Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone klej, obudowa poklejona

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 jaguar754

jaguar754
  • 136 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 November 2008 - 23:28

Witam. Mam taki problem: przez przypadek poklejilem obudopwe iPhone z tylu KROPELKA i bardzo zaley na tym zeby sie tego pozbyc, probowalem zdrapac ale rysuje obudowe, zmywacz do pasznokci nic nie daje:( CO MAM ROBIC??!! PROSZE O POMOC:(

#2 _ZwS_

_ZwS_
  • 399 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 22 November 2008 - 23:32

Na opakowaniu kropelki albo na ulotce z opakowania powinno być napisane, czym można klej usunąć..

---- Dodano 22-11-2008 o godzinie 23:39 ----
Rzekomo pomagają aceton i nitrometan..

#3 jaguar754

jaguar754
  • 136 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 November 2008 - 14:02

lecz niestety wyrzucilem ulotke po kropelce:(

#4 luki_1442

luki_1442
  • 104 posts
  • SkądBielsko - Biała

Posted 23 November 2008 - 14:13

mały offtop.. Szukając na necie czym to zmyć znalazłem to Pomocy !!!! Jak rozkleić Kropelke ??????? - Archiwum Forum Dyskusyjne Gry-Online

prawie umarłem jak to czytałem xD

a na poważnie to nie wiem czy czymś to zmyjesz, kropelke jest strasznie trudno zmyć. mozesz spróbować acetonem ale nie wiem.

#5 adrian-name

adrian-name
  • 172 posts

Posted 23 November 2008 - 14:51

może po prostu kup nową obudowę

#6 plnukeR

plnukeR
  • 191 posts

Posted 23 November 2008 - 14:52

Ja bym uważał z tym zmywaniem , aceton może rozpuścić nawet plastik albo zrobisz sobie przebarwienia na obudowie. kiedys zmywaczem do paznokci plyte CD przeczyscilem ... troche ja wytarło i zmatowiała

#7 iG4

iG4
  • 541 posts
  • SkądKraków,Poland

Posted 23 November 2008 - 15:02

Przypomniał mi się moj stary Seiemens C35i którego szybke z zaspania potraktowałem zmywaczem do paznokci…

#8 jaguar754

jaguar754
  • 136 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 November 2008 - 15:06

Kurcze nie mam pomyslu jak to zrobic. Nie macie zadnych pomyslow??:)

#9 Quimeen

Quimeen
  • 1004 posts
  • SkądTrzebinia

Posted 23 November 2008 - 16:04

Nie zmyjesz tego kleju niczym co dodatkowo nie rozpuscilo by obudowy. Możesz się pogodzić z takim wyglądem, bądź kupić nowa obudowe, bądź zetrzeć to drobnym wodnym papierem sciernym, ale nie wiem czy uda ci sie doczyscic tak aby nie było różnicy. Możesz cała obudowę zmatowic papierem, ale dla mnie to była by glupota i nie jestem przekonany co do efektu końcowego. Najlepiej kup naklejke na obudowę i zaklej te plamę.

#10 plnukeR

plnukeR
  • 191 posts

Posted 23 November 2008 - 16:11

jak już bawimy sie w lakierników (papier wodny itd...) sa jeszcze pasty polerskie gładko-ścierne (takie mleczko) można pokombinować

#11 _ZwS_

_ZwS_
  • 399 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 23 November 2008 - 16:16

Albo naklej sobie takiego stickera z diodkami co świecą jak ktoś dzwoni :P Może w kształcie jabłka znajdziesz :)

#12 jaguar754

jaguar754
  • 136 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 November 2008 - 21:44

mam pomysl sprobuje zyletka zdrapac, moze sie uda

#13 Blac_ks

Blac_ks
  • 300 posts
  • SkądKatowice

Posted 23 November 2008 - 22:03

Jak usunąć klej kropelka / polerowanie ipoda Niestety niczym nie przywrócisz stanu pierwotnego obudowy - takie jest moje zdanie po latach spędzonych na klejeniu makiet architektonicznych. ale znalazłem to: "Napisze jesli ktos bedzie jeszcze przeszukiwal to forum moze przeczyta. Wiec kupilem ten Super Glue Remover i... REWELACJA !!!!!!! Uratowalem nowiuski stol na ktory niezle wykasowalem. Naklada sie zel na plame czeka od 15-40 min i sciera. Po kleju nie zostalo SLADU !! Polecam!!!!" poza tym: Jak już wspomniał ktoś są pasty polerskie, można je dostać nawet w sklepach z komórkami, serwisach gsm (do ekranów komórek) - niestety trzeba się bawić, eksperymentować. Ja kiedyś zaniosłem swojego iPoda Video 60gb do zegarmistrza który gustownie wypolerował mi przedni panel ipoda. Nie wiem z czego wykonana jest obudowa iphona.. tzn przygladam sie i zastanawiam czy przypadkiem po takim polerowaniu nie zejdzie lakier.. nie wiem czy to jest wypolerowany czy polakierowany plastisz.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users