Procesor Intel Core Duo 1.83 GHz
Ekran panoramiczny 13,3"
Rozdzielczość 1280x800,
512 MB RAM (2x256MB SODIMM)
60 GB twardy dysk, napęd combo (DVD-ROM, CD-RW)
Wbudowany Bluetooth 2.0, karta WiFi 802.11 b/g
Wbudowana kamera wideo iSight
Ethernet, USB 2.0 x 2, FireWire 400,
pilot zdalnego sterowania
Opcjonalne systemy (do zainstalowania we własnym zakresie: Windows XP Home/Pro, Linux
--------
Jak można pytać na FORUM o to co siedzi w MacBook'u, skoro info o tym jest na stronie aple.com.pl albo apple.com? O ile wiem, Apple to firma sensowna i od dłuższego czasu nie sprzedaje żadnych komputerów bez AirPort (czyli Wi-Fi).
Linksysa gorąco polecam. Oczywiście działa z nim WSZYSTKO, co ma cokolwiek wspólnego z prawdziwym Wi-Fi. Jeśli nie działa z Linksysem - to z czym ma działać? Z kuchenką mikrofalową. Może

Ja mam model WAG54G V.2 (nie najnowszy), łączący w jednym pudełku modem ADSL (np. neostrada), punkt dostępowy Wi-Fi, switch ethernet 10/100 (4 porty) - więc jak na domową sieć a nawet małe biuro - można podłączyć wszystko.
Bezprzewodowo można słuchać muzyki w drugim pokoju serwowanej z iTunes na innym macu, przeglądać pliki, drukować, korzystać z internetu (of course). CZEGO JESZCZE TRZEBA?
Jeśli chodzi o sieci kablowe (ethernet) to dzisiaj można bezpiecznie kupić do domowej sieci najtańszy badziew. I tak działa. Sieć bezprzewodowa - jeśli ma być bezpieczna - jest szyfrowana i bardziej złożona. Lepiej wybrać "markowe" urządzenie. Linksys to będzie dobry wybór.