Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Usługa Visual Voice Mail na iPhone'a w Erze już dostępna

• This topic is locked This topic is locked
69 replies to this topic

#26 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 25 November 2008 - 20:26

Jazo, ja korzystam z iP 1generacji, tak wiec VM dziala na EDGE.
Poczekaj na SMS'a, ja wlasnie SMS'em dostalem wiadomosc ze VM juz dziala i klikniesz w ikonke poczty to zauwazysz zmiany :)

Pamietaj ze w ustawieniach internetu musisz wpisac poprawne dane.

#27 jankor

jankor
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 25 November 2008 - 23:26

Ustawienia Internetu? iPhone ma cos takiego :P ? Przez iBOA nie dalo sie wlaczyc VM, po telefonie do BOA mial przyjsc sms potwierdzajacy w 30 min, teraz minelo 5h, zreszta na wlaczenie samej poczty czekalem prawie 2 dni. Teraz iBOA wywala blad, chyba szanowna siec ma niezle przeladowana infrastrukture.

#28 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 26 November 2008 - 08:56

jankor, ustawienia internetu - to nienajlepszy skrot myslowy, bije sie w piers.
Mialem na mysli, ustawienia dnaych przez siec komorkowa.

Przez iBOA nie szlo ustawic tej uslugi, a mila pani w BOA powiedziala ze wlaczenie uslugi moze potrwac do 48h, co zreszta jest tez napisane w informacji o tej usludze na stronie ERY.

#29 iniemamocny

iniemamocny
  • 33 posts

Posted 26 November 2008 - 12:26

Ja też już mam VM, dopiero teraz mi włączyli.

#30 Jazo

Jazo
  • 52 posts

Posted 26 November 2008 - 12:35

Ja też już mam VM, dopiero teraz mi włączyli.

Czyli ile czekałes od zlecenia usługi ? Ja czekam juz 24h i nadal cisza ..

#31 tomzel

tomzel
  • 35 posts

Posted 26 November 2008 - 13:44

mi włączyli wczoraj, po telefonicznym zgłoszeniu w BOA po około 20 minutach...

działa dobrze, w końcu można korzystać z poczty głosowej w jakiś ludzki sposób

#32 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 26 November 2008 - 13:50

Ja czekalem od 15:30 wczoraj - nie dostalem zadnego sms'a ale rano juz VVM dzialal.

#33 bobix

bobix
  • 493 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 November 2008 - 15:14

A aczy ta poctza działa tylko na dedykowanym planie dla iPhone czy można ja aktywować też w Noym Komforcie?

#34 KubaCh

KubaCh
  • 102 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 November 2008 - 15:58

Ja mam plan nie-iPhone'owy i mi aktywowali. Chociaż jeszcze nie działa.

#35 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 26 November 2008 - 17:22

Zadzwonilem do BOA wczoraj o 9.00 i powiedzialem milej Pani ze jestem zainteresowany poczta glosowa extra, ow mila Pani powiedziala ze poczta ta jest dedykowana iP, na co odparlem ze taki telefon wlasnie posiadam - w zwiazku z tym odparla ta usluga jest za darmo ... nie chwalac sie ze nie posiadam iP 3G, zapytalem czy aby jest ona za darmo skoro mam inny plan taryfowy niz ten z iP 3G, odparla ze tak... Jesli sie okaze ze nie jest za darmo, to 2,90 zl miesiecznie nie jest kwota od ktorej zbiednieje, a jesli wystarczy powiedziec ze ma sie iP i dzieki temu przysluguje ta usluga za free to implus dla nich :) btw. poczte extra uruchomili mi po godzinie 16.00 tego samego dnia, choc jak podkresliwa wspomniana Pani, wlaczenie tej uslugi moze potrwac 48h

#36 iniemamocny

iniemamocny
  • 33 posts

Posted 26 November 2008 - 17:43

Około 20 godzin. Zlecenie nastąpiło drogą mailową.

#37 cybek

cybek
  • 8 posts

Posted 28 November 2008 - 17:05

Wlasnie - tak czytam, czytam i cos chyba nieprzytomny jestem ;) Czy posiadajac iPhone w taryfie biznesowej [nie dedykowanej dla iPhone] bede ponosic jakies dodatkowe koszta zwiazane ze "sciaganiem" poczty glosowej na moje urzadzenie? Czy ew. tylko jakas oplata abonamentowa?

#38 koniu

koniu
  • 362 posts
  • SkądSe

Posted 28 November 2008 - 17:43

ale buractwo jeszcze mi 2,90+ vat co miech kaza placic no pogielo edyta ---- odpalilem nie zaluje :) super sprawa :) pytanie na jakich innych telefonach bedzie to dzialac ? cybek pobieranie poczty w polsce nic cie nie kosztuje za granica zgodnie z ceninikem czyli wali po kieszeni

#39 adam_eu

adam_eu
  • 50 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 November 2008 - 21:01

Mi włączyli dopiero po 24h ale warto było poczekać bo usługa sprawdza się świetnie.

#40 rees

rees
  • 167 posts

Posted 03 December 2008 - 13:36

jakas granda z to glupia Era. Zgloszone kilka dni temu i do tej pory cisza. Mowia na BOA ze niby aktywowane - siwetnie, tylko nic nie dziala , po kliknieciu na przycisk poczty, dzwoni po prostu do poczty glosowej. Rewela.

#41 mzagro

mzagro
  • 148 posts
  • SkądKatowice

Posted 08 December 2008 - 15:09

czyli jesli sie nie ma taryfy dedykowanej to trzeba placic? o_O bez sensu :/ ale jak chce zmienic poczte na I-BOA to wyskakuje abonament: 0,00 :P

#42 Olek4

Olek4
  • 592 posts
  • SkądSzczecin

Posted 11 December 2008 - 00:11

Mam uruchomioną tą pocztę ale z telefonu nie słychać dźwięku powiadamiającego o nagranej wiadomości mimo że mam to w ustawieniach włączone. Czy u was jest tak samo? U mnie trwało to 3 dni zanim Erze udało się uruchomić tą pocztę głosową extra, koszt 2.90 zł miesięcznie.

#43 koniu

koniu
  • 362 posts
  • SkądSe

Posted 12 December 2008 - 16:52

u mnie po 3 min od zgłoszenia działało :) irytujace jest ze jak nie masz taryfy iphonowej to musisz za to placic , ja osobiscie nie mialem żadnych problemów , ciekawe po ilu dzynkach sie odpala ta poczta i czy mozna to zmienic

#44 vinci

vinci
  • 2693 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 December 2008 - 21:00

Ja dzisiaj dzwoniłem do BOA i aktywowałem ale nie wiem czemu po chwili do mnie BOA dzwoniło... nie wiem po co bo akurat nie mogłem odebrać :P

#45 PablooDemon

PablooDemon
  • 31 posts
  • SkądKrakow/Nowy Targ

Posted 16 December 2008 - 19:33

Wlaczylem majac iPhone pierwszej generacji koszt to 2.90zl miesiecznie. Zapytano mnie czy mam aneks do umowy czy mam abonament iPhone'owy musialem odpowiedziec ze nie. Z tad ta oplata. Dziala super! Testujac jeden dzien nie zauwazylem zadnego Ruchu po EDGE (nawet nie mam wpisanych poprawnych ustawien)

#46 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 16 December 2008 - 19:36

Opcja poczty odpala sie bez ustawien, ale nie zassie wiadomosci glosowych jesli tych poprawnych ustawien nie wpiszesz.

#47 PablooDemon

PablooDemon
  • 31 posts
  • SkądKrakow/Nowy Targ

Posted 16 December 2008 - 19:43

Nie bedac w zasiegu wifi wchodzac na jaka kolwiek usluge sieciowa (safari, youtube, google maps) to wyskakuje blad polaczenia. No chyba ze to jakos inaczej dziala. ;)

#48 bejo

bejo
  • 176 posts
  • SkądBrzozów / Kraków

Posted 22 December 2008 - 16:09

dziala Wam VVM w Erze? U mnie od jakis 3-4 dni nie dziala, w BOA 2 dni temu powiedzili mi ze maja jakeis problemy techniczne i ze zadzwonia jak naprawia, ale troche sie to juz przeciaga... :/

#49 Olek4

Olek4
  • 592 posts
  • SkądSzczecin

Posted 22 December 2008 - 22:39

Ja czekam już tydzień na włączenie tej poczty, Era sobie nie może z tym poradzić, zgłaszam to i zgłaszam i nic. Lipa.

#50 psicekus

psicekus
  • 174 posts
  • SkądKraków

Posted 22 December 2008 - 23:56

Ja czekam już tydzień na włączenie tej poczty, Era sobie nie może z tym poradzić, zgłaszam to i zgłaszam i nic. Lipa.

Ja czekam od dłuższego czasu. Era ma podobno problemy, ponieważ zmieniają system i pojawiają im się jakieś błędy przy aktywacji. Jutro do nich znowu zadzwonię. A tak przy okazji zauważyłem, że gdy próbują coś zrobić z pocztą głosową, to dostaję sms z numeru 0527 o treści "N". Dzisiaj go znowu dostałem i coś czuję, że znowu im nie wyszło. :(

J

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users