Usługa Visual Voice Mail na iPhone'a w Erze już dostępna
Napisano 24 listopada 2008 - 19:16
iPhone jest oficjalnie dostępny w Polsce od sierpnia 2008 roku - cóż jednak z tego, skoro wciąż kilka funkcji nie jest dostępnych dla polskich abonentów - od 24 listopada operator sieci komórkowej Era przybliżył nas jednak do Europy, oferując długo oczekiwaną usługę Visual Voice Mail.
Używając tego telefonu możemy "dotknąć muzyki" -mówił o iPhone, prezes Apple, Steva Jobs - to samo można powiedzieć o usłudze, jaką wprowadziła teraz Era - tylko że w tym przypadku chodzi o "dotknięcie" wiadomości poczty głosowej.
Każda nagrana na skrzynkę informacja wyświetlać sie teraz będzie w postaci pliku audio, podobnie jak utwór muzyczny w iPhone lub iPod touch - wystarczy tylko kliknąć wybraną wiadomość ukazującą się na ekranie i można ją odsłuchać nie wybierając żadnych numerków na klawiaturze telefonu - bez czekania i tracenia czasu na odsłuch informacji przekazywanych przez automatyczną sekretarkę. Era ustaliła limit 50 wiadomości, jaki można w ten sposób odsłuchać.
Oferta jest dostępna bezpłatnie dla wszystkich, którzy podpisali stosowne umowy abonenckie w taryfach z telefonem iPhone. Warto jednak wspomnieć, że usługa jest darmowa tylko na terenie Polski - za granicą trzeba będzie ponieść koszty transferu danych.
Poniżej przykładowy opis wideo funkcjonowania Visual Voice Mail:
Era planuje również wprowadzenie usługi Visual Voice Mail dla innych telefonów.
Źródło: Telepolis
Bartłomiej Jankowski - b_jan
[NEWSINDEXHUGE]http://farm4.static.flickr.com/3010/3056659291_28b8065566_o.jpg[/NEWSINDEXHUGE]
[NEWSINDEXSMALL]http://farm4.static.flickr.com/3296/3056659747_1d55d81e72_o.jpg[/NEWSINDEXSMALL]
Napisano 25 listopada 2008 - 00:59
Napisano 25 listopada 2008 - 01:12
Napisano 25 listopada 2008 - 01:18
Napisano 25 listopada 2008 - 01:30
Napisano 25 listopada 2008 - 02:33
Napisano 25 listopada 2008 - 02:50
Była to rzecz, którą DEZAKTYWOWAŁEM najszybciej jak mogłem. Poczty głosowej nie używam, nie zakładałem więc też używania Visual Voice Mail'a.Próbował ktoś to już aktywować?(...)
Epokowe odkrycie, czy znów fenomen marketingowy Apple, które owijając pocztę głosową w złoty papierek sprzedało ją jeszcze raz - chylę czoła, ale za same handlowe zdolności.
Napisano 25 listopada 2008 - 08:03
Napisano 25 listopada 2008 - 08:17
Napisano 25 listopada 2008 - 09:59
Napisano 25 listopada 2008 - 10:13
Napisano 25 listopada 2008 - 10:22
Napisano 25 listopada 2008 - 11:21
Napisano 25 listopada 2008 - 11:27
Nie kumacie chłopaki. W ten wysublimowany sposób Nasedo chciał pokazać, że jest PONAD TO wszystko Żal.
Jak widać, w wysublimowany sposób pokazujesz, że tylko to co Ci odpowiada, jest akceptowalne. No cóż - jak napisałeś, żal.
Ja zgłosiłem chęć uruchomienia usługi rano i poinformowali mnie, że to troszkę potrwa. Mają wysłać sesemesa z potwierdzeniem. Nie zmienia to faktu, że teraz standardowa poczta głosowa nie działa. Takie rzeczy to tylko w Erze
No proszę... i już zaczęło się narzekanie. Jaka niedobra Era, skrzywdziła Marudera. Oczywiście, Twoje narzekanie jest na miejscu, ciekawe dlaczego?
Napisano 25 listopada 2008 - 12:25
Napisano 25 listopada 2008 - 12:59
Napisano 25 listopada 2008 - 14:32
Napisano 25 listopada 2008 - 14:50
Jedyny problem z każdą pocztą głosową polega na tym że ludzie się nie nagrywają... chyba szkoda im "impulsów" gdy się okazuje że nie pogadają z żywą osobą - czyli bariera w korelacji z techniką. Inną sprawą jest treść zostawianych wiadomości, a raczej jej brak.
Bardzo dobrze, że poruszyłeś ten temat. Posiadanie samej poczty głosowej, dla jej posiadania naprawdę nie daje nic. Co mi z niej, jeżeli będzie pusta lub wiadomości będą jednosekundowe, kiedy ktoś nie zdąży na czas się rozłączyć. Większość moich znajomych Polaków przywykło do tego, że ja do nich oddzwaniam. Te osoby za podstawową formę komunikacji uznają puszczenie sygnału (strzałki), czy jak Wy to nazywacie - więc gdzie można mówić tu o praktycznym wykorzystaniu poczty?
Pracując w usługach bardzo żałuję że ludzie wyłączają pocztę bo oznacza to stracony czas na kolejne próby złapania człowieka, a dalej jak nawet zauważy nieodebrane połączenie to z kolei oddzwaniając nie zostawia mi wiadomości co powoduje wręcz niekończący się ciąg głuchych telefonów... a wystarczyłoby wysłuchać mojego "laptop gotowy, odebrać można w godzinach..., koszt... dziękuję"
Musimy też oddzielić telefon służbowy, biznesowy od prywatnego. Jestem "ZA" pocztą głosową w telefonach służbowych, jednak nie potrzebuję tego w telefonie prywatnym.
Co do Visual Voice Mail to nie jest to zbędny wodotrysk w sytuacji gdy np. mamy nagraną wiadomość z adresem (w obcym języku na dodatek), możliwość dowolnego przeskakiwania w dowolne miejsce nagrania zamiast jedynie "wciśnij 4 aby odsłuchać ponownie" jest nie do przecenienia, ale kto nie używa to nie doceni. Pamiętajmy też o możliwości odsłuchania (wcześniej odebranych) wiadomości poza zasięgiem sieci. Detale jak czytelna lista wiadomości gdzie wśród kilku służbowych natychmiast widać tę od żony - zbędną gdyż już po jej zostawieniu rozmawialiśmy bezpośrednio (lub z innego powodu ;-) możemy uznać za mniej istotne.
Moim zdaniem VVM jest potrzebna i po prostu wygodniejsza. Spodziewam się że wyprze zwykłą pocztę nie tylko w iPhone.
Podajesz tu praktyczne zastosowanie, gdzie okazuje się że VVM jest dla Ciebie idealną opcją - jednak, nie jest to opcja dla każdego.
Napisano 25 listopada 2008 - 15:11
Była to rzecz, którą DEZAKTYWOWAŁEM najszybciej jak mogłem. Poczty głosowej nie używam, nie zakładałem więc też używania Visual Voice Mail'a.
Epokowe odkrycie, czy znów fenomen marketingowy Apple, które owijając pocztę głosową w złoty papierek sprzedało ją jeszcze raz - chylę czoła, ale za same handlowe zdolności.
Poddajesz w wątpliwość sens istnienia takiej funkcjonalności? Lub potrzebę jej posiadania? Bo nie jest ona dla każdego (dla Ciebie) i zbyt eksponowana w reklamach ("złoty papierek")?
A jednocześnie w innych postach narzekasz na brak MMS, którego ja np. mógłbym scharakteryzować następująco:
Była to rzecz, którą DEZAKTYWOWAŁEM najszybciej jak mogłem. MMSa nie używam, nie zakładałem więc też Visual Messaging Whatever.
Epokowe odkrycie, czy znów fenomen marketingowy Apple, które owijając MMS w złoty papierek sprzedało ją jeszcze raz - chylę czoła, ale za same handlowe zdolności
:-)
Albo tolerancji albo konsekwencji wiecej.
Napisano 25 listopada 2008 - 15:28
Napisano 25 listopada 2008 - 16:12
Napisano 25 listopada 2008 - 17:39
Używając tego telefonu możemy "dotknąć muzyki" -mówił o iPhone, prezes Apple, Steva Jobs - to samo można powiedzieć o usłudze, jaką wprowadziła teraz Era - tylko że w tym przypadku chodzi o "dotknięcie" wiadomości poczty głosowej.
Czy chodziło tu o innego prezesa Apple?
Napisano 25 listopada 2008 - 18:31
Napisano 25 listopada 2008 - 19:52
Usluga juz jest aktywna...
Oczywiscie, zeby poprawnie dzialala, trzeba miec wlaczony GPRS/EDGE/3G
Musi być aktywne 3G czy wystarczy samo EDGE/GPRS ? Telefon trzeba podłaczyć do iTunes czy zmiany pobierze poprzez sieć GSM. Pytam ponieważ aktywowałem poprzez boa ok 12 i jak na razie po kliknięciu na ikonkę VM dzwoni pod 602950.. Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych