Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod Nano 3g awaria "kółka"

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 @pple

@pple
  • 7 posts

Posted 07 November 2008 - 19:33

Mam problem ze swoim iPodem, przy kreceniu kolkiem np kiedy chce przewinac playliste w dol lub w gore zabieram palec a lista sama sie troche przewija w gore i w dol co sprawia problem w wyborze konkretnej piosenki to samo jest przy zmianie glosnosci, zabieram palec a glosnosc sama sie zmienia. Ktos mial podobny problem? Ile moze kosztowac naprawa?

#2 stealth1947

stealth1947
  • 591 posts

Posted 08 November 2008 - 14:09

Hmm ciezko powiedizec w jakim stopniu ta zmiana nastepuje u ciebie, ale raczej takie cos jest w kazdym ipodzie i trzeba sie do tego przyzywyczaic (jesli to twoj pierwszy ipod). Mozesz tez np: nie sciagac kciuka z kolka tylko od razu wciskac srodkowy guzik. No ale jesli faktycznie zmiany sa duze to jak ipod na gwarancji to slij do naprawy.

#3 @pple

@pple
  • 7 posts

Posted 08 November 2008 - 16:18

tak to moj pierwszy ipod, nie wiedzialem ze "ten typ tak ma" wiec pozostaje mi sie z tym pogodzic

#4 naresh

naresh
  • 2079 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 November 2008 - 17:54

Nie no panowie, mialem nano 2g, i nie bylo takich jaj... najechalem na nagranie, zabralem palec, zatwierdzilem i wszystko okej... zadnego przeskakiwania, chyba ze zsuwasz palec to wtedy nic dziwnego

#5 M4G33k

M4G33k
  • 268 posts
  • SkądWrocław

Posted 08 November 2008 - 21:56

koleczka sa po prostu bardzo czule ;)

#6 borzar

borzar
  • 534 posts

Posted 09 November 2008 - 09:31

Potwierdzam. To nie awaria. iPod tak ma. Najbardziej mi to przeszkadza przy dawaniu ocen.

#7 sepuku91

sepuku91
  • 482 posts
  • SkądTarnobrzeg/Wrocław

Posted 10 November 2008 - 00:26

Nie no panowie, mialem nano 2g, i nie bylo takich jaj... najechalem na nagranie, zabralem palec, zatwierdzilem i wszystko okej... zadnego przeskakiwania, chyba ze zsuwasz palec to wtedy nic dziwnego

Moj kumpel ma 2G i tak nie ma, ja mialem kiedys 3G i tak mialem, moja dziewczyna tak ma, jej siostra tak ma i chlopak mojej dziewczyny siostry tak ma ;) idzie sie przyzwyczaic :)

PS. w Touchu nie ma takiego problemu :D :D :D

#8 borzar

borzar
  • 534 posts

Posted 10 November 2008 - 16:27

PS. w Touchu nie ma takiego problemu :D :D :D

:lol:
A tak na poważnie to właśnie jest to dla mnie "jedyna" wada iP Touch - szkoda że nie ma wirtualnego koła na ekranie

#9 naresh

naresh
  • 2079 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 November 2008 - 17:33

borzar, przeciez to totalnie bez sensu takie "wirtualne" kolo na ekranie dotykowym

#10 borzar

borzar
  • 534 posts

Posted 11 November 2008 - 20:15

Nie, nie jest bez sensu. Teraz gdy przewijasz okładki w cover flow to przekładasz palec - np. pociągasz z prawej w lewo, odrywasz z lewego boku, przenosisz nad ekranem w prawo, znowu pociągasz w lewo, znowu odrywasz itd, itp W przypadku wirtualnego koła zataczasz okręgi zgodnie lub przeciwnie do wskazówek zegara bez odrywania palca. To sporo szybciej przy przewijaniu. W pierwszym przypadku, czyli jak jest w iPhonie czy iPodzie Touch jest to mniej ergonomiczne i wolniejsze niż przy standardowym kole jak iPodzie classic czy nano. Wiem, że to dyskusja akademicka ale ja np. wolę potencjometr obrotowy od suwaka w sprzęcie HiFi.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users