Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Creative EP-630i - gdzie kupić?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#1 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 listopada 2008 - 19:29

Chciałem kupić (kolejne) słuchawki EP-630 od Creativa ale przez przypadek wpadłem na to: EP-630i

Szukałem w internecie jakiegoś miejsca, gdzie można je kupić ale znalazłem tylko:

Creative SŁUCHAWKI EP-630I foto sklep promocja wyszukiwanie wybór

Wie ktoś może, gdzie mogę jeszcze znaleźć te słuchawki? Na Allegro.pl nie ma..

#2 ser91e

ser91e
  • 461 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 16 listopada 2008 - 20:51

Przyłączam się do tematu. Mam EP-630 ale brak mikrofonu i przełączania piosenek doskwiera. Czekałem na nowe In-Ear od Apple ale nie wiadomo kiedy będą a już nie mówiąc o tym czy będą działać z iPhone'm.

#3 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 listopada 2008 - 22:54

u mnie - 230zł niestety... ale już z wysyłką:)

#4 remekb

remekb
  • 44 postów
  • SkądZabrze, Poland

Napisano 17 listopada 2008 - 11:32

A co sądzicie o tym?

TEMPO24 ZESTAW SLUCHAWKOWY DO IPHONE IPOD ARTWIZZ (481956669) - Aukcje internetowe Allegro

#5 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 listopada 2008 - 11:38

sądzę, że nie ma nic o mikrofonie, 630 bez i (bez mikrofonu) są za 50zł... co do wypowiedzi poniżej, nie zgodzę się - mam ep-cośtam do iPod Touch i jestem bardzo zadowolony

#6 seta7

seta7
  • 150 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 11:44

Panowie, może jakieś lepsze słuchawki... Epki są beznadziejne. Jak to ktoś kiedyś ładnie powiedział "zrobią wam budyń z mózgu".

#7 bobix

bobix
  • 493 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 listopada 2008 - 15:18

A może coś takiego: http://cgi.ebay.co.u...2|39:1|240:1318 a do tego słuchawki..

#8 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 listopada 2008 - 18:40

Panowie, może jakieś lepsze słuchawki... Epki są beznadziejne.
Jak to ktoś kiedyś ładnie powiedział "zrobią wam budyń z mózgu".

Możesz rozwinąć o czym mówisz?

#9 seta7

seta7
  • 150 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 20:14

To zależy czy ma dla Ciebie znaczenie jakość dźwięku, jest na świecie masa ludzi która słucha na stockowych słuchawkach i dla nich przesiadka na epki to zbawienie, jednak słuchając na niezłych słuchawkach dostrzegasz wady tych gorszych. Ja niedawno sprawiłem sobie doki ER6i, sprowadziłem je ze stanów za 250 PLN i dla dźwięk w nich był nadal "nie taki jakiego bym oczekiwał" i kupiłem Creative Aurvana Live, niby nauszne ale mi to nie przeszkadza i tutaj dźwięk jest super !

Wszystko zależy od funduszy. Z tego co mógłbym polecić to doki Creative Zen Aurvana. Można je dorwać poniżej 100 zł i brzmienie mają niczego sobie.

ps: jeżeli nigdy nie słuchałeś na słuchawkach lepszych niż stock'owe to epki pewnie przez jakiś czas będą Ci się podobać ;)

Polecam forum MP3 store. Jeżeli reklamowanie innego forum jest zabronione to przepraszam.

#10 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 listopada 2008 - 20:18

seta, tyle, że jeśli ktoś słucha muzyki, w której znaczenie ma głęboki bas, to 630/635 wypadają lepiej od aurvana. kwestia preferencji (a jeśli szukasz naprawdę neutralnych słuchawek o audiofilskich aspiracjach :P to na pewno creative nie jest nie jest marką oferującą takie parametry)

#11 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 listopada 2008 - 22:27

To zależy czy ma dla Ciebie znaczenie jakość dźwięku, jest na świecie masa ludzi która słucha na stockowych słuchawkach i dla nich przesiadka na epki to zbawienie, jednak słuchając na niezłych słuchawkach dostrzegasz wady tych gorszych. Ja niedawno sprawiłem sobie doki ER6i, sprowadziłem je ze stanów za 250 PLN i dla dźwięk w nich był nadal "nie taki jakiego bym oczekiwał" i kupiłem Creative Aurvana Live, niby nauszne ale mi to nie przeszkadza i tutaj dźwięk jest super !

Wszystko zależy od funduszy. Z tego co mógłbym polecić to doki Creative Zen Aurvana. Można je dorwać poniżej 100 zł i brzmienie mają niczego sobie.

ps: jeżeli nigdy nie słuchałeś na słuchawkach lepszych niż stock'owe to epki pewnie przez jakiś czas będą Ci się podobać ;)

Polecam forum MP3 store. Jeżeli reklamowanie innego forum jest zabronione to przepraszam.

I tu się pojawia problem ;) Używałem EP-630 przez ponad 2 lata.. Przesiadłem się właśnie na Zen Aurvana i byłem nawet zadowolony do czasu kiedy mi się zepsuły i musiałem wysłać na gwarancję. Wróciłem z powrotem do EP i byłem zdziwiony, że teraz nawet nie widzę takiej różnicy (Dodam, że preferuję Hip-Hop i R&B czyli bass..). Potem wróciły Aurvany i byłem rozdarty. Ogólnie Aurvana jest lepsza ale basy ma do kitu.. Jeżeli chcę znaleźć głębię i moc utworu hiphopowego to zostaje EP..

I tym sposobem nie wiem co mam robić :P

#12 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 listopada 2008 - 22:33

poczekaj na nowe słuchawki apple i porównaj z epkami

#13 deck

deck
  • 85 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 22:41

dajcie se spokój z tymi dousznymi pierdziakami kreativa ... ani to nie gra ładnie a słuch potrafi zniszczyć niesamowicie szybko ... badziewie generalnie . Do słuchania na ulicy polecam KOSS PORTA PRO ... sa stówę dostajesz świetne brzmeinie (jak na takie małe słuchawki), wytrzymałość i inne zalety ... a jak douszne muszą być koniecznie to mozna uderzyć w górna półke czyli SHURE, ale to trudno dostac w PL .

#14 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 listopada 2008 - 22:49

mikrofon, cena i preferencje muzyczne EKCI nie wskazują na shure, a raczej właśnie na epki.

#15 deck

deck
  • 85 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 22:53

SHURE jest poza zasięgiem wszystkiego co jest wymyślone dla normalnych zjadaczy chleba . to jest profesjonalna sprawa i potrafi kosztować często więcej niz iPhone ... zalezy od modelu oczywiscie... i fakt - mikrofonu słuchawki zaprojektowane do muzyki na najwyzszym poziomie nie mają ...

#16 seta7

seta7
  • 150 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 22:54

Nie powiedziałbym że zenki mają bas do kitu, po prostu mają go za mało, a epki moim zdaniem za dużo i jest często tam gdzie go nie potrzeba. Ja osobiście wole zdecydowanie zen aurvana od epek, ale każdy ma swój gust. Shure to już raczej dużo większy wydatek.

#17 deck

deck
  • 85 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 22:56

EKCI . a jak szukasz basu i energii to nie znajdziesz ich w takich słuchawkach ... posłuchaj sobie KOSS'ów PORTA PRO (i żadnych innych) a zobaczysz jak dobrze potrafi grac mała słuchawka ... szczególnie basem właśnie .

#18 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 listopada 2008 - 22:57

swoją drogą, bardzo jestem ciekaw jakie będą nowe słuchawki od apple...

#19 deck

deck
  • 85 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 22:58

no jakie ... tanie będą ... i masowe ...

#20 biskup

biskup
  • 2 479 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 listopada 2008 - 23:02

zupełnie jak maki - tanie i masowe... eh jak ja uwielbiam ostre opinie przed pojawieniem się sprzętu :lol:

#21 deck

deck
  • 85 postów

Napisano 17 listopada 2008 - 23:06

jak zrobią iPOD PRO to może nie będą tanie i bedą z góry skierowane na rynek PROFESJONALNY ... tak jak macbooki PRO czy inne w ten deseń ... na razie stawiam skrzynkę bro, że będzie to sprzęt mozliwie tani i skierowany dla masowego odbiorcy . ... nie mylić ze sprzętem typu bazar, bo nie chodzi o extrema ...

#22 EKCI

EKCI
  • 655 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 listopada 2008 - 00:07

KOSS'y są kuszące ale raczej nie założyłbym ich poza domem... Szukam małych słuchawek.

Co do Shure to co myślicie o tym? Słuchawki douszne kanałowe Shure SE 110 (SE110) (479758766) - Aukcje internetowe Allegro

I co z bassem w Shur'ah?

#23 deck

deck
  • 85 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 00:11

co z dołem ? - zależy w których .. tych tanich nie słuchałem,ale te droższe graja całkiem znośnie i całkiem równo . KOSS PORTA PRO gra ładnie i dynamicznie ... i dół rządzi w tym pułapie cenowym ... także albo wygląd albo brzmienie . nie ma rzeczy idealnych .... albo sa one drogie :D

#24 Shimekk

Shimekk
  • 21 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 listopada 2008 - 00:45

~~@ SENNHEISER MM 50 for iPhone (3G) ALE DŚWIĘK! (482968614) - Aukcje internetowe Allegro

#25 deck

deck
  • 85 postów

Napisano 18 listopada 2008 - 00:49

senszajsu nie polecam .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych