Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* - - - - 1 głosy

biteSMS - wiele nowych funkcji

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1046 odpowiedzi w tym temacie

#701 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 22 kwietnia 2010 - 18:25

Mogłoby chociaż być tak, albo jakoś chmurką połączone.
Moim zdaniem i tak ta miniaturka w szybkiej odpowiedzi jest bezsensu, do czego ona niby się przydaje?

Na szybko zrobiłem. ;)

Dołączona grafika

#702 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 kwietnia 2010 - 12:02

Rzeczywiście opcja w iRealSMS prezentuje sie znacznie lepiej.

#703 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 23 kwietnia 2010 - 13:59

Ta funkcja pojawi sie w nastepnej wersji. W poniedzialek pierwsza beta

Najnowsza beta juz jest w repozytorium! biteSMS 4.8 (Beta 1) - biteSMS

no i co z tymi CustomSMS Tones? Mi bardziej zależy na przypisaniu rożnych dźwięków SMS do poszczególnych kontaktów :( Brakuje mi tego w BiteSMS. Korzystam póki co z QuickSMS ale chyba przestała ta platforma być rozwijana... niestety bo do tej pory byłam bardzo zadowolona :(
Są szansę na taką funkcje jak przypisywanie rożnych dźwięków SMS do poszczególnych kontaktów w BiteSMS?

#704 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 23 kwietnia 2010 - 17:34

Szansa jest. Funkcja najprawdopodobniej nie pojawiła się w tej becie, ponieważ deweloperzy skupili się na przeciwdziałaniu piractwu. Wydali wersję 4.7, która jest darmowa a zasr**i hakerzy tego samego dnia wydali scrackowaną wersję. -.-

Odwiedź stronę główną -> biteSMS . Tam jest wyraźnie napisane:

Upcoming New Features
- Contact Pic in Quick Reply.
- SMS Ringtones for each contact!

Pierwsza funkcja już jest, teraz tylko czekać na drugą. : )

#705 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 29 kwietnia 2010 - 08:21

Nowa wersja biteSMS 4.8 (Beta 2) już dostępna !

Beta2 released on 29 April contains the following:

Activator support, done nicely of course! biteSMS even tells you what Activator gestures / buttons you have defined.

Added back the delivery prefix stuff – mostly for O2 users. So biteSMS now supports the iPhoneDelivery app and Prefixes.

Added a time stamp to Quick Reply.

In the biteSMS app, the contact pics now have nice rounded corners – thanks Simon!

When sending in Quick Reply and it failed, the message was incorrectly marked as read, this is now fixed.

For Quick Compose, if the setting “Close On Send” was off and “Delay Sending” was on, the QC recipient and text would not be cleared after sending a message, and thus appeared next time you used QC. This is now fixed.

For Quick Compose, if you entered a recipient and pressed [Call] then the recipient and text would not be cleared, and thus appeared next time you used QC. This is now fixed.

#706 Canibal

Canibal
  • 155 postów

Napisano 03 maja 2010 - 06:17

wiem ze ten temat dotyczy biteSMS ale mam pytanie czy jest program do esow ktorym mozna zalozyc haslo aby nikt nie powolany nie mogl przeczytac smsow znajdujacych sie w telefonie ?

#707 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 03 maja 2010 - 06:54

no w biteSMS to masz !! ustawienia / kod blokady i po sprawie ;)

#708 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 05 maja 2010 - 22:58

Wyszła 3cia beta:

Beta3 released on 5 May contains the following:

Fixed up (hopefully all) bugs with the “Currently Used” messages counter for messages sent via your mobile carrier.

Improved the speed of touch events and animations when using Quick Reply and Quick Compose buttons.

Fixed issue, that when using Quick Reply via Quick List on slow phones (2G), sometimes you could see the contact pic briefly appear.

If you had a pending Quick Reply in unlock mode, then replied in the lock mode (using QL and QR) the pending one will no longer appear when you slide to unlock.

Fixed a number of issues causing compatibility problems with Action Menu, Shrink and Notifier.

Fixed a number of crashes, thanks to those who sent us crash reports.

Fixed issue for landscape mode QR where time stamp would disappear.

This will hopefully be the final 4.8 version.

Nie ma nic o dźwiękach ustawianych dla wybranych nadawców.

#709 CeHaUDeY

CeHaUDeY
  • 40 postów
  • SkądSiemianowice Śl.

Napisano 07 maja 2010 - 00:22

Ja mam pytanie, czy da sie ustawić biteSMS tak żeby po otrzymaniu wiadomości pojawiała sie szybka odpowiedź (mam ją ustawiona "wszędzie") ale żeby automatycznie nie włączał sie ekran - na LockScreenie? bo strasznie mnie denerwuje jak dostane smsa i w kieszeni sie jakimś cudem po naciska coś :P

#710 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 07 maja 2010 - 13:13

Przecież masz dostępną funkcję "Ochrona w kieszeni".. Ustawienia > Gdy telefon zablokowany > Opcje > Ochrona w kieszeni. A jeżeli nie chcesz żeby w ogóle ekran był nieaktywny to wyłącz powiadomienia o przychodzących smsach w "Gdy telefon zablokowany" i włącz szybką listę na lock screenie.

#711 CeHaUDeY

CeHaUDeY
  • 40 postów
  • SkądSiemianowice Śl.

Napisano 07 maja 2010 - 16:00

no ale ta ochrona g... daje :P wystarczy kliknąć na pole tekstowe...

#712 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 07 maja 2010 - 18:53

Masz fajne spodnie, bo ja za żadne skarby nie moge przez swoje obsługiwac iPhone'a..

#713 CeHaUDeY

CeHaUDeY
  • 40 postów
  • SkądSiemianowice Śl.

Napisano 07 maja 2010 - 21:42

tak nosze szerokie spodnie :P

#714 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 08 maja 2010 - 21:43

Już od dłuższego czasu nie aktualizowałem biteSMS, mam teraz 4.7 i nie widze tu pod klawiszem Volume Up możliwości szybkiego napisania wiadomości, w ustawieniach również takiej opcji nie znalazłem. Czy może mi ktoś powiedzieć jak to ustawić, ew. co innego należy wcisnąć by móc szybko napisać SMSa? z góry dzięki!

#715 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 08 maja 2010 - 22:47

Powinno być standardowo, chyba, że masz inne rozszerzenie pod Volume UP.

#716 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 08 maja 2010 - 23:07

Żaden klawisz nie jest podpisany, a wcześniej był tylko biteSMS. W ogóle można coś przypisać pod volume oprócz głośności i właśnie quick SMS?

#717 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 08 maja 2010 - 23:24

np. robienie zdjęć? ;)

#718 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 08 maja 2010 - 23:29

U mnie nic nie jest przypisane. Zatem gdzieś w biteSMS mogę to ustawić? Przewaliłem wszystkie opcje i nie widzę tego, jakby diabeł ogonem nakrył :/

#719 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 17 maja 2010 - 08:06

Nowa beta 4 już dostępna

Beta4 released on 17 May contains the following:

It’s all about the NEW Contact Picture concept in Quick Reply.

Much improved quality of Quick Reply animations, both when switching orientation, and when pressing Reply. Try them out, especially in landscape mode!

We now show the timestamp in Quick Reply preview window.

Improved Privacy support (uses a Show button concept now).

Fixed up some more bugs with the “Currently Used” messages counter for messages sent via your mobile carrier.

You can also tap the Quick List icon when Quick Reply is displayed – this in effect does a Later action for you.

Screen:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#720 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 17 maja 2010 - 10:37

wlasnie mialem wrzucic screen i powiedziec ze calkiem fajnie wyglada teraz to zdjecie w szybciej odpowiedzi .. znaczniej lepiej niz w poprzednich wersjach

#721 Konrado

Konrado

• 1 844 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 17 maja 2010 - 12:50

Nie mogę się doczekać 4.8 full :D Robi wrażenie. :)

#722 trocu

trocu
  • 770 postów

Napisano 18 maja 2010 - 12:17

Dziś postanowiłem dać szanse tej aplikacji i od razu spotkało mnie miłe zaskoczenie. Wielokrotnie zdarzyło mi się wysłać nieskończonego sms'a, bo w trakcie pisania przez przypadek naciskałem OK - widocznie mam za szerokie paluchy. Teraz jestem szczęśliwy, bo mogę sobie elegancko anulować wysyłkę :)

#723 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 18 maja 2010 - 19:51

To co teraz bitesms zrobił z beta4a bije każda aplikacje na głowę

#724 CeHaUDeY

CeHaUDeY
  • 40 postów
  • SkądSiemianowice Śl.

Napisano 18 maja 2010 - 20:12

z jakiego repo pobrac najnowsza bete?