Witam, problem jest następujący:
Jest to sprzęt siostrzenicy, wyładował się jej całkiem i był martwy.
Resetowanie go normalne nie dawało oznak życia.
Zainstalowałem iTunes, podłączyłem iPod ale go nie wykryło, przeprowadziłem procedurę resetu na podłączonym do kompa sprzęcie i w iTunes wykryło go, odtworzyłem go pobierając najnowszy soft, który się wgrał. iTunes wykrył go nastąpiła synchronizacja i ładowałem go wczoraj ok 2h no i myślę spoko.
Ale wysunąłem go w iTunes i na iPodzie pojawiło się ze można odłączyć i jednocześnie menu iPoda/ wybrałem język sprawdziłem jak się po nim poruszać i go odłączyłem.
Jednakże samo urządzenie nie chce się włączyć, reset też nie można przeprowadzić (czyżby bateria się nie naładowała ??) Po podłączeniu do kompa jest ok. Na iPod pisze podłaczony i właśnie jak poznac że bateria się naładowała. W prawym górnym rogu jest kontur baterii w środku biały i w nim zmienia się ikonka z błyskawicy na wtyczkę ?
Myślę że bateria przez 2h powinna się naładować przez USB w no nie wiem 30-50%. Nie mam zwykłej ładowarki.
Poradźcie co robić.

Problem z iPod Nano 4GB Ładuje się ale nie włącza
Started by
DarkShadowPL
, 13 Nov 2008 08:53
4 replies to this topic
Posted 13 November 2008 - 08:53
Posted 14 November 2008 - 14:38
ja mam podobny problem ze swoim ipodem video 80 gb zawiesil sie rozladowala sie bateria i teraz mam problem z naladowaniem caly czas pisze mi ze bateria jest bardzo slaba a ladowalem go z dobre 6h i nic dalej to samo resetowalem go i nic prosze o pomoc dzieki.
Posted 28 November 2008 - 11:52
Ja mam podobny problem, naladowalam iPoda (nano 3G) i po wysunieciu dzialal normalnie, jednak jak po 3 godz chcialam go wlaczyc to nic sie nie dzialalo tak jakby bateria siadla. Jak go podlaczam do komputera to normalnie iTunes go wykrywa, piosenki mozna ładowac itp.
Teraz podlaczylam go do iTunes zeby przywrocic ustawienia fabryczne, wszystkie funkcje sa dostepne, ale na podlaczonym iPodzie nie ma podswietlenia, jak tak sie przyjrze to widze ze jest ikonka podlaczenia, ale nie ma podswietlenia... Nie wiem juz co robic, mam oddac do reklamacji? Nie minal nawet jeszcze rok odkad go mam ;/
Posted 29 November 2008 - 14:16
co do pierwszego postu to spróbuj blokade włączyć i wyłączyc
Posted 12 January 2009 - 18:47
Mam podobny problem iPod podłączony do komputera daje się normalnie obsługiwać zgrywać muzykę itp. ale po odłączeniu ani reset nie działa ani się nie włącza nic martwy zamówiłem ładowarkę sieciową zobaczymy bo mimo ze iPod na wyświetlaczu ma że ładuje to chyba przez 11h by się naładował nawet z usb chyba. Robiłem przywrócenie ustawień fabrycznych i tak nic nie dało.
Wie ktoś co jest nie tak z moim iPodem???
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users