Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak zmienic tag w moich mp3 ? Cos jak tam and rename potrzebne.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 NiePyta

NiePyta
  • 551 postów
Napisano 23 listopada 2008 - 17:29

Witam , poszukuje programu kotry pozwoli mi edytowac tagi moih mp3. Chodzi mi o to ze jak sobie wrzucze do jedengo folderu 10 mp3 i kazda jest z innego albumu itd to po dodaniu do itunes program tworzy mi 10 nowyh albomow i w kazdym z nich jest 1 mp3. pod windowsem uzywalem tag and rename ktory reczni pozwala mi zmienic dane i dac nazwe albumu np xxx i wtedy po wrzuceniu do itunes pojawialo sie jako jeden album. czy jest cos podobnego pod mac os x ? Pozdrawiam

#2 szewski

szewski
  • 18 postów
  • SkądHelsinki, FI

Napisano 23 listopada 2008 - 17:33

moze ID3 Editor ?

[url=http://www.pa-software.com/products/overview.php?prod=BC3B2E3A]ID3 Editor - the small and simple MP3 tag editor[/url]

ehh królestwo za Winampa/XMMS'a pod Leosia ;/

#3 Newstad

Newstad
  • 665 postów

Napisano 23 listopada 2008 - 17:40

Przecież wszystko jest w iTunes! Wystarczy zaznaczyć wszystkie te utwory, wcisnąć Command+ I i zmienić nazwę albumu, albo oznaczyć je jako "part of a compilation" i po kłopocie.

#4 Dobiasz

Dobiasz
  • 273 postów
  • SkądBerlin, DE

Napisano 23 listopada 2008 - 17:43

Rozumiem ludzi, którym brakuje foobara, ale ludzi tęskniących za winampem chyba nigdy nie pojmę :-P

#5 NiePyta

NiePyta
  • 551 postów
Napisano 23 listopada 2008 - 17:53

moze ID3 Editor ?

ID3 Editor - the small and simple MP3 tag editor

nie bardzo wiem jak mam dodac caly folder to aby zmienic dane we wszystkich utowrach.

edit: tak juz wiem co trzeba zrobic i dziala :D zapominalem o ticku przy informacjach ktore chcialem zmienic :D
dzieki

---- Dodano 23-11-2008 o godzinie 16:55 ----

Przecież wszystko jest w iTunes! Wystarczy zaznaczyć wszystkie te utwory, wcisnąć Command+ I i zmienić nazwę albumu, albo oznaczyć je jako "part of a compilation" i po kłopocie.

to bedzie glupie pytanie ale jak mam zanzaczy pojedyncze utowry? jak zaznacza i powiedzmy ze sa one kolo siebie to rozumiem ale jak sa oddzielone innymi to nie moge zaznaczyc. co trzeba trzymac np .ctr czy co ?

#6 Newstad

Newstad
  • 665 postów

Napisano 23 listopada 2008 - 19:14

Jeżeli chcesz zaznaczyć kilka utworów pod rząd, zaznacz pierwszy, wciśnij Shift i później ostatni utwór. Pojedyncze utwory (np. pooddzielane innymi) zaznaczasz z Command.

#7 all999

all999
  • 446 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2009 - 21:30

Odświeżam bo podobny temat. Czy istnieje opcja automatycznego dodawania tagów w iTunes dla albumów mp3 na dysku? Wiem że można je dodać ripując płytę CD ale nie widzę takiej możliwości dla plików na dysku.

#8 hopbit

hopbit
  • 2 postów

Napisano 14 czerwca 2010 - 23:12

u mnie działa rozwiązanie:

[url=http://www.macupdate.com/info.php/id/21456/id3-editor]Download ID3 Editor for Mac - Create or edit MP3 tag information. MacUpdate Mac Software Downloads[/url]

oryginalny post zawarłem na moim blogu:
[url=http://hopbit.blogspot.com/2010/06/problem-z-edycja-tagow-plikow-mp3-na-os.html]There and back.: Problemu z edycj[/url]

mam nadzieję, że komuś oszczędzi to stracony wieczór :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych