Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

karta wifi do maca mini

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 ATAN

ATAN
  • 23 postów
  • SkądRybnik

Napisano 09 listopada 2008 - 16:13

Witam! Mam wielki problem z bezprzewodowym netem na macu mini postawilem go 1M od routera no i mini mial 3 kreski zasiegu:( i czy zewnetrzna karta wifi na USB pomoże? jak tak to podajcie konkretny model który polecacie, ale przetestowany zebym nie miał problemów z sterownikami itd.:) Ps. Karte z anteną zewnętrzną ! bo zwykly pendriverowata karta nie da rady :)

#2 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 09 listopada 2008 - 22:51

Zamiast kombinować i obwiniać niewinnego Mini sprawdź swoją kartę wifi w miniaku i router. Widzę że dysk wymieniałeś, może źle zapiąłeś antenę? Albo Twój router jest niewiele wart? Mój Mini stoi dobre 3 metry i jedną (cienką co prawda) ścianę od Access Pointa i ma full zasięg, więc szukałbym wpierw przyczyny.

#3 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 09 listopada 2008 - 23:21

Moze tez stac za blisko.

#4 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 listopada 2008 - 23:28

a w czym przeszkadzają 3 kreski?

#5 tomtom_su

tomtom_su
  • 381 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 10 listopada 2008 - 01:01

ja uzywam zewnetrznej karty na usb, a router stoi pietro nizej i mam full zasieg wiec to chyba nie odleglosc jest problemem ;)

#6 ATAN

ATAN
  • 23 postów
  • SkądRybnik

Napisano 10 listopada 2008 - 09:22

Wygląda to tak mój mini od nowości ma strasznie słaby zasięg, np. mam jeszcze imaca no i miałem udostępnienie sieci mini piętro wyżej już wogóle nie miał zasięgu a ipod touch mial full zasięg, ktoś mówił, że własnie te pierwsze mac mini mają takie problemy bo jak się ściągnie obudowe no to jest już normalnie a Ty wojtkow masz C2D może już wtedy zastosowali jakąś lepszą antenę a router jest na 100% ok bo imac widzi go i się z nim łączy 4 piętra niżej... no i chciałem się poratować kartą zewnętrzną na usb, dysku nie wymieniałem to jest zewnętrzny :) tylko pamięć ale w cortlandzie więc wątpie, żeby coś narobili chodziaż jak go sprawdzaliśmy no to ani przed ani po zmianie pamięci miał problem z polączeniem się przez airporta u nich w ispocie.

#7 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 10 listopada 2008 - 13:50

ATAN mam tego samego co Ty (pierwszy model intelomini), nie było mini C2D 2.16, miałem CD 1.66 i wymieniłem procesor. antena jest identyczna jak u kolegów którzy opublikowali poradnik wymiany procesora (a poradnik był robiony na CoreSolo - więc też pierwszy model).. Ja bym wziął zdjął obudowę i sprawdził czy antena jest podłączona (i czy prawidłowo) - można się posiłkować zdjęciami z tuningu maca na forum. Jeżeli to nie pomoże to kupiłbym na Allegro antenę wewnętrzną (cena ok 10 zł) i podłączył pod drugi konektor (mini ma tylko jedną antenę). IMHO bezsensem jest szukanie zewnętrznych urządzeń gdy w środku kompa jest już jedno pełniące tą samą funkcję.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych