktoś też tak ma?

#69 ktmracing

ktmracing
  • 635 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 16:06

Panowie czy Voicemail jest już dostępny w Polsce a dokładniej w sieci PLAY?

#70 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 16 listopada 2011 - 16:14

To odkopałeś, temat od roku nieżywy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych