Ok to cię nie zjadę, ale ustosunkuje się do tego co napisałeś.ja zdążyłem zauważyć przez ten czas odkąd się przesiadłem na OSX....popatrzcie choć jakimi niektórzy makami się posługują na codzień,tymi w opisach...niektóre to już niemal "wiekowe" maszynki z zegarami poniżej 1 GHz,i z G3 jeszcze,szczerze wątpie żeby typowy PCtowiec chciał na takim pracować,bo zapewne psioczył by że za wolny itp,o ile wiem to typowy PCtowiec goni za cyferkami i wszystko określa benchmarkiem,ja mam to szczerze głeboko w d.......,zapewne zaraz ktoś mnie zjedzie no ale trudno,mi narazie starcz to co mam
Nie wiem jak ty i cała reszta forum ale dla mnie to co napisałeś nie jest do końca prawdą, fakt maki mają parametry słabsze od PC, kolejnym faktem jest że sporo osób w domach ma starsze komputerki tak jak np ja mam iMaca G3 każdy sobie zaprzęga komputer do swoich działań no i tu jest chaczyk, bo taka osoba która kompa używa do muzyki czy neta z powodzeniem zadowoli się jakąś G5tką i będzie mówić że jest zadowolona i faktycznie będzie.
Ja swoją przygodę z makiem zaczynałem z moim obecnym mini, i na początku był net, muzyka filmy, GG i wszystko chodziło super tak jak i chodzi do dzisiaj potem przyszła ochota na wirtualne maszyny, iMovie, Xcode i inne mądrzejsze już rzeczy to komp okazuje się za słaby, a z kolei osoba planująca ciężką (wymagającą) prace na kompie kupi sobie Mac Pro 8 Core wsadzi 16GB ramu i trudno aby napisała że nie jest zadowolona bo to na prawdę potężna maszyna.
Czy przeciętny Kowalski w środowisku OSX wykorzysta C2D 2.0 ? Na pewno nie, czy na Windowsie stwierdzi że jest on za słaby ? Tak bo mu gra nie ruszy, a dlaczego mu gra nie ruszy ? Bo większość z nich to emulatory z konsoli. To jest tak jak by OSX był napisany na IA64 a uruchamiany był poprzez emulator na X86 z pewnością wielu by stwierdziło że trzeba zmienić sprzęt.
90% powodów dla których musimy zmienić nas stary komputer to właśnie dostawcy oprogramowania i sprzętu, bo procesory których używamy są na prawdę w samym sobie zajebiście szybkie, ale wszelkie zewnętrzne szyny, czasy dostępu itd ... , go spowalniają do tego co mamy, a jak zapytam kto z was przy zakupie pamięci zwracał uwagę na CL to się znajdzie góra kilka osób które bym na palcach jednej ręki policzył.