Problem z WiFi
Posted 07 November 2008 - 12:12
Posted 07 November 2008 - 13:28
Posted 07 November 2008 - 13:46
Posted 07 November 2008 - 13:51
A może poprostu coś jest uszkodzonego.
Albo masz wyłączoną kartę softwareowo
Widzę inne sieci w tym sąsiadów zabezpieczone kluczem. Więc to nie jest to o czym piszesz.
Posted 07 November 2008 - 14:58
Posted 07 November 2008 - 15:58
Posted 07 November 2008 - 17:30
Posted 07 November 2008 - 17:36
Cześć, mam problem z moją kartą WiFi w Macbook Pro. Problem polega na tym, że nie widzi on sieci bezprzewodowej. Sytuacja jest o tyle dziwna, że mój znajomy który posiada zwykłego Acera made by Tesco za 1500 zł łączy się z siecią bez żadnego problemu. Internet działa u niego bez problemu. Jak to jest że komputer składany z części znalezionych na śmietniku wykrywa sieci, a "markowy" sprzęt nie radzi sobie z takimi rzeczami?
Czyżby potwierdzało się powiedzenie - prowizorka jest najtrwalsza?
Z tego co wiem nie da się w żaden sposób "podkręcić" Air Port. A może jednak jest jakieś wyjście z tej nietypowej sytuacji?
jaki router masz? może to jest problem. Na samym początku miałem problemy z siecią w domu jak używałem piep.... D-linka. wymieniłem na Linksysa i sieć się pojawiła i działa już bez zmieniania 2 lata
Posted 07 November 2008 - 17:42
jaki router masz? może to jest problem. Na samym początku miałem problemy z siecią w domu jak używałem piep.... D-linka. wymieniłem na Linksysa i sieć się pojawiła i działa już bez zmieniania 2 lata
Uważam, że to nie jest kłopot routera, bo skoro jakiś Acer potrafi odbierać sygnał bez problemu to z routerem wszystko jest ok.
Posted 07 November 2008 - 17:44
Uważam, że to nie jest kłopot routera, bo skoro jakiś Acer potrafi odbierać sygnał bez problemu to z routerem wszystko jest ok.
a właśnie mam inne zdanie na ten temat. przykład byłem u kolegi w wawie i on miał 2 kompy podłączone do sieci wifi same laptopy 2 pc i nie miał problemów z kompami chciałem się podłączyć do niego i dupa mój mac nie widzi sieci (a sieć nie była ukryta)
kombinowaliśmy parę godzin i nic to nie dawało, ale wpadłem na pomysł żeby uaktualnić firmware routera i jakie było nasze zdziwienie jak po update sieć zadziałała bez problemu. może to u ciebie trzeba by było zrobić
Posted 08 November 2008 - 00:53
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users