Różnica między użytkownikami Maca a Windowsa
Posted 24 November 2009 - 12:19
Posted 24 November 2009 - 12:39
Posted 24 November 2009 - 12:41
Posted 24 November 2009 - 12:48
moja roznica..tak na swiezo bo wlasnie zlozylem jeden zestaw
uzytkownik windows postawi swoj system na calkiem przyjemnym pc w cenie 980 zł!!!;]
Użytkownik używa a nie "stawia". Od stawiania są "stawiacze" albo fabryki.
Posted 24 November 2009 - 12:54
Posted 24 November 2009 - 12:58
Posted 24 November 2009 - 13:03
Posted 24 November 2009 - 13:08
Posted 24 November 2009 - 13:18
Żart!
Pozdrawiam
---- Dodano 24-11-2009 o godzinie 13:21 ----
Nie wiem czy bylo ale po lekturze forum doszedlem do wniosku ze roznica pomiedzy uzytkownikami Makow a PC jest taka ze my (uzytkownicy Makow) nie przesiadujemy calymi dniami na forach PC wypisując jaki to badziew ci ludzie kupili
Argument nr następny, jakże sensowny i zgodny z doświadczeniem
Pozdrawiam
Posted 24 November 2009 - 13:43
Posted 24 November 2009 - 16:04
Windows - "Windows jest bardziej taki realny, mam więcej opcji, po pół roku śmigania na Panelu Sterowania w Viscie już wiem o co chodzi, czuję się wyjadaczem! A i mogę sobie wymienić grafę, jakby co. Życie to życie lekko nie ma, ale daję radę." ;-)
Jeśli masz takie problemy z ogarnięciem Panelu Sterowania na Viście to współczuje.
no to i ja się włączę do dyskusji, co do pulpitu zwalonego ikonami to pamiętam czasy kompa z Win 98 i podziałce 800x600 (ekran CTR 15") ale i dziś się znajdują niechluje co zawalą pulpit a przyczyną tego moim zdaniem jest to że użytkownicy maca już od OS X 10 mają do dyspozycji dock(w wspułczesnej formie) który ułatwia organizacje na Win nie ma docka
Mówisz tak, jakby zawalenie pulpitu na Mac OS X było nie możliwe. Jest to równie możliwe jak na Windowsie. Ja mam na pulpicie 4 ikony i to mi wystarcza. Niczym trudnym nie jest chyba naciśnięcie klawisza win, wpisania dosłownie 3 pierwszych liter nazwy programu i wciśnięcia Enter. A jeśli tak to zawsze można się pobawić z jakimś Object Dockiem itp.
a druga sprawa Windows jest dostarczony z pseudo programami a dodatkowe programy kosztują fortunę zaś na maczku otrzymujemy gotowy system który wedle potrzeb można uzupełnić o tanie jak barszcz iLive oraz iWork które dają wszystko co się przyda w domu a ewentualne braku można uzupełnić darmowym softem kutry dla maka jest o wiele lepszej jakości niż na Windowsa, takie moje jest zdanie które wyrobiłem sobie na równoległej pracy na PC i na eMaczku.
Tu się zgodzę. Na dodatek w przypadku Windows 7 jest nawet gorzej w tej kwestii niż w przypadku Visty. Nie ma tak przydatnych rzeczy jak Windows Mail/Outlook Express, kalendarza czy galerii fotografii, z WordPada raczej nikt nie korzysta a Paint przydaje się właściwie tylko przy robieniu zrzutów ekranu. Taki WMP jest tragiczny do zarządzania muzyką w porównaniu do iTunes. Internet Explorer dla kogoś kto zaznał innych przeglądarek też nie jest zbyt przyjemny.
Posted 24 November 2009 - 16:22
Posted 24 November 2009 - 17:20
Posted 24 November 2009 - 17:25
Posted 24 November 2009 - 17:30
Posted 24 November 2009 - 18:56
Posted 24 November 2009 - 19:18
żeby "używac" najpierw trzeba "postawic"
a wczesniej jeszcze zrobic partycje i sformatowac
o czym my wogole rozmawiamy???
Się uhahałem po pachy
Ale zamiast się tu hahać polecę lepiej do sklepu i kupię jakiś klucz, śrubokręt i kombinerki. Jak dziś zacznę składać samochód to może zdążę przed wakacjami i będę miał czym na urlop pojechać.
Posted 24 November 2009 - 19:26
Posted 24 November 2009 - 19:39
0_o padlem...
dla takich jak ty jest a czy b brand ok...
ale nie smiej sie z ludzi ktorzy sobie kleca tam swoje pc po domkach
bo czasami im to wychodzi lepiej niz nie jednej firmie....
chcesz przyklady? linki /obrazy???
zawsze lubie sie podeprzec argumentami...
moge ci pokazac np. wynalazki od vobisu/ntt od srodka
i moja prace
...ja na glupi kabel 24 pin do swojego pc poswiecilem 5 godzin zycia
chinczyk skladajacy twojego maca pewnie jakies 30 sekund;]
pozdro....
Twoje stanowisko doskonale ukazuje różnicę z tematu tego wątku. W przeważającej (moim zdaniem) części, Mac'i kupowane są przez ludzi, którzy mają coś do zrobienia przy ich pomocy. Innymi słowy, Mac to urządzenie-narzędzie pomagające osiągnąć jakiś cel. Nie znam nikogo, kto grzebałby w Mac'u czy to dla satysfakcji, czy konieczności. OS X jest nudny bo nie ma w czym grzebać. To było moje pierwsze odkrycie po przesiadce.
I nie zrozum mnie źle. Nie ma nic złego w grzebaniu, stawianiu czy kablowaniu. Ale to jest właśnie to, co odróżnia użytkownika od mechanika
Posted 24 November 2009 - 19:42
0_o padlem...
dla takich jak ty jest a czy b brand ok...
ale nie smiej sie z ludzi ktorzy sobie kleca tam swoje pc po domkach
bo czasami im to wychodzi lepiej niz nie jednej firmie....
chcesz przyklady? linki /obrazy???
zawsze lubie sie podeprzec argumentami...
moge ci pokazac np. wynalazki od vobisu/ntt od srodka
i moja prace
...ja na glupi kabel 24 pin do swojego pc poswiecilem 5 godzin zycia
chinczyk skladajacy twojego maca pewnie jakies 30 sekund;]
pozdro....
więc po co tracisz czas na kłótnie z ludźmi na forum o apple, skoro mógłbyś sobie zasilacz w tym czasie złożyć czy coś?
Posted 24 November 2009 - 19:56
ależ ma, bo sprawa z dyskusją związana nie jestWiesz pisanie na PW, w takim wypadku nie ma sensu
hm, może po prostu tak uważam? ;]a pytam tylko dlatego bo w każdym poście pokazujesz (Starasz się) wyższość Mac OS X nad windą albo Maca nad PC
cyferki mnie nie pociągają, sprzęt mi pasuje, system jest miodny i wygodny dla mnie.
przepraszam bardzo, ale pdf to pewien standard. rozumiem - nie musi mieć wbudowanej obsługi otwierania .psd na przykład, ale pdf? co być powiedział gdyby OS X 'out of the box' nie potrafił otworzyć jpg'a? albo png? też byś się wtedy czepiał? byłem przekonany, że już to dodali (myślałem że już w Viście), ale się (wczoraj chyba, albo dzisiaj nawet) zawiodłem - W7 Profesional i dupa - pdf'a nie otworzę. to takie szczególiki, ale ważne.a jeżeli już nie to tak jak z tym PDFem aby się tylko do czegoś doczepić
dlatego nie napisałem też, że "to czyni ten system beznadziejnym", tylko że jest to przykre. taki wnerwiający szczegół.
ani to ani tosię zastanawiałem czy po prostu jesteś lojalny wobec Apple czy po prostu napisanie czegoś przeciw jest konfliktem interesów.
Posted 24 November 2009 - 20:18
Posted 24 November 2009 - 20:34
Posted 24 November 2009 - 21:12
Posted 24 November 2009 - 23:49
Windows...OsX....co za różnica. Kiepskiej baletnicy nawet rąbek u spódnicy. Obydwa systemy mają wady i zalety i demonizowanie Windowsa podaczas gdy OsX jest wynoszony na piedestał to jednak zalatuje fanboyem. Ot system...lubię ten, lubię*tamten, nie wszystko mogę na tym, nie wszystko na tamtym. Wszystko jest kwestią a) upodobań potrzeb. Jedni lubią Cayenne bo lubią*Suv'a inni wolą nawet używaną 911 bo lubią*prędkość. Pierwszych nie przekonasz do drugiego drugich do pierwszego. A z systami jest tak jak z programami, wydajnie i dobrze pracuejsz na tym co znasz.
Tak samo myślę, ale czasem mnie poniesie....w stronę maca zazwyczaj, choć nie zawsze.
Pozdrawiam
9 user(s) are reading this topic
0 members, 9 guests, 0 anonymous users