Klasyczne radio FM w iPhone
Posted 19 November 2008 - 11:11
Posted 19 November 2008 - 11:49
Posted 19 November 2008 - 11:54
Posted 19 November 2008 - 12:03
Radio zintegrowane ze słuchawkami? Hmmmm... są takie małe douszne słuchawki z radiem na kablu? Jednak wolałbym coś takiego odłączanego, bo słuchawki się stosunkowo często wymienia.
A tak swoją drogą to nie rozumiem tej awersji Apple-a do radia. To ma jakieś sensowne podłoże czy po prostu Steve Jobs nie lubi radia? A może boją się ZAIKSu.

Posted 19 November 2008 - 12:09
Posted 19 November 2008 - 12:16
chodzi im o to,ze jesli chcesz sluchac muzyki to sobie ja kup w iTunes Store;)
Muzyki, którą słucham nie ma na iTunes. Jak będzie to kupię.

Posted 19 November 2008 - 12:20
Posted 19 November 2008 - 12:27

Posted 19 November 2008 - 12:46
Posted 19 November 2008 - 12:49
chodzilo mi o to,ze wszystko co bysmy chcieli do iphone'a dodatkowo,nalezy kupic.
No to ja właśnie chcę kupić radio. Tylko nie ma gdzie czegoś takiego kupić.

Posted 19 November 2008 - 12:49
chodzilo mi o to,ze wszystko co bysmy chcieli do iphone'a dodatkowo,nalezy kupic.
No nie bardzo bo nie da się kupić radia dla iPhone'a
Posted 19 November 2008 - 13:06
Posted 19 November 2008 - 14:11
A można słuchać poprzez internet? Jeśli tak to jak?, gdzie?
Przez internet można przez jakieś dodatkowe programy z AppStore. Ale ja słucham radia jak idę przez miasto, stoję na przystanku. Wtedy nie mam dostępu do WiFi, a przez GPRS nie będę ciągnął sygnału.

Posted 19 November 2008 - 14:18
Posted 19 November 2008 - 14:55
Posted 20 November 2008 - 12:51
chodzi im o to,ze jesli chcesz sluchac muzyki to sobie ja kup w iTunes Store;)
Zdaję sobie sprawę, że napisałeś to z przymrużeniem oka, niemniej jednak taka wypowiedź jest też postawą obronną miłośników Apple.
Oczywiście Apple chce by kupować w jego sklepie - to jest normalne, jednak mam prawo słuchać radia, czy będzie ono nadawane analogowo, cyfrowo, czy będzie to radio odbierane przez internet. Moim wyborem jest co słucham, w jaki sposób i czego do tego używam.
Słuchawki ze zintegrowanym radiem są dalekie do doskonałości (mówię szczególnie o tanich modelach), jednak są najprostszą alternatywą dającą możliwość słuchania radia używając iPhone
Posted 20 November 2008 - 14:24
Słuchawki ze zintegrowanym radiem są dalekie do doskonałości (mówię szczególnie o tanich modelach), jednak są najprostszą alternatywą dającą możliwość słuchania radia używając iPhone
Stivi się obrazi, że słuchasz radia przez słuchawki podłączone pod ipka! Przecież nie po to uznał radio za przeżytek, żeby teraz na siłę do tego wracać!

Posted 16 October 2009 - 13:47
Serwis 9to5mac dotarł do informacji która jest trzeba przyznać bardzo interesująca. Apple podobno pracuje nad dodaniem funkcjonalności radia FM do iPodów touch 2G i 3G oraz do iPhone 3G i 3GS. Posiadają one wbudowany chip Broadcom, który oprócz obsługi Bluetooth pozwala również na odbiór radia FM oraz nadawanie FM na małe odległości.
Odblokowane radio FM ma podobno mieć bardzo podobną funkcjonalność jak to wbudowane w iPoda nano 5G. Czyli możemy się spodziewać zintegrowania z iTunes oraz funkcji “Time-Shift”. Integracja z iTunes opiera się na możliwości szybkiego zakupu w iTunes Store, piosenek których słuchamy w radiu. Radio będzie mogło działać w tle, ale nie wiadomo czy będzie to oddzielna aplikacja, czy może będzie to dodana funkcja do aplikacji iPoda.
info za Blog – iPod, iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS – informacje …
Posted 16 October 2009 - 14:03

Posted 18 October 2009 - 20:39
IMO fake.Serwis 9to5mac dotarł do informacji która jest trzeba przyznać bardzo interesująca. Apple podobno pracuje nad dodaniem funkcjonalności radia FM do iPodów touch 2G i 3G oraz do iPhone 3G i 3GS. Posiadają one wbudowany chip Broadcom, który oprócz obsługi Bluetooth pozwala również na odbiór radia FM oraz nadawanie FM na małe odległości.
BT to 2.4 GHz, a radio FM to ~ 100 MHz. Dodając, że do ew. uruchomienia tej funkcji w chipie potrzebne są obwody pasywne, z racji tak niskich częstotliwości, całkiem spore gabarytowo. A ich tam w ogóle nie ma!
Pisałem na ten sam temat w tym miejscu:
Radio FM w iPhonie 3G/3GS, iPodzie Touch 2G/3G? • Apple - iPhone News • forum.myiPhone.com.pl • Forum iPhone, iPhone 3G & iPhone 3GS
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users