Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z Wi-Fi na UPC!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 ciabas

ciabas
  • 2 postów

Napisano 11 listopada 2008 - 16:58

witam, mam problem z Wi-Fi na moim iPodzie... w domu mam neta z UPC i kupiłem bezprzewodowy router, wszystkie PCety się bez problemy łączą się z siecią, a mój iPod nie chce... a jeśli już się połączy to tylko na moment i połączenie od razu się zrywa... nie wiem za bardzo o co chodzi i proszę o jakąś pomo

#2 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 11 listopada 2008 - 18:12

nie jestem specjalistą w tych rzeczach ale sądzę że przyczyną twoich problemów jest to że ipod nie łączy się z zabezpieczonymi sieciami no i niestety nie wiem jak temu zaradzić, a po za tym net z UPC to shit.

#3 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 listopada 2008 - 18:17

a po za tym net z UPC to shit.

buahahaha ;-]

#4 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 11 listopada 2008 - 18:23

Sorry za oftopic ale nie zniosę narkoman co ty sobie wyobrażasz myślisz że net z UPC to cudo ja mam 10Mb/s i kur.... nawet nie mogę pobierać z głupiego DC++ i każdy który ma tego neta ma takie problemy jedynie działa mi soulseek i torrenty, to za trochę niższą cenę miał bym osiedlowy express net 7,5Mb/s ale w nocy podwajają transfer to miałbym 15 dodatkowo mają 2 własne serwery DC to jest net a nie za przeproszeniem takie łajno.

#5 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 listopada 2008 - 18:41

upc jest dostawca internetu a nie uslugi DC, wiec o co ci lotto? Mam upc i nie narzekam, net gania jak dziki

---- Dodano 11-11-2008 o godzinie 20:41 ----
A btw, zapomnialem ze ipod touch laczy sie z sieciami zabezpieczonymi tylko nie z sieciami zabezpieczonymi wpa2 (tak mnie sie wydaje)

#6 lopski

lopski
  • 530 postów
  • SkądCrack-off

Napisano 11 listopada 2008 - 18:52

Sorry za oftopic ale nie zniosę narkoman co ty sobie wyobrażasz myślisz że net z UPC to cudo ja mam 10Mb/s i kur.... nawet nie mogę pobierać z głupiego DC++ i każdy który ma tego neta ma takie problemy jedynie działa mi soulseek i torrenty, to za trochę niższą cenę miał bym osiedlowy express net 7,5Mb/s ale w nocy podwajają transfer to miałbym 15 dodatkowo mają 2 własne serwery DC to jest net a nie za przeproszeniem takie łajno.

ja też mam sieć w upc i daje mu 10/10 punktow - pełna satysfakcja
a tak na marginesie to ja bym się na twoim miejscu nie pucował na foum że kradniesz pliki z sieci - żenada

#7 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 11 listopada 2008 - 19:05

ja też mam sieć w upc i daje mu 10/10 punktow - pełna satysfakcja
a tak na marginesie to ja bym się na twoim miejscu nie pucował na foum że kradniesz pliki z sieci - żenada

Nie o to mi chodzi ja ściągam tylko odcinki discovery, tapety i książki dotyczące zagadnień z psychologii i przeciw pożarnictwa jak mi się nie chce kupować

#8 rafalz

rafalz
  • 343 postów

Napisano 11 listopada 2008 - 19:14

witam,

mam problem z Wi-Fi na moim iPodzie... w domu mam neta z UPC i kupiłem bezprzewodowy router, wszystkie PCety się bez problemy łączą się z siecią, a mój iPod nie chce... a jeśli już się połączy to tylko na moment i połączenie od razu się zrywa... nie wiem za bardzo o co chodzi i proszę o jakąś pomo

Ustaw koniecznie na iPodzie DHCP i WPISZ DNSy UPC. Pójdzie od strzału.

pozdr.

#9 ciabas

ciabas
  • 2 postów

Napisano 11 listopada 2008 - 19:39

Faktycznie... Strasznie długo manipulowałem przy routerze i ustawieniach internetu... i faktycznie wychodzi na to, że przy zabezpieczeniach WPA iPod nawet po poprawnym wpisaniu hasła NIE łączy się z internetem bądź połączenie trwa kilka sekund czy czasem minut. Ja ustawiłem na routerze zabezpieczenie typu WEP i od razu się połączyło i nie ma żadnego problemu, śmiga szybciutko. Dziękuję za wskazówkę :lol:

#10 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 11 listopada 2008 - 20:04

A jeśli mogę wiedzieć skąd te DNS wziąść bo ip i maskeę sieci wiem ale DNS nie.

#11 beczkas

beczkas
  • 160 postów
  • SkądWawa

Napisano 11 listopada 2008 - 21:25

zazwyczaj to jest standard czyli DNS 192.168.1.1 a maski to 255.255.255.0 masz wszystko po wejściu w Router (zazwyczaj w przeglądarce wpisujesz 192.168.1.1)

#12 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 listopada 2008 - 22:37

iPod 2G podobno ma problem z WPA, iPod 1G bezproblemowo:) może masz filtrację MAC?

#13 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 listopada 2008 - 22:51

Cóż. To masz widocznie problem z tym, co próbujesz ściągać... Również mam UPC, również*10mbit, i spokojnie pobieram sobie pliki z prędkością*1,15 MB/s... Czyli wszystko działa jak należy. A to, że korzystasz z P2P, zapewne w mało legalnym celu, to już inna sprawa...

#14 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 13 listopada 2008 - 16:07

Cóż. To masz widocznie problem z tym, co próbujesz ściągać... Również mam UPC, również*10mbit, i spokojnie pobieram sobie pliki z prędkością*1,15 MB/s... Czyli wszystko działa jak należy. A to, że korzystasz z P2P, zapewne w mało legalnym celu, to już inna sprawa...

Po raz któryś z kolei mówię że nie szukam na niej muzyki i filmów bo to co chciałem to mam i to w legalny sposób ja używam tego do takich celów jakie podałem a dc++ służy mi do odbierania notatek bo gg i skype nie wiem czemu nie chcą działać:-( :-( :-( :-( :-( :-( .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych