Za moją namową siostra zakupiła nowego iMac'a 20 cali, 2.4Ghz z aluminiową klawiaturą. Od pierwszego dnia nie działają u niej klawisze funkcyjne tj: kontrola jasności ekranu, kontrola głośności itd. Zamiast tego gdy wciśnie np. F1 lub F2...F9 - iMac generuje znany dzwiek "Funk", natomiast po wciśnięciu klawiszy F10 - F12 - włączają się dashboard, expose itd. Klawisz EJECT do napędu optycznego działa prawidłowo.
Zna ktoś powód takiego stanu rzeczy?

Klawisze funkcyjne nie działają - problem na iMac'u.
Started by
macgreg
, 14 Nov 2008 23:39
3 replies to this topic
Posted 14 November 2008 - 23:39
Posted 15 November 2008 - 01:48
Albo niech wciska jednocześnie razem z klawiszem funkcyjnym klawisz fn (nad delete). Bez wciśniętego fn klawisze funkcyjne działają zgodnie z ich opisem (np. F3, F4) a nie obrazkiem. Ewentualnie tak jak pisze poprzednik można to zmienić w ustawieniach, ale wtedy jak w jakimś programie potrzeba użyć np. klawisza F2 to będzie Ci się zamiast tego ekran rozjaśniał. Proste.
Posted 15 November 2008 - 13:58
Dziekuje! Oczywiscie dziala! Probowalem jej wczesnej pomoc przez telefon szukajac podobnych opcji na moim iMaczku nie bedac swiadomy tego, ze jesli mam starsza klawiature to u mnie te opcje klawiatury moga wygladac inaczej. :-D
Czyli jednak nie ma to jak stara klawiatura. Kazdy klawisz ma swoja jedna funkcje.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users