Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Słuchawki USB a dźwięk

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 23:10

Otóż mam dosyć specyficzny problem. Mianowicie używam słuchawek USB Logitech. Wystarczyło że je podłączyłem a Mac od razu je wykrył, wszystko pięknie działa etc. Ale jest pewien problem, który zauwazyłem dopiero nie dawno. Wszystkie dzwięki (quicktime, strony internetowe, itunes) słyszę w słuchawkach natomiast dzwięki systemowe (alert, ostrzezenie, przychodząca poczta) wychodzą wciąż z głośników, co jest bardzo denerwujące (np. nie słysze ostrzezenia o wyczerpującej sie baterii, albo dźwięk dzwonka rozlegający się o 2 w nocy w domu :P) ktoś wie co z tym zrobic?

#2 Stiwi

Stiwi
  • 98 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 23:14

Zmien w ustawieniach zeby dziwieki systemowe otwierane były w Logitech usb i juz

#3 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 18 listopada 2008 - 23:17

System Preferences -> Sound
Dołączona grafikaDołączona grafika

#4 Agher

Agher
  • 1 304 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 23:30

aaa, zapomniałem napisać, że opcja nie działa ;) nawet po: resecie findera, wyłaczeniu i właczeniu komputera na nowo ;P

#5 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 19 listopada 2008 - 00:23

Chyba sie nie da. Ja mam karte studyjna na fw i tez,mimo ustawienia dzwieku przez karte, niektore dzwieki (np od klawiszy funkcyjnych) ida na karte a inne (np dzwiek usuwania rzeczy z kosza, wrzucania do kosza, adium itp ) ida na glosniki iMaka. I nic nie daje zadna zmiana ustawien. Moze ktos zna rozwiazanie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych