Łączenie plików PDF
Posted 17 November 2008 - 18:23
---- Dodano 17-11-2008 o godzinie 19:29 ----
Dodam, że wyszperałem sobie programik PDFMergeX, który sądząc po opisie wystarczy. Tyle, że wolałbym nie instalować dodatkowej aplikacji tylko po to, żeby raz na ruski rok złączyć kilka plików i do tego w Mac OS X gdzie jest wsparcie już do tego ...
Posted 17 November 2008 - 19:18
Posted 17 November 2008 - 20:09
---- Dodano 17-11-2008 o godzinie 21:24 ----
No podoba mi się bardzo fajny sposób, dzięki

Posted 08 March 2009 - 23:34
Posted 03 February 2010 - 08:03
Możesz użyć programu podgląd przeciągając strony między dokumentami jak to [URL="http://sylwekglowacki.googlepages.com/ScreenFlow.mov"]pokazałem tutaj[/URL], jest to łatwy i szybki sposób pod warunkiem, że łączone dokumenty nie są zbyt duże.
Niestety podany sposób łączenie nie działa. Spróbuj otworzyć plik "połączone" w Safari. U mnie w Safari widzę tylko jeden plik pdf. Połączenie w programie Podgląd polega jedynie na tym, że dokumenty są widoczne razem w pasku bocznym. Jak znajdę lepszy sposób postaram się podzielić.
Pozdrawiam
vvoj
Posted 03 February 2010 - 09:08
Posted 03 February 2010 - 10:07
Posted 09 February 2010 - 10:50
może pomoże
[url=http://mac-abc.moridin.pl/2010/01/pdf-wielostronicowy-screencast/]PDF wielostronicowy [screencast] | Makowe ABC[/url]
OK, ten sposób działa. Wielkie dzięki autorowi. Poprzednio nie zadziałał, ponieważ nie upuściłem dokumentu we właściwym miejscu na pasku bocznym. Dodawany plik upuściłem poniżej strony widocznej w pasku bocznym. Efekt był taki jak poprzednio napisałem: zsumowane strony widoczne tylko w podglądzie, w rzeczywistości pliki nie zostały połączone. I nie pomoże tutaj wydruk do PDF o którym pisał Roberto. Domyślam się Roberto, że o tą właśnie funkcję CI chodziło, czyli zachowaj jako PDF. Na marginesie nie jest to dokładnie wydruk do PDF, który znam z windy. Tam aplikacja instaluje się jako drukarka. Tutaj funkcja Zachowaj jako PDF nie daje możliwości wydruku wybranych stron, np od 3 do 5, zachowuje cały dokument.
Cieszę się, że forum działa, jeszcze raz dzięki za pomoc,pozdrawiam.
Podsumowując, aby połączyć pliki pdf w programie Podgląd MAC OS należy dodawane pliki upuszczać w pasku bocznym na wybraną stronę dokumentu a nie na puste pole poniżej.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users