Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Klawisze funkcyjne nie działają - problem na iMac'u.

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 macgreg

macgreg
  • 23 posts

Posted 14 November 2008 - 23:39

Za moją namową siostra zakupiła nowego iMac'a 20 cali, 2.4Ghz z aluminiową klawiaturą. Od pierwszego dnia nie działają u niej klawisze funkcyjne tj: kontrola jasności ekranu, kontrola głośności itd. Zamiast tego gdy wciśnie np. F1 lub F2...F9 - iMac generuje znany dzwiek "Funk", natomiast po wciśnięciu klawiszy F10 - F12 - włączają się dashboard, expose itd. Klawisz EJECT do napędu optycznego działa prawidłowo. Zna ktoś powód takiego stanu rzeczy?

#2 eazyone

eazyone
  • 447 posts

Posted 15 November 2008 - 00:45

Posted ImagePosted Image

Usuń ptaszka z: USE ALL f1, f2...

#3 Yellowfrog

Yellowfrog
  • 1548 posts
Posted 15 November 2008 - 01:48

Albo niech wciska jednocześnie razem z klawiszem funkcyjnym klawisz fn (nad delete). Bez wciśniętego fn klawisze funkcyjne działają zgodnie z ich opisem (np. F3, F4) a nie obrazkiem. Ewentualnie tak jak pisze poprzednik można to zmienić w ustawieniach, ale wtedy jak w jakimś programie potrzeba użyć np. klawisza F2 to będzie Ci się zamiast tego ekran rozjaśniał. Proste.

#4 macgreg

macgreg
  • 23 posts

Posted 15 November 2008 - 13:58

Dziekuje! Oczywiscie dziala! Probowalem jej wczesnej pomoc przez telefon szukajac podobnych opcji na moim iMaczku nie bedac swiadomy tego, ze jesli mam starsza klawiature to u mnie te opcje klawiatury moga wygladac inaczej. :-D Czyli jednak nie ma to jak stara klawiatura. Kazdy klawisz ma swoja jedna funkcje.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users