Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iTunes nie dodaje filmów do biblioteki

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Ziomek(())

Ziomek(())
  • 6 posts

Posted 13 November 2008 - 18:25

Szukałem na całym forum, ale odpowiedzi nie znalazłem. Otóż, pewnego dnia, po skonwertowaniu filmu do formatu .mp4, chciałem dodać go do biblioteki, ale iTunes wcale nie reaguje. Nie jest to również wina konwertera, ponieważ przedtem za jego pomocą konwertowałem filmy na iPoda i działały bez problemu. Nie chcą również dodawać się inne pliki, tj. inne filmy (również w formacie .avi) i muzyka. Za to po próbie przeciągnięcia pliku z pulpitu na iPoda wyskakuje mu komunikat, że rzecz (ach, to tłumaczenie iTunes) nie może zostać przeniesiona do iPoda, bo nie może być w nim odtwarzana (przypominam, że ten plik jest w formacie .mp4), a przy przeciąganiu z pulpitu do biblioteki iTunes, również nie ma reakcji. Czy może to być wina rozdzielczości (800x320px)?

#2 sepuku91

sepuku91
  • 482 posts
  • SkądTarnobrzeg/Wrocław

Posted 13 November 2008 - 18:45

Napisales, ze muzyka tez sie nie chce dodawac, a ona to raczej malo ma wspolnego z rozdzielczoscia. Wiec watpie, zeby o to chodzilo. Moze reinstal iTunes cos pomoze?

#3 Ziomek(())

Ziomek(())
  • 6 posts

Posted 13 November 2008 - 18:46

A czy przypadkiem nie skasuje się biblioteka?

#4 sepuku91

sepuku91
  • 482 posts
  • SkądTarnobrzeg/Wrocław

Posted 13 November 2008 - 18:58

No to chyba masz piosenki na dysku. Nawet jak sie skasuje to bedzie bardzo prosto ja odzyskac. Ale w sumie teraz juz nie wiem :P

#5 Ziomek(())

Ziomek(())
  • 6 posts

Posted 13 November 2008 - 19:41

iTunes zostało przeinstalowane, i sytuacja przedstawia się tak: -muzyka oraz filmy dodają się biblioteki bez problemu, ale -ten film, który sprawiał problemu, nadal nie chce się dodać. Dziś zostawię go na noc do konwersji i jutro zobaczymy rezultaty. -biblioteka nietknięta -nowy iTunes 8.0.1 ma świetny wygląd

#6 sepuku91

sepuku91
  • 482 posts
  • SkądTarnobrzeg/Wrocław

Posted 13 November 2008 - 20:36

Moze po prostu jakis w ogole trefny plik. Zdaza sie. Ciesze sie, ze moglem pomoc :D

#7 t.sikora

t.sikora
  • 657 posts

Posted 13 November 2008 - 22:36

Nie chcą również dodawać się inne pliki, tj. inne filmy (również w formacie .avi)

zainteresował mnie szczególnie ten temat- od kiedy iT przyjmuje avi?

Czy może to być wina rozdzielczości (800x320px)?

tam też znajdziesz o rozdzielczości

pozdro

#8 Ziomek(())

Ziomek(())
  • 6 posts

Posted 20 November 2008 - 18:41

Sory że nie odpowiadałem, ale byłem odcięty. Skonwertowałem film po raz kolejny i wszystko jest OK. Dzięki za pomoc.

#9 czarny_mc

czarny_mc
  • 173 posts
  • SkądPoznań

Posted 25 June 2010 - 14:01

Podepnę się pod temat. W swoim iTunes mam zaznaczoną opcję by kopiował pliki do biblioteki. Chciałbym by kopiował sobie do biblioteki muzykę a filmów nie, można coś takiego zrobić ? Czy tylko opcja albo wszystko albo nic?

#10 czarny_mc

czarny_mc
  • 173 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 August 2010 - 08:33

Odświeżam zapytanie jak wyżej!

#11 Koops

Koops
  • 58 posts

Posted 20 August 2010 - 15:24

mozesz. jak wlaczysz w itunes ta zakladke z ipodem/iphonem, to tam masz muzyka, filmy itp. w muzyce zaznaczasz cala biblioteka muzyczna, a w filmach odznaczasz automatycznie dolacz.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users