Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Instalacja Windows Czarny Ekran Problem Jeszcze Raz Pomocy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 KEWALS

KEWALS
  • 1 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 21:56

Kupiłem Maca Pro 8 Core 2,8 GHz grafika Ati Radeon X1900XT no i muszę zainstalować windowsa bo taka jest w tym momencie potrzeba.Podczas pierwszych operacji z Boot Camp wszystko przebiega poprawnie do momentu restartu , i tu gdy CD z Windowsem zaczyna się wczytywać totalna pustka czarny ekran nawet kursor nie miga. Wcześniej na troczę starszym komputerze z 4 core 2,6GHz Xeon taka sama grafa i poszło bez problemu . Gdy podłączyłem dysk z windowsem ze starego komputera windows ruszył ale wiem to dlatego bo tylko usłyszałem to w głośnikach a ekran dalej czarny...Operacja wcześniej opisywana w poscieze zmianą wpisu "platform=X86PC" nic nie dała może coś zwaliłem ale jestem z maczkiem dopiero rok i sporo muszę się jescze naumieć...jak ktoś wie o co chodzi to proszę o pomoc......POZDRAWIAM

#2 xpress

xpress
  • 78 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 listopada 2008 - 21:43

nie wiem czy to jest akurat przez to ale sie jednak spytam, zainstalowales winda z SP2??

#3 kaziq@freenet.de

kaziq@freenet.de
  • 113 postów

Napisano 26 listopada 2008 - 19:19

to samo na imac c2d z x1600 -bootcamp utworzył partycję, restartuje i ma zacząć instalację z z dysku XP Pro SP2 -czarny ekran, mieli CDkiem a potem wypluwa komunikat o nieznalezieniu dysku bootującego -prosi o wlożenie takiegoż i naciśnięcie dowolnego klawisza.

#4 michpis

michpis
  • 42 postów

Napisano 26 listopada 2008 - 20:04

po pierwsze - tak jak napisal xpress - xp musi byc z sp2 po drugie trzeba zrobic pelne formatowanie dysku przy instalacji windowsa

#5 zychu69

zychu69
  • 92 postów

Napisano 04 grudnia 2008 - 09:50

witam, walczyłem od wczoraj z takim samym problemem. Zauważyłem, że w przypadku gdy partycja ma ponad ~25GB , po stworzeniu partycji przez boot campa, należy uruchomić narzędzie dyskowe, przejść do woluminu bootcampa, zakładka 'wymaż'. Tam należy zmienić format plików na 'ntfs-3g' i wybrać opcję 'wymaż'. Po ponownym uruchomieniu instalacja visty ruszyła bezproblemowo. Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych