Za parę dni kończy mi się okres triala MM. Przy korzystaniu z np. publikowania strony w iWeb wyświetla się komunikat o tym i propozycja odnowienia z odpowiednim przyciskiem. Niestety otwiera się wtedy strona rejestracji nowego konta. Czy dane podane wcześniej (w tym numer karty) przy rejestracji wystarczą do automatycznego pobrania przez Apple 79$ albo 79€ przy w odpowiednim dniu, czy też koniecznie muszę jakoś "przedłużać"?

Koniec triala MobileMe i co dalej?
Started by
Sołtys
, 13 Nov 2008 17:38
8 replies to this topic
Posted 13 November 2008 - 17:38
Posted 13 November 2008 - 17:45
W Polsce raczej musisz specjalnie przedłużać. Gdybyśmy mieli Apple Polska to by działało to jak i zapewne iTunes, póki co mamy SAD. To tłumaczy wszystko.
Posted 13 November 2008 - 23:02
nie musisz przedłużać, jeśli nie chcesz- i czy mamy w Polsce sad czy apple, to nie ma znaczenia
masz dwa sposoby- albo automatic renewal (check-box) w ustawieniach swojego konta na me.com (jeśli oczywiście podałeś nr karty) i zapłacenie 79E
albo poszukaj na allegro - jak się postarasz, to trafisz na activation key za 160pln, wpiszesz go tutaj i v`oila!
pozdro
masz dwa sposoby- albo automatic renewal (check-box) w ustawieniach swojego konta na me.com (jeśli oczywiście podałeś nr karty) i zapłacenie 79E
albo poszukaj na allegro - jak się postarasz, to trafisz na activation key za 160pln, wpiszesz go tutaj i v`oila!
pozdro
Posted 14 November 2008 - 12:17
najwygodniej byłoby z tym automatic renewal, tylko gdzie to jest? przeszukałem wszystko w ustawieniach konta i nic takiego nie ma. numer karty oczywiście podałem przy rejestracji. Może to działa dopiero przy przedłużaniu opłaconego konta?
Posted 14 November 2008 - 12:31
Ja rejestrowałem się jakieś ponad 2 miesiące temu i zapomniałem o tym fakcie. Po skończeniu się okresu testowego Apple samo sobie pobrało z mojej karty 79 € (było to kilka dni temu) - na szczęście się zorientowałem w miarę szybko i zlikwidowałem konto (już po pobraniu kasy przez apple i po zakończeniu okresu testowego) a Apple zwróciło na moją karte pobrane wcześniej 79 €. :-)
Posted 14 November 2008 - 13:36
co auto-renewal:
1
2 zakładka Account]
3 podajesz hasło do swojego konta
4 zakładka SUMMARY
5 klawisz Options
pozdro
1
2 zakładka Account]
3 podajesz hasło do swojego konta
4 zakładka SUMMARY
5 klawisz Options
pozdro
Posted 14 November 2008 - 14:03
Po wykonaniu tej sekwencji mam "Your subscription will begin on..." i tu data. Może to oznacza, że zadziała automat.

Posted 14 November 2008 - 14:06
Po wykonaniu tej sekwencji mam "Your subscription will begin on..." i tu data. Może to oznacza, że zadziała automat.
oczywiście, że zadziała- nie ma znaczenia czy zrobisz to tą metodą, czy poprzez wpisanie ręczne klucza aktywacyjnego- nie stracisz tych dni, które Ci jeszcze pozostały z bieżącej subskrypcji
pozdro
Posted 15 November 2008 - 16:25
lepiej zakup kod na allegro za 160pln bo wychodzi sporo taniej
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users